• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

sensicim çok aşırı çıpmak kekelere iyi geşlmiyo özellikle kabartma tozu ve unu ilave ettikten sonra.. yumurtaları şekerle iyice köpürtmekte şart..

konserveyi aynı pişiriceksin diye biliyorum ben kısık ateşte.. hiç denemdim güzel oluyomu deneyince söylersin.. gerçi bizim dondurucuda annemin yaptığı sebzeler var özellikle yeşil fazülyeye bayılıyorum.. közlenmiş patlıcanlada imam bayıldı ve salatası süper oluyor.. canım çekti şimdi ama bisürü yemeğim var en az 5 gün yeter bitsede yapsam bari :>)

Canim bosver bi muddet sonra anlar ins, yani zorla da gorusmek zorunda degilsin hem fazla samimiyete de gerek yok eger cok isinamadiysan onlara arada bir gorusurusunuz yeter, onlar belki simdi alismistir sik sik gorusmenize o yuzden basta boyle israr ederler ama baktilar gelmiyorsunuz onlar da israr etmeyi birakirlar umarim.

canım benim haklısında aslında eşi iyi biri eşimde çok seviyo ama eşinin yanlış hareketlerini gördükçe eşimde biz gitmeyelim bırak onlar gelsin diyor.. açıkçası ben onlarınd adurmadan gelmesinden taraf değilim evime gelince yapay davranmak istemiyorum.. denge meselesi sanırım her insan bir olmuyor tutarlılık şart. neyse kırmadan anlatmka mümkün olur inşallah ..

saolasın canımcım a.s.

sensicim çok aşırı çıpmak kekelere iyi geşlmiyo özellikle kabartma tozu ve unu ilave ettikten sonra.. yumurtaları şekerle iyice köpürtmekte şart..

konserveyi aynı pişiriceksin diye biliyorum ben kısık ateşte.. hiç denemdim güzel oluyomu deneyince söylersin.. gerçi bizim dondurucuda annemin yaptığı sebzeler var özellikle yeşil fazülyeye bayılıyorum.. közlenmiş patlıcanlada imam bayıldı ve salatası süper oluyor.. canım çekti şimdi ama bisürü yemeğim var en az 5 gün yeter bitsede yapsam bari :>)

Oh oh ne guzel yemeklerin hazir daha ne, benim de yemegim hazir olsa da hergun bugun ne yapsam derdine dusmesem, yemek yapmakla cok fazla aram yok sevmedigimden cok yavas ogreniyorum guzel yapamadikca da yapmasini sevmiyorum oyle oyle gidiyor yani anliyacagin. benneyaptımki

canım benim haklısında aslında eşi iyi biri eşimde çok seviyo ama eşinin yanlış hareketlerini gördükçe eşimde biz gitmeyelim bırak onlar gelsin diyor.. açıkçası ben onlarınd adurmadan gelmesinden taraf değilim evime gelince yapay davranmak istemiyorum.. denge meselesi sanırım her insan bir olmuyor tutarlılık şart. neyse kırmadan anlatmka mümkün olur inşallah ..

saolasın canımcım a.s.
Canim eger durust olmam gerekse ben sevdigim insanlarla da asiri samimi olmaktan hoslanmiyorum haftada 1 defa bile yeter de artar cok fazla samimiyet de iyi olmuyor, yoksa ben mi cok yabaniyim hehe. kaydirigubbakcemile3

Misraa'cim harikasin, aksam illa ki deneyecegim, insallah guzel olur

Sensi'cim, hiç denemedim ama sogan kavurup, salça ilave edip sanirim kisik ateste kavurabilirsin
Azicik da su ekleyip sos olabilir bilemiyorum dene bakalim iyi olursa banada soyle bende deneyim :-)

Pamugum, bende oyle...bir çift vardi, esi iyide karisi, Allahim her hareketi beni sinir etti, her sozu beni çileden çikardi, esim alttan al bak ben çok iyi anlasiyorum falan dedi
sonra mesafe koymaya basladim, en son bi hareketinden dolayi gorusmeyi kestim ben. oh bee kurtuldum

Dirim'cim hadi bekliyorum su islak kekin tarifini verirmisin
bide ona bakiyim ya hepsini dememem lazim benim
sanki hep ayni seyleri yapiyormusum gibi geldi vallahi

