yeni evimmm

beybibeybi

oldğu kadar olmadğı kader
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
331
4
[SUP]amin inşallah rabbim herkesin gönlüne göre versin bende kayınvalıdemlerle oturuyorum artık ayrı eve cıkmanın zamanı gelmişti rabbim ol dedi oluverdi işte :)
ev alındı edildi ama hala şokdayım yanı nasıl oldu nasıl bitti anlamadım içinde ağız tadıyla oturmak nasıp etsin allah herkese[/SUP]

Hayırlııı olsun
Güle gülee mutlulukla oturun
Hepsii yavaş yavaş olurr Evee bir girin kafanızda zaten belirlersiniz Ne eksik ne fazla Ne yapılması gerekir
Gönlünüzceee dizayn edin

Maşallah canım çok sevindim senin adına.
Allah geçim, sağlık, sıhhat, en önemlisi bir ömür huzur versin...

Eğer evin tadilat olacaksa, mobilyalarını alacağına göre, önce mobilyalarınızı beğenin.
Ona göre tadilat sonrası zaten getirilmesini istediğiniz tarihte getirirler mobilyaları, badanayı mobilyaları beğendikten sonra yaptırın bence.
Eşyalarınıza daha uyumlu olur... Aynı zamanda perdesi, halısı ve aksesuarları da mobilyalarına göre almanda fayda var.
Uyumluluk açısından...

Maşallah çok güzel telaşlar bunlar, Allah yardımcınız olsun ve güle güle oturun inşallah...

amin tesekkürler benimde düşüncem bu yönde kafamdaki renkler tarzlar belli ama tabi nasip neyse o olcak
hatta eviimizin kaba taslak bi planını çizip hangi duvarın kac cm oldugunu yazıp o duvarın önüne gelcek olan mobilyayıda ona göre almayı bile düşünüyorum
koltukda biraz kararsızım köşe veya normal mi alsam hangisi kullanışlı olur ?

Merhaba , hayırlı olsun..

Sağolsun bizim bilgisayarcılar buldupu her siteye engel koyduklarından link kısıtlandı.. Resimlerini koyabilseydiniz keşke..

Hiç fikrim yok görmediğim için..

Ancak eviniz küçükse ölçüye birşeyler yaptırabilirsiniz , ev için pratik şeyler yapan yerler var..

Ağız tadı ile oturun inşallah

ya göremiyormusunuz resimleri daha pazar günü aldık çalıştığım için resim cekmedim ama ilan numarasından sh.binden.cm dan bakabilirsiniz
ilan numarası 92472051 insallah en kısa sürese cekerim hem eski halini hem tadilattasn sonraki halini

Hayırlı olsun, bence mobilyalarını seçerken çok büyük iri eşyalar seçme, ev küçük olduğu için tıklım tıkış olmaz, buna dikkat edersen güzel olur, hem ev çok kalabalık olmaz hem de şık olur, :) Güle güle kullanın :)

Öncelıkle hayırlı olsun güzel günlerde saglıcakla oturun ınsallah...Maddi acıdan sıkıntınız var mı yok mu bunu bılebılırsek daha cok yardımcı olabılırız...Eger maddi acıdan sıkıntınız yoksa ılk işiniz mutfak dolaplarını pencerelerı güzelce bı yenıden yaptırmak olsun derım...Sonrasında banyoyu yaptırın duşa kabin ve lavaboyu kırdırıp en bastan zevkınıze göre yaptırın derım...Ayrıca banyo dar oldugundan kendi fikrimi söyleyeyım camasır makınasını koyabılcek baska yer varsa baska yere koyun resımdekı camasır makınasının oldugu yere bı dolap yaptırabılırsınız veya ıkeadan dolap alabılırsınız (ıvır zıvırları koymak ıcın...) Önce mobilyalarınızı secin rengini modelını ondan sonra evı boyattırın derım (esyalara göre boyama işlemı yapılsın...)---Eger maddi acıdan zorlanacagınızı düşünüyorsanız bı boya ıslemı yaptırın sımdılık ıdare edın evı almıssınız nasıl olsa ılerıde hersey olur zamanla...Daha sonra dedıklerımı yaptırabılırsınız...Tekrar hayırlı olsun

Tavsiye = Ev biraz küçük olduğundan eşya seçerken oturma odasına köşe almanızı + salon için ise avangard tarzı değilde spor rahat ve ufak görünümlü koltuk + mobilyalar tercih etmenizi tavsiye ederim...Eger evim aydınlık dursun derseniz muhakkak mobilya alırken siyah koyu kahve gibi renklerden uzak durun !!! (Sütlü kahve + krem + daha soft renklerde olabılır)

Çalıştığım için anca yazabiliyorum kusura bakmayın
eve bir takım tadilatlar yaptıracağız kredi de çekeceğimiz için fazla aşırıya kaçamıyoruz öncelikle
kapılar pencereler değişcek yerler laminant olacak mutfak dolabı begendim koçtaş da 500tl civarı
olursa almayı düşünüyorum zaten birde banyo tamamen kırdırmak istiyorum her yeri fayans duşakabin
klozet herşeyi insallah çok fazla tutmaz maddi olarak birinci sınıf malzeme olmaz ama borcumuz bitene kadar idare eder

