Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

:Saruboceq:
amin canım ya
gerçekten de zor
bide çevremdeki insanlara bakıyorum doğum yapmış bayanlarda kadın hstalığı çok malesef
çatlama,yırtık,kütle vs....

Canım tabii ki zor hemde çok.Düşünsene ben hadi bebeğimi göremedim.Bir de bebeğinin kalp atışını duyupta daha sonradan kaybedenler var.Acı gerçekten.Benim yapmış arkadaşlarım var;ama henüz öyle bir şikayetle karşılaşmadım.Amerika'da kadınlar 40 yaşlarına gelince rahimlerini aldırıyorlarmış kanser riski için.Kızlar smear testini atlamayın.Sene de 1 kez muhakkak yaptırın ve aşısı varmış onu da vurdurttun.Ben doktorumla konuşacağım zaten aşı için.Hem kızamıkçık aşısı hem de rahim kanseri aşısı için..

amin jasminciğim kimseye yaşatmasın cnm

Amin:Saruboceq:

normal doğumda damı jasminciğim uyuşturuyorlar

Evet canım.Omuriliğinden veriyorlar anesteziyi.Buna epidural deniyor.Gerçi kızlar bir o günler gelsin;eğer çatınız müsait değilse istesenizde normal doğum yapamazsınız.Bir de bebişin duruş şekli de önemli tabii..

:kedi:

Canım korkma artık doğumlar kolaylaştı.Epidural anestezi var.Belden aşağını hissetmiyorsun;ama bebeğinin dünyaya gelişini görüyorsun.opuyorumnanaktan
kızlar böyle şeylerden bahsedince benim tansiyon düşüyor
gözlerim kararıyor ya
içim hoş oldu
içime daral geldi:a015:

Canım tabii ki zor hemde çok.Düşünsene ben hadi bebeğimi göremedim.Bir de bebeğinin kalp atışını duyupta daha sonradan kaybedenler var.Acı gerçekten.Benim yapmış arkadaşlarım var;ama henüz öyle bir şikayetle karşılaşmadım.Amerika'da kadınlar 40 yaşlarına gelince rahimlerini aldırıyorlarmış kanser riski için.Kızlar smear testini atlamayın.Sene de 1 kez muhakkak yaptırın ve aşısı varmış onu da vurdurttun.Ben doktorumla konuşacağım zaten aşı için.Hem kızamıkçık aşısı hem de rahim kanseri aşısı için..

Amin:Saruboceq:
canım smear testi rahim kanseri için mi canım

AĞRISIZ (EPıDURAL ANALJEZı ıLE) DOĞUMDA NELER YAŞAYACAĞIM ?

Hamile kaldınız, doğum yapacaksınız; “Nasıl doğurmalıyım, sezaryen mi, normal doğum mu yapayım ?” derken epidural analjezi diye bir yöntem olduğunu duydunuz. Bu şekilde ağrılarınızı hissetmeden hem normal hem de sağlıklı bir şekilde bebeğinize kavuşabileceğinizi öğrendiniz. Ama yine de merak ediyorsunuz: neler yaşayacağım, neler hissedeceğim, veya bana neler yapılacak?
ısterseniz gelin adım adım bir normal ağrısız ( epidural ) doğumu izleyelim:

Hamileliğinizin son haftalarında yalancı doğum sancılarınız olabilir.Bu sancılar yoğunlaşınca kadın-doğum uzmanınızı arayıp sancılarınızın sıklığını ve şiddetini tarif edersiniz. “Gel bir göreyim” veya “ hastaneye git, bir muayene etsinler” diyecektir. Hastaneye giderken, önceden tanışıp telefonunu aldığınız anestezi uzmanınızı arayıp hastaneye gitmekte olduğunuzu haber vereceksiniz. Hastaneye vardığınızda kendi doktorunuz veya nöbetçi doktor veya ebe sizi muayene edecek ve tuşe sonucunu (doğum kanalı açıklığı ve efasman da denilen collum silinmesi yüzdesini) ölçecek. Kanal açılığı 4 cm ulaşınca anestezi doktorunuz gelip sizi müdahale odasına götürecek ve ana menüde Nasıl Uygulanır? sekmesinde ayrıntılı olacak anlattığımız işlemleri yapacak.

