Ben elmalı yaparım ama ballı bilmiyorum,senin için bir araştırayım bakayım.
Elmalı Ballı Kek
3 adet elma
3 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı bal
Kek hamuru için:
3 adet yumurta
Yarım paket tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı yoğurt
2,3 su bardağı un
İlk işlem olarak elmalar soyulur ve dilimlenir. Bol miktarda yağlanmış deliksiz kek kalıbına sıkı dizilir. Üzerine bal gezdirilir. Nohut kadar parçalara ayrılmış tereyağı parçaları bırakılır. Diğer yanda şeker ve yumurtalar mikserle 5 dakika çırpılır. Üzerine eritilmiş tereyağı ve yoğurt ilave edilir. Az karıştırdıktan sonra elenmiş un, kabartma tozu ve tarçın eklenir, kaşıkla karıştırılır. Harç elmaların üzerine dökülür ve düzeltilir. Kek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirilir. Kalıbın içinde soğutulduktan sonra servis tabağına ters çevrilir.
ayy sağol canım ya valla makbule geçti ama sence bu kadar tereyağı ağır olmazmı hani çok yaptığından hamurişini soruyorum sana olmazsa ben margarinle yaparım.
ayrıca evet yazılar süper. sabahları burç süpper. yemek tarifleri süpper.
ay sen süppersin vallaaadelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
Bir tarif daha buldum kolay ve lezzetli görünüyor;
12 KAŞIK KEKİ
3 yumurta
12 çorba kaşığı şeker
12 çorba kaşığı un
12 çorba kaşığı sıvıyağ
1 elma rendesi
1 havuç rendesi
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı kırık ceviz
1 çay kaşığı tarçın, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
Bütün malzeme çırpılıp 170 derecede pişirilecek. Çok hafif, lezzetli ve özellikle mis gibi kokan bi kekeiniz olcak Afiyet olsun.
Ben yalnış meslek seçmişim ya,aşçı olmalıymışım yada şöle şirin güzel bir cafe-kekevi açmalıymışımBir insan bıkmaz mı hiç bakmaktan araştırmaktan vede yapmaktan ...
Ben yalnış meslek seçmişim ya,aşçı olmalıymışım yada şöle şirin güzel bir cafe-kekevi açmalıymışımBir insan bıkmaz mı hiç bakmaktan araştırmaktan vede yapmaktan ...
bende merak ettim girdim başlığı görünce meğer ben eskimişim :) 8 ay oldu evleneli
bende merak ettim girdim başlığı görünce meğer ben eskimişim :) 8 ay oldu evleneli
Merhaba hoşgeldin aramıza.
Canlarım ben şimdi çıkıyorum.Evden görüşürüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?