Mobilyaya gelince zaten çalışıyotum incik cıncıkla uğraşamam diye salona sade bi koltuk takımı sade hoş bir yaşam ünitesi
belki ortaya güzel bir sehpa oturma odasının girişinde bir alan daha var dikdörtgen şeklinde orayada sadece 6 kişilik bir yemek masası koyucam güzel olcak inşallah

Güle güle oturun.Allah ağız tadıyla güzel günler nasip etsin evinizde. bende kayınvalidemlerleyim birgün bu bölüme konu açmak banada kısmet olur inşallah :)

tadilat ile tam zevkine uygun hale getirebilirsin eşyaları da ona göre seçersin. tatlı uğraşlar bunlar. güle güle otur.

öncelikle hayırlı olsun , güzel günlerde oturmak nasip olsun

bizde 1.5 yıl önce ev aldık, ev çok güzeldi site içersinde ferah vs ama içi taidlat gerektiriyordu sizinki gibi. mutfak, banyo, yerler ve duvarlar komple tadilattan geçti.

eğer maddi gücünüz kısıtlıysa (ki bizim öyleydi hem ev hem düğün derken sıkıştık baya ) iyice araştırmadan ilk görüştüğünüz dekorasyon / tadilat vs sorumlularına tamam demeyin.

biz tanıdık aracılığıyla mutfak için bir usta getirmiştik eve, ben istediğim mutfak dolaplarını anlattım o bana fiyat verdi, malesef bize uygun bir fiyat değildi benim istediğim fiyat aralığında zevkimle hiç alakası olmayan bir mutfak dolabı örneği sundu, kabul etmedim.

daha sonra , pahalı olur ama bir soralım, sormaktan zarar gelmez dediğimiz bir dekorasyoncuya gittik, yol üstünde karşımıza çıktı , ve istediğim dolaplara istediğim fiyata sahip oldum. üstelik banyomuda aynı kişiye yaptırdım yine uygun fiyatlarla.

tamda bu benim zevkim, işte budur yaa dedim mi ? hayır ama hem zevkime hem cebime uygun olanları buldum mu ? evet ama şunu belirteyim, dolaplarım tam istediğim gibi ama L mutfak istiyordum , fazlaca kırılması dökülmesi gerektiği için düz mutfak oldu, yani içerik tam bize göre ama şekil farklı sadece

banyoya sıra geldi, fayanslar komple değişti, duşakabin klozet vardı aynı kaldı, birde banyo dolabı aldım. bizim beğendiğimiz banyo dolapları 1.5 civarı olduğu için ( ki hala anlamıyorum neden okadar pahalı ) koçtaştan 400tlye uygun bir model beğendik aldık.

iyice araştırın, gezmedik yer bırakmayın, emin olun uygun fiyata çok iyi iş çıkaran yerler var , hemen kapılmayın heyecanla, biz annem olmasaydı ev ve evlilik heyecanına kapılıp zarar edebilirdik, hatta ne zararı maddiyat yetmediği için hiçbirşey yaptıramayabilirdik

hayırlı olsun evinizi açık renk bir boya ile boyatın büyük mobilyalar almayın küçük parça biblo heykel gibi dağınık gözükecek şeyler almayın açık renk parlak halılar kullanın

Güle güle, gönül huzuruyla oturursun inşallah canım. evin olsun da bir şekilde yaptırırsın içini de. benim tavsiyem mutfak dolaplarında beyaz lake tercih etmen. mutfağını hem aydınlık hem de geniş gösterir. bu arada bana da dua et en kısa zamanda evime kavuşayım.

Beybibeybi merhaba,

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun!:)
İzmir görünce hemen dikkatimi çekti ben de Antalya'da yaşayan bir Göztepeliyim :)

Öncelikle ev 85 m2 olduğuna göre oldukça küçük, duvarları kesinlikle açık renk yapmalısın..
salonun büyüklüğünü bilmiyorum ama eğer küçükse derinlik katması açısından büyükçe bir ayna kullanırsan salonun daha derin ve geniş görünür
koltuk olarak takımdan ziyade L kanape +berjer kullanmanda fayda var, yerden kazanırsın..büfe yerine raf sistemi ile biblo, kitap, vs varsa onları rafta sergileyebilirsin, bu da yerden tasarruf sağlar.
benim evim de yeni tadilattan çıktı, sana ilk tavsiyem, kesinlikle tarzını, neleri sevdiğini belirle, tüm seçimlerini -duvar boyası, seramik, mobilya,vs.- ona göre yap, hem işler sarpa sarmaz, hem de çok kolay ilerlersiniz..

ilk aklıma gelenler bunlar..
güle güle, huzurla oturman dileğiyle..

tecrübelerini benimle paylaştığın için tesekkür ederim sana inşallah yakın vakitt l şeklinde bir mutfağa ve istediğin dolaba kavusursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…