• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

elmalı bir tarif
9 Adet Kare Milföy Hamuru
3 Adet (Orta Boy) Elma
2 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
Yapılışı

Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.
Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

kremalı tarif
Malzemeler (6 adet pasta için)

6 Parça Kare Milföy
Kreması için;

1,5 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1/2 Çay Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Buğday yada Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
1 Yumurta Sarısı
Yapılışı

Öncelikle kare milföyleri, ortadan ikiye bölün. Bir tepsiye dizin (tepsiyi yağlamanıza gerek yok) üzerine çatalla delikler yapın. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Krema malzemelerinin tamamını, orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca (koyulaşıp, iri göbekler atmaya başladığında) altını kapatın ve arada karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Milföyün üzerine pudra şekeri serpip, bir yemek kaşığı kadar krema koyun ve ikiye böldüğünüz, çilekleri dizin. Diğer milföyü kapatın ve üzerine krema sürün ve kakao serpin. Çilekler ile süsleyin.

kızlar tarifler hünerli bayanlar dan beni genelde yanıltmayan bi site
pasta tarifleri içinde burda hem çeşitli pandispanya tariflerini hemde krema tariflerini içeren dosyalar var
madem muz var malzemeler arasında sade pandispanya ve beyaz çikolatalı sos kullanmanı tavsiye ederim
ben çok yaş pasta yaparım ama tamamen hayal gücüyle

kek yapmayı biliyorum bak geçenlerde misafirim gelicekti kısır yaptım irmik tatlısı yaptım poğaça yaptım güzel olmuşlardı ama değişik şeyleri yapmak istiyorummm

Mısırdancım un karışımın hazırmış ondan güzelce kekini yaparsın,sonra eşin nasıl krema seviyorsa beyazmı-kahvemi ondan hazırlarsın.Kekin arasına muzlarını yerleştirirsin,istersen üstünede.

Ama sen deşik bir tarif demişsin düşünelim biraz.

kek yapmayı biliyorum bak geçenlerde misafirim gelicekti kısır yaptım irmik tatlısı yaptım poğaça yaptım güzel olmuşlardı ama değişik şeyleri yapmak istiyorummm

eee canım daha ne olsun gayette biliyomuşsun işte
pasta için önce normal kekleri kremalarla krem şantilerle hazırlayabilirsin
mesela havuçlu kek yada çaylı kek yaş pastada çok rahat kullanabileceğin kekler
arasına normal puding hazırla meyve yada çikolata üzeri için krem şanti tamam
yaşpastayı farklı yapan tasarımı aslında oda sana kalmış zaten

sandviç istedik arkadaşlarla kıtır sandviç onu yicez artık
sen napıyosun öğlenleri canım ordanmı veriliyor dışardanmı yiyorsunuz

Canım çalıştığım kurumda yemek çıkıyor.Ama ben herşeyi yemiyorum çok yağlı yapıyorlar birde uyduruk yağlardan.Aylık yemek listesinin fotokopisini çektirdim evde buzdolabının üstüne astım.Akşamdan bakıyorum,yiyeceğim birşey yoksa evden getiriyorum.

merhaba kızlarr
hemen girip çıkacağım malesef haber vereyimde merak etmeyin beni dedim :)
2 de trenim kalkıyor istanbul yolcusuyum yarın eniştemin senesi okutulacak pazar günüde seçim var oyumu kullanıp pazartesi döneceğim kısmetse
hepinizi çok çok çokkk öpüyorum kendinize iyi bakın olurmuu Şeniz Şeniz

merhaba kızlar ben geldim,
ya şu düşen helikopter olayına çok üzüldüm bende onu okuyordum :1no2:

jnazcım iyi yolculuklar canım

hoşgeldin dirim bende sabahtan beri onu takip ediyorum ne acı bi durum aileleri için hiç habersiz öylece beklemek

Back