Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

Senin menüde ne var bakalım bugün çakır ım?Belkim çalarız :)

pırasa canım saat bir gibi kalkacam
bilğisayar başından
yemek yapayım eşim 4 gibi gelecek
yanınada pilav yaparım.

buğün sabah uyanır uyanmaz
temziliğe başladım
yarın komşularımın gelme ihtimali var
akşam kesin haber verecekler
yarın pasta börek yapacam inş.

Arkadaslar nasilsiniz, keyfiniz yerindedir umarim.

Siz kac gundur kek falan yazinca benim de canim cekti ve dun islak kek yapayim dedim ama ortasi coktu cok berbatti. Bu neden oldu acaba? senağlama

Sizin iyi tarifiniz var mi kizlar, cok makbule gecer? kaydirigubbakcemile2

canım ıslak kek tarifim aklımda değil ama acaba unu mu az oldu bilmiyorum ki ben hep 2 kabartma tozu atarım.çok kabarır.üzerinede 3 su bardağı ayırıyorum sosunu.tarifte 1 su bardağı yazıyor ama daha ıslak olsu diye çok döküyorum.canım çekti yahu hihoyyyt
çakırgözlü ben daha hiç pırasa alıp yapmadım ,dondurudakileri bitirmeye çalışıyorum.hala kurban bayramından kalan etlerim var.2 kişiyiz daha bitiremedik.bu aralar eşim yoğun 2 aydır misafirde gelmiyor

yok yok undan değil bu ben 170 derece 1 saatte pişiriyorum.1 saat sonra açıyorum kapağını,erken açtıksan kapağı çökmüş olabilir

Cnm ben pek kakaolu kek sevmiyorum zaten diyetteyim diğelerinide yemiyorum.Benim favorim havuçlu kek,istiyorsan vereyim tarifini

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar
pardon öğlen olmuş ama ben yeni uyandım

yemek kokularına koştum geldim :)

sensicim kekinin ortasının çökmesinin bvirinci nedeni aşırı cıvık yapmış olabilirsin unu azdır yada pişerken fırını açmışsındır yada hemen fırından çıkarır çıkarmaz sosunu dökmüşsündür onlara dikkat etmek gerek ttalımcım.. ben portakal ağacındaki tariflerden yapıyorum hiç bi seferinde olumsuzlukla karşılaşmadım yorumlarıda okuyarak deneyebilirsin ordakileri canım.. mesela browni yapmıştım geçen portakalağacından alıp muhteşem olmuştu :)

3 gündür eşimin erkek kardeşleri gelmişti bizde kalıyolardı durmadan yemek yaptım börekler denedim kekte uzmanlaşmaya çalıştım ama ne hikmetse çok farklı tariflere çıkamıyorum cesaret istiyo sanırım..

kolay gelsin herkeslere canlar..

Dr oetker'in kakao paketinin arkasinda bir tarif vardi onu denedim, az oldu o yuzden kucuk kalipta denedim 20 dk yaziyordu 150 derecede ama 20 dk gecmeden ortasi coktu gitti hic acmadim da firinin kapagini. senağlamaVe ben birtane kabartma tozu kullandim ondan mi oldu acaba, sirf kenarlari kabardi ortasi coktu gitti. Senin tarifin nasil canim?

Cnm ben pek kakaolu kek sevmiyorum zaten diyetteyim diğelerinide yemiyorum.Benim favorim havuçlu kek,istiyorsan vereyim tarifini

Vallaha verirsen iyi olur canim evde havuc ta cok hem onu degerlendirmis olurum.

Bende o siteye bakmistim orada da visne sosu gibi birsey yaziyordu islak kek tarifinde bende de o olmadigindan dr oetker paketinin arkasindaki tarifi denedim ama sonuc husran yani cokta heves etmistim ya.
Birkac gun once de aglayan kek yapmistim onun da ortasi hafif cokmustu ama bu kek kadar da degil yani yine yenilebilir durumdaydi dun ku yaptigim cok felaket olmustu. :1ninca:

Kizlar...bu islak kek dediginiz ne ? :çok üzgünüm:
Ben bilmiyorum yaa hem kaç gundur kek kek diyorsunuz ben daha yapmadim ve canimda çekti...yapsammi ki ?

Annemle oturup bazi tarifleri almam lazim sanki bildiklerimide unuttum gibime geliyor
:çok üzgünüm:

kıslar slm ben 2008 temmuz geliniyim :)

bir sorum olacak size hiç k doğuma gittiniz mi evlnedikten sonra elle muayene olanlarınız var mı??****

kıslar slm ben 2008 temmuz geliniyim :)

bir sorum olacak size hiç k doğuma gittiniz mi evlnedikten sonra elle muayene olanlarınız var mı??****

Doktora gitmeniz gerekiyor elbette.İllaki bir sorununuzun olması gerekmiyor.Spekulum ile muayene ediyorlar.:bbo:

Canlarım bu vereceğim tarif muhteşem hatta ötesi oluyor.Bir kez yiyen başka kek beğenmiyor.Benim kocişte dahil.Bu tarifi 3 ay kadar önce net ten almıştım,haftada bir kez yapıyorum.BAştan söyliyeyim ki çok büyük bir kek oluyor,normal kek kalıbına koyarsanız taşabilir.Ben hani şu klasik yuvarlak büyük borcamlar var ya onda yapıyorum ve piştikten sonra havuç dilimi şeklinde kesiyorum.Evde var hatta bugün eve gittiğimde resim çekip eklemeyede çalışırım fıstıklarım.Tarife gelince;

*4 büyükçe yumurta

*2 su bardağı şeker(ben biraz eksik koyuyorum-havuçtada şeker var biliyorsunuz)

*1 su bardağı ayçiçek yağı

*3 su bardağı rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş havuç

*1 su bardağı ceviz(Ben kafama göre koyuyorum,bu fındıkta olabiliyor,şu an evdekinde hiçbiri yok)

*2 tatlı kaşığı tarçın

*1 kabartma tozu

*1 vanilya

*2,5 su bardağı un.