Sensicim konserveler hiç sağlıklı değil be kuzum.Mecbur kalmadıkça almayın nolur:(

Yaralım gerçekten çok güzel bir kek,bir kez yap 1 hafta yeter,parmaklarınızı yemezseniz tabi::)))))

Bugün menünüzde neler var paylaşırmısınız lütfen?
Ben fırında kabak mücver yapacağım.Yarın içinde ıspanak kavuracağım,yumurtasını sonra kırmak üzere.Birde ezogelin çorbamı yapsam acep,bak şimdi aklıma geldi.Kociş her çorbayı yemiyor

sensicim haklısın fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler.. herşeyin azı karar çoğu zarar :) bide bunu yemek yerken düşünebilsem oyy oyy.. sensicim bide aklıma ne geldi sen fırını kapadıktan sonra keki fırında bırakmıyosun dimi sıcak fırının içinde kalırsa da çökme oluyorda..

yaralım oh kurtulmuşsun ama eşim için katlanmaya çalışıyorum ben.. ama dediğin gibi büyük bi yanlışta affedilemez.. tarif arayışında çok güzel bende böyle oldum sanki değişik şeyler yaptıkça sonrada olumlu sonuçlarla karşılaştıkça kendimi daha iyi hissediyorum. misafirler her gelişinde farklı tarif ve lezzetlerle karşılama hastalığı oldu :) şimdide perde pilavını deneme aşamasındayım ilk fırsatta bakalım ilk denememi tadacak kişiler kim olacak :)

Sensicim konserveler hiç sağlıklı değil be kuzum.Mecbur kalmadıkça almayın nolur:(

Yaralım gerçekten çok güzel bir kek,bir kez yap 1 hafta yeter,parmaklarınızı yemezseniz tabi::)))))

Bugün menünüzde neler var paylaşırmısınız lütfen?
Ben fırında kabak mücver yapacağım.Yarın içinde ıspanak kavuracağım,yumurtasını sonra kırmak üzere.Birde ezogelin çorbamı yapsam acep,bak şimdi aklıma geldi.Kociş her çorbayı yemiyor

Bende normalde hic almam misracim ama esim almis aylardir dolapta bekliyordu bende sanki surekli ayni yemekleri yapar gibiyim o yuzden bugun onu deneyim dedim.
Oh ne guzel her gun menun hazir senin de bende hergun ne pisirsem derdine dusunuyorum.
Ama yarin icin benim de menum belli yaglama yapacagim esim de bende bayiliriz ona. Bende kac zamandir yag mantisini ve icli kofteyi yapmayi denemek istiyorum ama henuz cesaret edemedim. benneyaptımki

benim menümde kuru fasülye ve pilav var mısraacım misafirler için hergün 3 çeşit yapmıştım 9 çeşit yemeğim var kaç gün yeriz bakalım :( az yapma gibi bi alışkanlığım yok malesef bol derin olsun derlerya ondan işte..

sensicim haklısın fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler.. herşeyin azı karar çoğu zarar :) bide bunu yemek yerken düşünebilsem oyy oyy.. sensicim bide aklıma ne geldi sen fırını kapadıktan sonra keki fırında bırakmıyosun dimi sıcak fırının içinde kalırsa da çökme oluyorda..

Yok canim ne firini actim, nede keki firinda biraktim ama camindan gorunuyor ya piserken ortasi cokmeye basladi (veya kenarlari kabardi ortasi kabarmadi) sonra bittikten sonra cikarttim firinda kenarlari kabarmis ortasi cokmus vaziyette.
Sanirim birde baska bi tarif denemek lazim, paketin arkasindaki tarifde zaten hersey yok az yaziyordu mesela bir bardak un yaparken de tedirgin oldum olur mu acaba diye ve sonuc; olmadi. kaydirigubbakcemile3

benim menümde kuru fasülye ve pilav var mısraacım misafirler için hergün 3 çeşit yapmıştım 9 çeşit yemeğim var kaç gün yeriz bakalım :( az yapma gibi bi alışkanlığım yok malesef bol derin olsun derlerya ondan işte..