ışlemden sonraki 10-15 dakika içinde her gelen ağrı bir öncekinden daha hafif olacaktır. Daha sonra da sancınızın ağrısını duymayacak, sadece karnınızda kasılma hissedeceksiniz.
Uygulamadan sonra jinekologunuz doğum kanalı açıklığınızı tekrar ölçmek isteyebilir. Sonra yürüyerek odanıza döner, tam açıklığa kadar geçen zamanı odanızda dolaşarak geçirebilirsiniz. Bu arada ihtiyaç olursa epidural kateterden ek doz yapılabilir.
Doğum zamanı gelip, çıkım aşaması için sizi doğumhaneye aldıklarında karnınızdaki basıncı biraz daha sık ve kuvvetli hissedersiniz. Doğum pozisyonu verildikten sonra genellikle her 1-2 dakikada bir sancınızı, kasılma ve baskı olarak karnınızda ve kasıklarınızda hissedince sizin de eş zamanlı olarak ıkınmanız ve bebeğinizi dışarı doğru itmeniz istenecek. Baskı geçince derin ama yavaş nefesler alacak bir sonraki kasılma için kuvvet toplayacaksınız. Her kasılma ve eşzamanlı ıkınmanız sizi bebeğinize bir adım daha yaklaştıracak ve yavrunuz doğum kanalından aşağıya kayıp en sonunda kuvvetli bir ıkınma ile dünyaya gözlerini açacak. Size de o güzelliği kucağınıza alıp tüm çektiklerinizi unutmak kalacak !

kızlar böyle şeylerden bahsedince benim tansiyon düşüyor
gözlerim kararıyor ya
içim hoş oldu
içime daral geldi:a015:

canım smear testi rahim kanseri için mi canım

Canım sordun söylüyorumkaydirigubbakcemile3 O zmn sen tamamen bayıl doğum anındakaydirigubbakcemile3

Evet canım rahim kanseri için.

alınyazım olabilir belki cnm geciktiriyor galiba o konuşma yapan amcada gazi cnm bugünde fener alayı var çarşıdakaydirigubbakcemile4
belkide :)
Ay biz onları boğalım derken onlar bizi boğar:roflol:

Evet canım doktorum da öyle demişti.İlk adet sancılı geçer baya demişti.Ne yapalım çekicez.Hamile kalmayayım da...Hap da kullanmak istemiyorum yane:kedi:
valla boğabilir, benimki bana bi baksa ben zaten o an boğuldum demek, ödüm patlıyo valla
iyiki almamışsın canım benim
bak perde yaptırırken bile sorun olmuştu :bbo:
evet ozaman iyi almamışım
inş hep iyi olursunuz canım
inşallah canım tek duam buu
allah razı olsun canım
canım boş ev çabuk tozlanırmış
bizde üstlerini örttük
ama senin eşin zaten ayda bir mutlaka geliyor
gerek yok bence
evet öyle diyolar
ama bizimki hiç tozlanmıyo çok enterasan ama millet şaşırıyo
bide eşim geliyo ya gerek yok
depresyona girerdim sonra :))
:kedi:

Canım korkma artık doğumlar kolaylaştı.Epidural anestezi var.Belden aşağını hissetmiyorsun;ama bebeğinin dünyaya gelişini görüyorsun.opuyorumnanaktan
bende öyle yapmak istiyorum ama o iğne riskli yinede acaba diyorum:bbo:
Evet canım.Omuriliğinden veriyorlar anesteziyi.Buna epidural deniyor.Gerçi kızlar bir o günler gelsin;eğer çatınız müsait değilse istesenizde normal doğum yapamazsınız.Bir de bebişin duruş şekli de önemli tabii..