Gelelim yapılışına asıl sır burada;
Öncelikle kekimizin çok güzel kabarması için eleğimizi alıyoruz elimize.Bende sürahinin küçüğü gibi düşünün öyle bir alet var,sap kısmına bastırıyorsun eliyor,birçok markete var bundan gayet kullanışlı.
Eleğimize unumuzu,k.tozu,vanilyamızı,tarçınımızı ekleyip eliyoruz.Bunu bir kenarda hazır bekletiyoruz.
Şimdi iki ayrı kap gerekiyor bize,birinde iki yumurtanın akı ile 1 bardak şekerimizi,diğerindede iki adet yumurtamızın sarısıyla ,1 bardak şekerimizi çırpıyoruz.Sonra iki karışımı birleştirip çok az daha çırpıyoruz.Yağımızı yavaş yavaş ekliyoruz bu sırada.Sonracığıma, elediğimiz unlu karışımı yine yavaş yavaş ekliyoruz.Sonrada havucumuzu ekliyoruz.Şayet ceviz koyacaksanız az una bulayıp en son üstüne ekleyin ve birkez tahta kaşıkla karıştırn.

Yağlayıp,tuz gbi elimizle un serpiştirdiğimiz borcam a malzemeyi döküyoruz.Önceden ısıtılmış 170 veya 180 dereceli fırınımızda pişiriyoruz.Afiyet olsun

Notişme esnasında acaba kabarıyor mu diyemeraktan çatlayıp,özellikle ilk 20 dk da fırının kapağını açmıyoruz.

Son düzenleme:
elle yapıyorlar canım yaa..ben o şekilde oldum .her kadının 6 ayda gitmesi şart...ah ahh :çok üzgünüm:
Spekulumdan sonra elle muayene daha cazip geldi.:jeyyar:O alet ne öyle?İnsan görünce irkiliyor.delikafadulden
Erkekler rahat ohhh!:1closedeyes:

misraacim cok tskler tarif icin, su an evde toz seker yok onu alayim mutlaka denicem sonucunu yazarim burda. :1hug:

canım ıslak kek şöyle anlatayım kakaolu kek var ya onun ıslatılmış hali(süt+şeker+kakao+ben birde vanilin ekliyorum)parantez içine yazdıklarımı mikserde çektikten sonra 3 su bardağı ayırıyorum.ayırdıktan sonra kalana 3 yumurta,2 tane kabartma tozu,un ekleyip tekrar mikserde çekiyorum,fırında piştikten sonra soğumaya bırakıyorum sonrada üzerine parantez içine yazdığım sosu döküyorum.
canım elle derken ben anlamadım

yaralım yağ da koyuyorsun tabi,mısracım şimdi yazıyorum tarifini hihoyyythihoyyyt
pamukşeker o siteye girip sütlaç tarifi aldım canım kaydirigubbakcemile5

dirimcim afiyet olsun inşallah güzel olur

mısraa cım tarif güzel bende yapıyorum bayılıyo aşkım.. yanlız senin malzemelr biraz fazla ben kek kalıbına yapıyorum yarım bardak yağ bi bardaktan az şeker 2 yumurta 2 havuç bi bardaktan az portakal suyuyla birde kabartma tozu 2 bardak un.. gerçekten çok hoş ve leziz oluyor..
yaralım dene dene güzel oluyor..

sensicim hımm niye çöküyo olabilir diye hala düşünüp duruyorum.. karışımı çok çırpma homojen olduğunda dök.. bide öyle dene.. belkide nazar oluyodur şekercim :)

eşimin arkadaşının eşi ısrarla çağırıp duruyo oturmaya geçöen aylarda çok sık görüştük araya mesafe koymak istiyoruz ama anlamıyo ayıpmı oluyorki.. bilmiyorum ben yanlış bi davranış gördükten sonra sıcak olamıyorum .. neyse inşallah kırılmıyodur nerdeyse 10 keredir çağırıyor yok gelemeyiz diyorum ama siz gelinde demiyorum desem hemen gelecekler.. napmak alzım bilmiyorum açıkçası..

Son düzenleme:
Yok canim ne nazari sanirim kendi beceriksizligimden. benneyaptımki Fazla degil de az cirptim ondan olabilir mi acaba?

Kizlar gecenlerde esim turlu konservesi almis ama ben hic konserve yapmadim nasil pisireyim normal turlu yapimi gibi yapsam olur mu fark eder mi acaba?

Yemek konusunda cok basarili oldugumu soyleyemicem. senağlama

Canim bosver bi muddet sonra anlar ins, yani zorla da gorusmek zorunda degilsin hem fazla samimiyete de gerek yok eger cok isinamadiysan onlara arada bir gorusurusunuz yeter, onlar belki simdi alismistir sik sik gorusmenize o yuzden basta boyle israr ederler ama baktilar gelmiyorsunuz onlar da israr etmeyi birakirlar umarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…