Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

Ben elmalı yaparım ama ballı bilmiyorum,senin için bir araştırayım bakayım.

Elmalı Ballı Kek

3 adet elma
3 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı bal
Kek hamuru için:
3 adet yumurta
Yarım paket tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı yoğurt
2,3 su bardağı un

ılk işlem olarak elmalar soyulur ve dilimlenir. Bol miktarda yağlanmış deliksiz kek kalıbına sıkı dizilir. Üzerine bal gezdirilir. Nohut kadar parçalara ayrılmış tereyağı parçaları bırakılır. Diğer yanda şeker ve yumurtalar mikserle 5 dakika çırpılır. Üzerine eritilmiş tereyağı ve yoğurt ilave edilir. Az karıştırdıktan sonra elenmiş un, kabartma tozu ve tarçın eklenir, kaşıkla karıştırılır. Harç elmaların üzerine dökülür ve düzeltilir. Kek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirilir. Kalıbın içinde soğutulduktan sonra servis tabağına ters çevrilir.

Terayağsız olan var mı diye baktım ama bulamadım hepsi aynı,demekki bu kekin özelliği böyle

Son düzenleme:
Gönderdiğim yazının faydalı olmasına çok sevindim canlarım.Siz bu tür yazılar isterseniz ara ara gönderirim.

ayy sağol canım ya valla makbule geçti ama sence bu kadar tereyağı ağır olmazmı hani çok yaptığından hamurişini soruyorum sana olmazsa ben margarinle yaparım.

ayrıca evet yazılar süper. sabahları burç süpper. yemek tarifleri süpper.
ay sen süppersin vallaaadelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

TUZLU KEK

MALZEMELER:
3 -3,5 su bardağı un
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartmatozu
3 adet patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızıpulbiber
üzeri için susam ,çörekotu
YAPILIŞI:
Bir kapta yumurtayı çırpın içine sıvı yağ katın yoğurt ekleyip çırpın.Patatesleri ister tavla zarı büyüklüğünde doğrayın isterseniz rendeleyin ben bu sefer rendeledim un ve kabartma tozunu eleyerek koyun çırpın baharatları tuzu ekleyin ve yağlanmış 26 cm.lik yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.Üzerine susam ,çörekotu sepip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.Yumuşacak ve lezzetli kekiniz hazır.Afiyetolsun.

Canım benim ben hiç böyle tereyağlı bir kek yapmadım bu yüzdende nette taradım sıvıyağla var mı elmalı ballı kek diye bulamadım.Sanırım bu kekin özelliği böyle

teragiylada cok guzel oluyo cok olmadigi taktirde hos bi aroma veriyo burda margarin die bisi yok oyuzden tereyagi kullaniyoruz kati yag girmesi gereken herseye denenmisi var yani

Bir tarif daha buldum kolay ve lezzetli görünüyor;

12 KAŞIK KEKı

3 yumurta
12 çorba kaşığı şeker
12 çorba kaşığı un
12 çorba kaşığı sıvıyağ
1 elma rendesi
1 havuç rendesi
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı kırık ceviz
1 çay kaşığı tarçın, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu

Bütün malzeme çırpılıp 170 derecede pişirilecek. Çok hafif, lezzetli ve özellikle mis gibi kokan bi kekeiniz olcak Afiyet olsun.

ee evde elma portakal yok fisfisfis sadece havus tarcin olsa nasil olur acaba :uhm:CADIARZU

Ben yalnış meslek seçmişim ya,aşçı olmalıymışım yada şöle şirin güzel bir cafe-kekevi açmalıymışım Bir insan bıkmaz mı hiç bakmaktan araştırmaktan vede yapmaktan ...

Ben yalnış meslek seçmişim ya,aşçı olmalıymışım yada şöle şirin güzel bir cafe-kekevi açmalıymışım Bir insan bıkmaz mı hiç bakmaktan araştırmaktan vede yapmaktan ...

boyle bisey benimde aklimda var bayiliyorum borek corek tatli yapmaya belki istanbula dondugumuzde kalkisirim boyle biseye biliyomusun misracim bi gozleme manti salonum vardi benim cok zevli oluyookaydirigubbakcemile2

bencede kuşumm ya bi kafe yakışırdı sana:içelim:

arkadaslar bu ayin 27 sinde evlilgimizde ilk senemizi doldurucaz cok farkli birseyler yapip kocisimin aklini almak istiyorum
fikirlerinize ihtiyacim vaaarrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…