haklısın canım müsait değilse durumlar mümkün değil
acaba çatının müsait lup olmadığı şimdiden anlaşılmazmki ben hep merk ediyorum çünkü

ya bence en rahat ve sağlıklı doğum şekilde suda doğum, ama onuda ilk doğumlarda önermiyolarmış
ben şansımı deneyeceğim yinede olduğu zaman
ankarada zübeyde tahir de yapıyolarmış sadece kızlar aklınızda ola

bende öyle yapmak istiyorum ama o iğne riskli yinede acaba diyorum:bbo:

haklısın canım müsait değilse durumlar mümkün değil
acaba çatının müsait lup olmadığı şimdiden anlaşılmazmki ben hep merk ediyorum çünkü

Canım evet;ama ben suda doğum düşünmüyorum.bebeğim ve ben en az risksiz bir doğum istiyorum.Tabii Allah gösterecek ve bilecek bunu.Hepimize Allah ilk önce sağlıklı ve risksiz hamilelik dönemi.Sonra da sağlıklı bebişler versin:Saruboceq:

Canım doktor zaten elle muayene ediyor.O şekilde anlıyorlar;ama sezeryan olacaksa çatı kontrolü yapılmıyor..

canım ben kendilinden bayılırım zaten uğraşmalarına hiç gerek yok :bbo:

:1shok:

Canım evet;ama ben suda doğum düşünmüyorum.bebeğim ve ben en az risksiz bir doğum istiyorum.Tabii Allah gösterecek ve bilecek bunu.Hepimize Allah ilk önce sağlıklı ve risksiz hamilelik dönemi.Sonra da sağlıklı bebişler versin:Saruboceq:

Canım doktor zaten elle muayene ediyor.O şekilde anlıyorlar;ama sezeryan olacaksa çatı kontrolü yapılmıyor..

:1shok:

amin canım inş hayırlı olur ben tvden izlerdim suda doğumu, çok koran biri olarak hiç korkmadım ondan, inş mümkün olursa bende onu denemek istiyorum,yani hamile olmadan şuanda çaı durumu hakkında fikir yürütülemiyo öylemi ?

dirimim kız seni hayal ettim bir an kaydirigubbakcemile3, yeşil önlükle çığlık çığlığa, koçişine hep senin yüzünden oldu der gibisin kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Son düzenleyen: Moderatör:
suda nasıl olacak alınyazım

canım 37,5 derece sıcaklığındaki su hazırlanıyo, geniş yuvarlak bir küvete doldurıluyo, kadın suuyun içine oturuyo, doktor karnına aşağı doğru masajla baskı yapıyo, ve kadın bağırmadan çok acı çekmeden 5 dk içinde bebeğini doğuruyo, bebek suya ters olarak düşüyo, doktor onu alıyo.bebeğin boğulma tehlikesi varmı dersen yokmuş, zaten anne karnında suda yaşadığı için o suda birkaç saniyelik nefessiz durabiliyomuş, ben çok korkardım ama yapanlar çok ağrsız olduğunu söylüyo, nete yaz bak suda doğum diye hem anlatımı var hem videosu

ben gedlim... nasılsınız güzeller...
mutlukız: biz geçen ay beraber regl olmuştuk, ayın 1 inde olduk... haptan sonraki gününü takip etcen

amin canım inş hayırlı olur ben tvden izlerdim suda doğumu, çok koran biri olarak hiç korkmadım ondan, inş mümkün olursa bende onu denemek istiyorum,yani hamile olmadan şuanda çaı durumu hakkında fikir yürütülemiyo öylemi ?

dirimim kız seni hayal ettim bir an kaydirigubbakcemile3, yeşil önlükle çığlık çığlığa, koçişine hep yüzünden oldu der gibisin kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Valla ben öyle biliyorum canımcım

Dirimi bende hayal ettimde bayılır zatenkaydirigubbakcemile3

dirimim kız seni hayal ettim bir an kaydirigubbakcemile3, yeşil önlükle çığlık çığlığa, koçişine hep senin yüzünden oldu der gibisin kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
vallahi derim beni iyi çözmüşsün kaydirigubbakcemile3
hem ağlarım hemde kızarım :kedi:
hamilelik boyunca eşime çok çektireceğim kesin :kedi:

Back