• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

topiğe girip bi okuyayım dedim
son mesajlar hep pasta ve yemek üzerine
ayy karnım acıktı valla cokacimcoook

yaglamaya bayilirim bende yaaaa yengem yapar çok guzel
gerçi onun her yemegi harika olur pastalari borekleri
offfffff canim çekti
tamam dirim'cim sen yaz bana

rejime tekrar basliyorum :-(( bi kaç gundur tozuttuk gene esimle
aniden aldigimi hissediyorum :-(
aksama çorba var gelmek isteyen buyursun

msıraa cım hazır bazlamaylada güzel olurdur ama kendi yaptığın sıcacıok mis gibi daha güzel olur heralde nasıl olsa sen beceriklisin yaparsın çalışıyosun ama yinede fırsatını bulursun gibi geldi :)

sensicim kolay gelsin sanada bende bi yandan hazırlıyorum soframı zaten sanki çok acıktım gün boyunca hiç bişey yemedim daha kaydirigubbakcemile3

Tatlım mutfak işlerine bayılırım ama mayalı şeylerle hiç barışık değilim.Ben bir anda yapabileceğim pratik tariflerden yanayım.
Canım isterse yaparım tabi de hiç keyif almam:(

Canlarım ben gündüz yazdığım yemeklerin hiçbirini yapmadım ,yapamadım çünkü çok yağmur yağıyordu iş çıkışı,şemsiyemde yoktu,kociş beni almaya geldi.Gelirkende çok yakın iki arkadaşımızla karşılaşmış,birlikte eve geldik.
Çay demledim,yanına fırında peynirli-domatesli-yumurta ve maydanozlu ekmek kocişin 1 numarası olurlar kendileri,sigara böreği (Allah tan buzlukta vardı hop kızartttım) yaptım.Havuçlu kekimizide bu arkadaşlarım ilk kez yediler ve bayıldılar:))))))
Tabi ben bunlardan sadece 1 dilim peynirli ekmeği yedim.Dün kendim için yaptığım tavuk soteyle karnımı doyurdum.
Yarının yemeğinide bugünden yapsam çok iii olur,çünkü yarın annemlere gitmem lazım,10 gündür uğrayamadım,üzgünler.
Gelgelim bu ıspanakları kim 5 kez yıkayacak sorun bu :)

Güneşli bir Antalya sabahından herkeslere günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn.Herkes kocaman kocaman gülümser inşallah bugün.

günaydın arkadaşlar
cumanız mübarek olsun
allah tüm dualarımızı kabul etsin inşallah bu mübarek günde

Gunaydin kizlar bugun nasilsiniz, haftanin sonuna yaklasiyoruz. kaydirigubbakcemile2

yanına fırında peynirli-domatesli-yumurta ve maydanozlu ekmek kocişin 1 numarası olurlar kendileri

Canim bu nasil oluyor? Ya dun ben senin tarifine hemen bi goz attim, evde toz seker yoktu aksam alisverise gittik esimle toz seker falan aldim, simdi bakiyorum da tarifte ceviz ve tarcin var bunlar da yok yani bugun yine yapamayacagim. -tatlicadiarzu-

Diricim, yaglamanin kiymasinin tarifi:
[FONT=&quot]250-300 gr kıyma,
4-5 kaşık zeytinyağı,
1 kaşık salca,
3-4 sivri biber,
2 adet orta boy soğan,
1 bardak rendelenmiş domates,
1 bardak sıcak su,
tuz, karabiber, kırmızı pul biber[/FONT]
[FONT=&quot]

Soğanları ince doğrayıp, yağ ve biberlerle birlikte tencereye koyun. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte, buharında pişirin. 1 kaşık salcayı ekleyip 1 dakika kavurun. Kıymayı ekleyin birkaç dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesi katıp, sıcak suyu ekleyip en az yarım saat kaynatın. Tuz, karbiber , pul biber ekledikten sonra kıymanız hazır [/FONT][FONT=&quot]cokacimcoook[/FONT]

Son düzenleme:
Sensicim olsun tatlım başka birgün yaparsın keki sende.
Peynirli ekmek ise şöyle oluyor cnm;bende net ölçüler yok göz kararınca yaparım ama senin için ölçü belirlemeye çalışacağım.

*Hani şu komposto kaseleri olur ya çukurca,orta boy olanın içini dolduracak kadar rendelenmiş yada çatalla ezilmiş beyaz peynir,ben çok azda kaşar koyuyorum
*Bir adet kabukları soyulmuş,küçük küçük doğranmış domates
*1 adet yumurta
*1 adet yeşil sivri biber (kociş biber yemediği için koymuyorum ben)
*1 çay kaşığı kadar karabiber
*1 kahve fincanın üçte biri kadar sıvı yağ.
*5-6 dilim ekmek (Bayat olursa daha iyi oluyor)
Yapılışı:Bunların hepsini karıştırıp,dilimlediğimiz bayat ekmeklerin üstüne kaşıkla kalınca yayıyoruz.Fırının ızgara bölümünü 170 derecede ısıtıp,ızgara telinin üzerine ekmekleri yerleştiriyoruz.Ortalama 7-8 dk sonra üstü kızarınca sıcak olarak servis yapıyoruz.

Canlarım bu tarifin içine sucuk,sosis gibi malzemelerde ekleyebilirsiniz.Yada inmesine yakın bir dilim kaşar koyabiliriz.Böyle de güzel oluyor.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
Ben de 2008 ağustos geliniyim sizin yanınızda biraz eski kaldım ama benide alır mısınız aranıza :utangac:
mısraaa bu peynirli ekmekleri annem çok yapardı ben orta okuldayken nasılda severdim
canım çekti bak şimdi bizim evde de sürekli bayat ekmek oluyo yapim bende cokacimcoook

Oh oh neler ogreniyorum bak sizlerden cok sagolun vallaha,
misracim buda pratikmis pazar sabahi yapayim bi kahvaltiya ben bunu
cok tskler canim benim. :1hug:

mısra canım ekmeklerinden bende haftasonu yapmayı düşünüyorum. çok lezzetli görünüyolar:)))

rejimdeyim ama ben yaaa canım çekti napiyim:)

Merhaba arkadaşlar
Ben de 2008 ağustos geliniyim sizin yanınızda biraz eski kaldım ama benide alır mısınız aranıza :utangac:
mısraaa bu peynirli ekmekleri annem çok yapardı ben orta okuldayken nasılda severdim
canım çekti bak şimdi bizim evde de sürekli bayat ekmek oluyo yapim bende cokacimcoook

Canım hoşgeldin.Sen yaz gelinlerine daha uygunsun ama aramıza şimdilik misafir olarak katılabilirsin.
Bizlerde diğer topiklerde misafir olarak geziniyoruz nede olsa :1hug:

sanırım yanlış anlaşılmış evlendim ben canım 7 aylık bi gelin olcam nerdeyse

gerçekten 7 ay mı olmuş yaaa inanamıyoruum :1shok:

Herkese gunaydinnnnnnn

Evetttttt haftasonu geldi çatti oh beeeeeee bu arada herkesin cumasi mubarek olsun

Allah tum dualarinizi kabul eylesin guzel arkadaslarim

Misraa'cim harikasinnnnnnnnnnnnnnnnn tesekkurler hiç bilmiyordum ben bunu ve evde hep bayatliyor ekmek zaten yapicam kesinlikle Harikaaaaaa

Back