Yeni evimin duvarları ne renk olsun?

bademi kum a göre daha koyu. fildişi sarıya pek yakışmaz gibi duruyor. yanı illaki yakışır ama bademi ve kum daha güzel durur...
yok duvarda aynı katalogdaki gibi duruyor. adece belki bilgisayarınızın renk ayarından kaynaklanan bir farklılık olabilir. o yüzden boya almaya gittiğinizde katalogdan bakın. oradakilerle aynı duruyor duvarda.. eğer ışık alan bir eviniz varsa bademi yi seçebilirsiniz... benim odam mesela karanlık ve gün ışığı görmüyor. o yüzden ben acık renkler kullanmayı tercih ediyorum..... ama gün ışığı görseydim o zaman bademiyi seçerdim:)

Bizim ev de ferah ama küçük olunca biraz daha büyük ve ferah göstersin istiyorum. Ama bademi evi ferahlatır diye düşünmüştüm, bilemiyorum tabi nasıl durur duvarda.

filli boyanın yeni toprak renklerinden Beji pembe ve kumru rengini beğendim ben ferah renkler..

Haftasonu filli boyadan katalog almıştım. Kumru rengi ile bademi rengi arasında gidip geldim ve bademi sanki güzel gibi duruyor ama belki duvarda koyu durur.

Boyadın mı? yerleştiniz mi nasıl oldu renkler canım???
haber verirsen sevinirim işleriniz bittiğinde....
merak ettim çok:)
kolay gelsiiiiinnn..

Canım yarından sonra belli olacak inşallah. Ev boyandıktan 1 hafta kadar sonra görebileceğim evi. Ben başka şehirdeyim zaten ondan bu kadar kafam karışık. Yoksa boyacıdan felan numune felan isterdim ya da boyadıkları bir evi görmeyi felan :)

ben taşınacağım evin rengini kum bejine boyattım ama beğenmedim,oldukça sıcak ve denizli bir yerde evim bana boğdu gibi geldi,tekrar kırık beyaza boyattım,henüz görmedim ama kum bejinden iyi olacağını düşünüyorum...
beyazda orkide,pamuk gibi farklı tonlar var gözat istersen...

İşte ben de bundan korkuyorum. Ama boyacının biri abi abla beğenmezse tekrar boyarız rengini demiş :) Benim öyle bir şansım yok başka bir şehirden taşınacağım ve artık yerleşmiş olacağım.
Kırık beyaz da çok klasik olmaz mı ? Tabi o beyazın tonlarını henüz görmedim.

Biz de yarın boya alıyoruz Marshall 2206 kum bejinde karar kıldık ailecek.

Bu arada haftasonu bir boyacıya uğradım. Yağlı boyada Marshall, su bazlı boyada Filli boya Alpina Silan İpeksi Mat en iyisi dedi. O yüzden filli boyadan bir renk seçip öyle boyatacağım. Ayrıca ana renklerin içine renk kırdırıp öyle yapıyorlarmış, o da riskli işmiş. Artık Filli boya Alpina Silan İPeksi mat' kataloğundan bir tane renk seçip boyatacam. Ama hala rengine karar veremedim :(
Bu arada vanilya rengi nasıl olur sizce? çok mu pembemsi olur?

filli boyanın renk kartelası da burda:
Untitled Document

Bizim ev de ferah ama küçük olunca biraz daha büyük ve ferah göstersin istiyorum. Ama bademi evi ferahlatır diye düşünmüştüm, bilemiyorum tabi nasıl durur duvarda.

Haftasonu filli boyadan katalog almıştım. Kumru rengi ile bademi rengi arasında gidip geldim ve bademi sanki güzel gibi duruyor ama belki duvarda koyu durur.

