Yeni Evleneceklerin Hesap Kitapları

Mini_mini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.109
Puanlar
658
Kızlar merhaba benim Ağustosta düğünüm olacak ama kış mevsiminde eşyalar ucuzlar diye şimdiden almaya başladık :oops: Konu maddiyat değil tabi ki ama biliyorsunuz hesap yapılmadan da eşyalar alınmıyor yada evdeki hesap çarşıya uymuyor
Erkek tarafı kız tarafı muhabbetleri evlenene kadar bana da çok igrenç gelirdi ama iş başa düşünce haliyle bunları da düşünmek gerekiyor :KK19:

Hepimiz bilgi paylaşalım ki yolumuzu belirleyelim :KK28:
Şimdi sormak istediğim
* Eşyaları alımında genelde kız tarafı neler alıyor ve erkek tarafı neler alıyor ? ( Bu yöreden yöreye degişiyor ama ortak birsey de vardır sanırım )
* Sizler böyle mi yaptınız yoksa ortak kredi cekip evlenince birlikte ailelere yüklemeden mi ödediniz ?
* Ney nerede ne kadar ucuz bunları da yazalım birbirimize yardımcı olalım olur mu ?

Biz şöyle yapacağız. Daha doğrusu bunu ben kendim planladım. Ailelere de hiç bişey demedik. Herşeyi kendimiz yapacağız.Aileler de yardımda bulunursa bulunur bulunmazsa da önemli değil.İkimizin de ailelerden beklentimiz yok. Ben mutfak eşyaları halılar ve perdeleri alacağım. O da beyaz eşyalar tüm mobilyaları alacak.Böylece bölüştük.Kredi çekmeden halledeceğiz inşallah biz.Onun için de bir harcama planı yapmak lazım.Ne zaman nakit ödeme yapacağız ne zaman kredi kartı ile ödeme yapacağız bunu dengeleyebilirsek kafamız rahat edecek.

Bir de yatak odası tekstilini ben alacağım onu söylemeyi unutmuşum :halay:

Yatak odasi tekstili derkenyatak odasi mobilyasi da icinde mi :KK24:

Ne guzel planlamissiniz ins hep boyle olur :KK37:

Teşekkürler inşallah senin de gönlüne göre olur herşey :KK36:
Sadece nevresim battaniye yorgan yastık böyle şeyleri alacağım ben. Mobilyayı ona bıraktım :KK53:

Su an konusulmadi ama nisanlimla planimiz söyle.
Benim ailem beyaz esyalari ve klasik ceyizleri halledecek.
Onum ailesi düğünü ve ev esyasinin (eksigimiz ne olursa) bir kismina katki.
Ev mobilyalarini da ikimiz aliriz gibi düşünüyoruz. ama tabi bunlar bir düşünceden ibaret düğün tarihimiz bile belli değil. :KK43:
Düğün baya masrafli tutuyor biz istemiyoruz zaten ama düğün maalesef bizim oldugumuz sehirde olmazsa olmaz.. bir de altinlar var tabi.. nisanlima araba alacaklar kayinailem o sebeple dengeli diye düşünüyoruz.

Biz de kendimiz yapacagiz annemle biz beyaz esyalari alabilirsek alicaz gerisine kredi cekip takilari takacagiz :) hatta bu yuzden dugunu bile cok guzel bir behcemiz var kir seklinde yapabilirim :) borcsuz cikabilmek tek istegim

bizde ben kendi çeyizimi yaptım. ailem yatak odası gibi kız tarafının büyük eşyalarını aldı. kına masraflarını alcaklar.
diğer mobilyaları ve beyaz eşyaları nişanlımın ailesi yapıyor. düğün masrafları da onlara ait.