Amanın 9 çeşit mi ye ye bitmez bozulur,oralarda olsaydım evinize baskın yapardım :)

Yağlama nedir cnm ?

Bazlamanin uzerine kavrulmus kiyma koyuyorsun uzerine de sarimsakli yogurt cok guzel oluyor, kimisi de bunu sebit mantisi olarak biliyor canim ama kayseride yaglama diyorlar.

53833291_4638e924e6.jpg

ne güzel olurdu mısraa cım ya :)

sensicim dediğin gibi bide başka tarif dene inşallah güzel olur gülümsersin..

kızlar bide aklıma şey geldi şimdi benim yatılı misafirlerim vardı malum nevresimlr çarşaflar şey düşünüyourm her seferinde yıka ütüle zor olyuor ben şey yapsam kişiye özel olsa yıkamasam aynı kişi gelince aynı nevresimi çarşafı tekrar kullansam adam 3 günde batırmamıştır heralde :) çokmu tembelim ne hem enerji kaybı ne bilim işte her seferinde nevresim çarşaf yıkama ütüleme derken zor oluyor sanki..

yağlama benimde hoşuma gitti hemen bakıcam tarife .. zannımca önce bazlamayı mayalı hamurla yapıcaz pişiricez teflon tavada sonrada kavrulmuş kıymayı salçalı sosla sürüp üstüne az fırınlıycaz.. sonra yoğurt.. şu yemekleri bitirip kurtuluyum deniycem.. bende mayalı hamuru yapıyorum açıyorum sonra işine ıspanaklı peynirli harç koyup yarım daire yapıp teflon tavada pişiriyorum yağlayıncada hoş oluyo ama bana yemek kısmet olmadı hep misafirlere yaptım :)

Bazlamanin uzerine kavrulmus kiyma koyuyorsun uzerine de sarimsakli yogurt cok guzel oluyor, kimisi de bunu sebit mantisi olarak biliyor canim ama kayseride yaglama diyorlar.

53833291_4638e924e6.jpg

AAAA çok güzel görünüyor çokta basit.Bazlama satılıyor marketlerde bunu benim adam çok sever tam ona göreymiş :)
Tşk ederim cnm

Canlarım ben şimdi çıkıyorum evden devam ederim

Canim dedigin gibi mayali hamurla teflon tavada bazlama yapiyorsun ve salcali kavrulmus kiyma koyuyorsun uzerine ama firinlamiyorsun canim uzerine sarimsakli yogurtlu sos, o sekilde yiyorsun canim.
Senin dedigin ispanakli gozlemeyi esim de cok sever bende sik sik yaparim onu, domatesli patatesli de yaparim guzel oluyor.

Misracim evet hazir satilan bazlama ile de yapabilirsin, uzeri icin kiyma kavur sarimsakli yogurt dok bitti hem cok pratik hemde cok lezzetli.

Neyse kizlar bende yemegimin basina geceyim saat gec oldu esim gelir bir saatten herhalde, sizlere simdiden iyi aksamlar. :1hug:kaydirigubbakcemile5

msıraa cım hazır bazlamaylada güzel olurdur ama kendi yaptığın sıcacıok mis gibi daha güzel olur heralde nasıl olsa sen beceriklisin yaparsın çalışıyosun ama yinede fırsatını bulursun gibi geldi :)

sensicim kolay gelsin sanada bende bi yandan hazırlıyorum soframı zaten sanki çok acıktım gün boyunca hiç bişey yemedim daha kaydirigubbakcemile3

sensi canım benim yengemde kayserili ve yağlamayı çok yapıyor.kayseriye has bişey.nefis yengemde hamuru ince açıyor,açtığı hamurları teflon tavada pişirdikten sonra onları üst üste koyuyor.aralarına da kavrulmuş kıyma koyuyor,en son üzerinede sarımsaklı yoğurt.canım hatırlamadığım kıymayı kavururken soğan felanda katılıyordu değil mi,kıymalı pide içi gibi aynı
yaralım canım tarife bakar yazarım:lepi:

canım bu arada ben hamur hiç açmadım.hazır bazlamadada oluyor değil mi,ısıtım üzerine kavrulmuş kıyma konabilir.yada ısıtmayada gerek yok

Back