Canım yarından sonra belli olacak inşallah. Ev boyandıktan 1 hafta kadar sonra görebileceğim evi. Ben başka şehirdeyim zaten ondan bu kadar kafam karışık. Yoksa boyacıdan felan numune felan isterdim ya da boyadıkları bir evi görmeyi felan :)

İşte ben de bundan korkuyorum. Ama boyacının biri abi abla beğenmezse tekrar boyarız rengini demiş :) Benim öyle bir şansım yok başka bir şehirden taşınacağım ve artık yerleşmiş olacağım.
Kırık beyaz da çok klasik olmaz mı ? Tabi o beyazın tonlarını henüz görmedim.

Bu arada haftasonu bir boyacıya uğradım. Yağlı boyada Marshall, su bazlı boyada Filli boya Alpina Silan İpeksi Mat en iyisi dedi. O yüzden filli boyadan bir renk seçip öyle boyatacağım. Ayrıca ana renklerin içine renk kırdırıp öyle yapıyorlarmış, o da riskli işmiş. Artık Filli boya Alpina Silan İPeksi mat' kataloğundan bir tane renk seçip boyatacam. Ama hala rengine karar veremedim :(
Bu arada vanilya rengi nasıl olur sizce? çok mu pembemsi olur?

filli boyanın renk kartelası da burda:
Untitled Document

Odalar için hoş durabilir ama salona hafif kaçar gibi.

Fildişi, kumru ve bademi rengi arasında gidip geliyorum şimdilik. Hangisi daha ferah durur acaba ?
Yatak odam ve çocuk odasını da açık başak rengi yapmayı düşünüyorum. Veya heryeri aynı da olabilir.

kum beji boğuyor canım,bak bende 3,5 güne taşınıcam,tavsiye üzerine kum beji yaptırdım,taşınmadan tekrar boyattım,o canım ev sanki çok sıkıcı olmuştu...biz inşaatçıyız,boyatmak sorun olmadı ama sen iyi düşün,ferah tonlar tercih et için açılsın...

kum beji boğuyor canım,bak bende 3,5 güne taşınıcam,tavsiye üzerine kum beji yaptırdım,taşınmadan tekrar boyattım,o canım ev sanki çok sıkıcı olmuştu...biz inşaatçıyız,boyatmak sorun olmadı ama sen iyi düşün,ferah tonlar tercih et için açılsın...

Hangi rengi tavsiye edersin canım? Sen hangi renge boyattın ?

benim leylak casatinin kataloğundaydı ,bu değil,bende beyazın bir tonuydu...ama o toprak tonları inanın boğuyor,fildişide sarı gibi çıkmış...büyük bir yapı markette uygulamalı örnekleri olabilir...katalok yanıltıyor ,asla aynı renk çıkmıyor aklınızda olsun...

benim leylak casatinin kataloğundaydı ,bu değil,bende beyazın bir tonuydu...ama o toprak tonları inanın boğuyor,fildişide sarı gibi çıkmış...büyük bir yapı markette uygulamalı örnekleri olabilir...katalok yanıltıyor ,asla aynı renk çıkmıyor aklınızda olsun...

Arkadaşım da öyle söyledi aslında koçtaşa felan bakmak lazım. uygulamalı örnek olsa çok iyi olur aslında. bugün yarın artık boyanacak ve ben hala karar veremedim :(
fildişi sarımsı duruyor ve çok klasik durabilir diye çekindim artık. Bademi ağır basmaya başladı ama koyu durur diye yine çekiniyorum. Çünkü mutfak dolaplarını ceviz rengine boyatmayı düşünüyorum ikisi beraber çok ağır olur diye düşündüm. Filli boyada lületaşı var ama katalogda açık bir bej gibi görünüyor, internetteki katalogta sarımsı yeşilimsi görünüyor. Anlamadım gitti. Çok da klasik de olmasın istiyorum ama hala kararsızım :((( Bana yardım lütfen :(

astrologlar evin bazı detaylarında bi kaç duvarda mor kullanmanın eve zenginlik ve bereket getireceğini söylüyorlar =) bende odamın kolonları için düşünüyorum parlak mor =)

beyazın tonlarını genelde ustalar ayarlıyorlar,o sade beyazın içine bir renkler katıyorlar,ama bence sende uygulamalı gör mutlaka ,katalok veya net yanıltmasın,biz kataloktan bir parke seçmiştik,sonra uygulamalı gördüm,allah göstermiş,hiç sevemeyeceğim bir parkeymiş,hemen beğendiğimi yaptırdım...