1 ay önce düğünüm oldu biz şu şekilde yaptık:
ailem zaten çeyiz sayılan şeylerin çoğunu almıştı ve yapmıştı, eksikleri de çalışmaya başladıktan sonra ben tamamladım.
Yatak odasını, bulaşık makinesini ve ankastre seti de yine annemler aldı. Elektronik ufak tefek şeyleri, süpürge, ütü vs ananem, kardeşim ve teyzemler hediye olarak aldılar.
Eşimin ailesi maddi durumlarından dolayı evle ilgili pek bişey yapmadılar, takıyı kendileri hallettiler sadece. Buzdolabı ve çamaşır makinasını taksitle almıştık onları düğüne kadar ödemişti zaten eşim. Yemek odası, salon takımı ve evin tadilatını da düğünden gelen paralarla ödedik, borcu kapattık. Düğün salonunun parasını da yine düğünden gelen paralarla ödedik.
Benim ailemin maddi durumu daha iyiydi onlar bize yardımcı oldu, durumu olmayan insandan bişey beklemek de çok doğru gelmiyor açıkçası bana. İmkanı olan yardım eder, eğer benim ailemin de durumu yetmeseydi kredi çeker onları da kendimiz yapardık.

Bende yeni evliyim.
Benim eşimin ciddi bir birikimi vardı.
Ben mutfak çeyizini ve küçük ev aletlerini, ütü ve süpürgeyi aldım. Yatak odası tekstilini halletim.
Mobilya peşinatına ufak bir katkım oldu.
Üçte birini eşimle toparladık. Kalanı bir yıl taksite böldük,
Beyaz eşyayı ve mobilya taksitlerini eşimin ailesi ödüyor ama mobilya taksitini arada biz ödeyeceğiz
Halı perde, davetiye salonu birikim ile peşin aldık.
Balayını taksitle ödüyoruz.
Takılara hiç karışmadım, ailesinin hediyeleri oldu.
Birde eşim set aldı.
Ev almak istiyorz, benim maaşım daha yüksek olduğu için benim adıma kredi çekeceğiz.
Önce eksikleri tamalayacağız, kalan paramıza bakacağız.
Nasıl yaparsan öyle olur, karşındakinden emin olduktan sonra para pul hikaye.
Bu arada ben asla hazır para var diye uçuk isteklerde bulunmadım, kiralık evime milyarlarca perde tül aldırmadım.
İyi niyeti her zaman korumalıyız.

Ben 4 ay önce evlendim
Mutfak eşyalarını biz aldık esim beyaz esyayi aldi ailesi dugun +mobilya perde halı isini halletti ufak tefek elektronikler teyzemler tarafindan hediye istedigim sekilde alındı yatak odasi nevresimleri vs kayinvalidem annem ortak yapti tabi hediye gelenler de oldu . El emeklerim ceyizim zaten annem yapti ayrıca kınayı benim ailem ödedi düğünü erkek tarafı.

Bizim altında düğündü bunları da damat adayı yapacak. Düğün dediğim normal bi salonda misafirlere yemek ikram edilecek. Öyle pastaydi müzikti olmayacak bunlar. İlla düğün salonu olması şart değil bunun için. Altınları da yapacak ama onları borç falan olursa ki illa ki olur onlara vermeyeceğiz. o altinlarin uzerine biraz daha biriktirip araba almayi planlıyoruz. Bi şekilde ödeme planı yapmamız lazım bunun için de.hala bi planlama yapamadık ama :KK51:benim için en çok önemli olan düğünde yemek ikram edilmesi.dugun mekanı illa düğün salonu olmasına gerek yok ama yemek benim için önemli. Bizim mutlu günümüzde yanımızda olan mutlulugumuzu paylaşan insanlara ikramda bulunmak hoş birşey benim için. Tek başımıza ustesinden geliriz inşallah.hatta öğrencilikten kalma kredi borcumuz olmasa ve ailemize yardım etmesek çok rahat borçsuz hallederdik ama sağlık olsun.aylik toplam 2bin lira kredilerimize ve ailelerimize gidiyor.

Back