beyazın tonlarını genelde ustalar ayarlıyorlar,o sade beyazın içine bir renkler katıyorlar,ama bence sende uygulamalı gör mutlaka ,katalok veya net yanıltmasın,biz kataloktan bir parke seçmiştik,sonra uygulamalı gördüm,allah göstermiş,hiç sevemeyeceğim bir parkeymiş,hemen beğendiğimi yaptırdım...

Ben öyle pek karışım istemiyorum. Çünkü bazen o rengi tutturamıyorlar farklı tonlarda boyalar çıkıyor. O kova bittiğinde diğer boyaya geçerken sorun olabiliyor karışımda. Veya aynı boyadan tekrar yaptırmaya kalksan aynı tonu zaten tutturamıyorlar.
Dün ustaya sordum, bademi rengi çok koyu olur abla dedi. Ok dedim. Filli boyanın kataloğunu eline alıp bakacak karşılıklı karar vereceğiz o şekilde telefonda. Ben uzakta olduğum için bu şekilde olacak artık.

Aslında mutfak, banyo dolapları da yenilenecek. Daha doğrusu kapak değiştirelecek ama onu artık ben gidince olacak öyle karar verdik. Duvar rengini o yüzden herşeye uyan parlak ferah birşey seçmeliyiz.

Biz geçen yıl evimizi boyatırken renkleri dyo nun nanoipek mat serisinden seçtik. Salonum kumsal, oturma odam antre ve mutfağım ıhlamur yatak odam da romantik oldu. gelenler de söylüyor çok ferah durduğunu.

Kızlar yeni evimize taşınacağız. Taşınmadan önce de duvarlarını boyatmak istiyorum. Ama duvarların boyasına karar veremiyorum. Şampanya rengi denildi ama artık onun modası geçmiş diyorlar.. heryeri aynı renk düşünüyorum ama tabi iki farklı renk de olabilir. Yatak odamın perdeleri sarı, mobilyası ceviz rengi; çocuk odası beyaz üzerine sarı kulplu ve sarı çizgili. Salonum mobilyalar ceviz rengi, koltuklar kahve ve krem. Oturma odamdaki koltuklar da fuşya. Özet olarak bu kadar.
Sizce duvarlarımı ne renge boyatmalıyım ? Parlak ve ferah duran bir renk olsun istiyorum. Marka ve renk olarak önereceğiniz bir boya rengi var mı ?
Acil cevaplarsanız sevinirim, hemen boyatacağız çünkü.

canım bance fawori boyanın ışıltı diye bi rengi var ona boya derim ben
çok ferah bi renk.ben de kendi evime ışıltı boyattım içim açıldı valla
hem herşeye de uyuyo ayrıca silikonlusundan alırsan silinebiliyo da
çok kullanışlı yani:34:

Filli boyanın lületaşı nasıl arkadaşlar ? Çok mu açık durur ?
Bademi ile lületaşı arasında kaldım ben...
Lütfen acil yardııııııımmmm :(
Benden cevap bekliyor ustalar

Arkadaşlar nihayet karar verdim artık şansıma ne olursa olsun. Uzaktan uzağa ancak bu şekilde oluyor. Salon, hol, mutfak ve oturma odası filli boyanın "bademi" rengi olacak. Yatak odası ve çocuk odası da "açık başak" olacak. Hayırlısı artık. Sonra da taşınıp mobilyaları yerleştireceğiz. İnşallah odaları fazla karartmaz. Ustamla konuştuk, evlerde bademi rengi güzel duruyor kahve tonlarıyla dedi. Olmazsa Salondaki koltuklarıma örtü diktireceğim, sarı veya yeşil tonlarında bir örtü yaparım açar odayı :)

Back
X