Yeni evimin duvarları ne renk olsun?

üst segmentteki evlerde genelde beyaz ve tonları kullanılıyor canım,dizilerdede gördüğün gibi...ha dersenki illa renk olsun,mavi tonları ve,turkuaz gibi mesela,kardelen rengi vardı çok hoş bir renk.ama toprak tonlarından uzak dur derim,ben yaptırdım canııım evi mezara çevirmişti,allahtan usta bizim ustamız geri beyaz tonlarına çevirdi...

üst segmentteki evlerde genelde beyaz ve tonları kullanılıyor canım,dizilerdede gördüğün gibi...ha dersenki illa renk olsun,mavi tonları ve,turkuaz gibi mesela,kardelen rengi vardı çok hoş bir renk.ama toprak tonlarından uzak dur derim,ben yaptırdım canııım evi mezara çevirmişti,allahtan usta bizim ustamız geri beyaz tonlarına çevirdi...

Aslında haklısın. İlk başta hoş durabilir ama sonradan insan sıkılabilir. Bir de bu türlü duvarlarda mobilyaları tamamen beyaz yapıyorlar o zaman sorun olmuyor toprak rengi duvar. Benimikler koyu ceviz :( Yine aklım karışık içim sıkılıyor valla artık. Renk olsun derken o kadar da renk istemiyorum :) Onlar çok iddalı renkler. Annemler evlerini o şekilde baya iddalı renklere boyadılar mesela hoş durdu ama o da belli bir süre sonra sıkıyor insanı hep aynı renk diye. Ben biraz o yüzden toprak rengi seçiyorum herşeye uysun diye. Mesela ustalar odaları farklı farklı boyarız dedikleri halde ben ilk giriş, hol, salon, mutfak ve oturma odasını bademi istedim. Biraz risk aldım farkındayım ama şimdi lületaşı seçersem de bu hiçbir renge benzemedi keşke bademi mi boyasaydım diye içimde kalacaktı :) Ama yatakodasını ve çocuk odasını da açık başak'a boyatacağım. İnşallah onlar da güzel durur. mobilyalar da evde olmadığı için şimdilik çok da ustalar da bilemiycek uyup uymadığını ortama.

sorun şu: usta dediki burda olsaydınız duvara vururdum istediğiniz renkleri onlardan seçerdiniz. Ama ben uzaktayım. Eşim aslında seçebilir ama o da benden dolayı riske girmek istemiyor :) Seçerim sonra beğenmezsin başımı ağrıtırsın diyor :) Aslına bakarsan uğraşmak istemiyor.

Sonradan aa keşke lületaşı boyatsaydım dersem de artık şansıma :( Ama önerilerinizi belki bir sonraki değişimde değerlendireceğim. Belki eşim öğlen bakacak ona göre de bir müdahele olur mu bilemiyorum artık...

Hiç bademi boyatıp da memnun kalan yok mu ? :44:

$quarto-3.webp

Burdaki renk bademi rengi değil mi ?
Ben böyle duracak diye hayal ediyorum. Açık pembeyle nasıl durmuş ?

Boya katolgunda duran renklerle gerçek duvarda duran renkler arasında ok az fark oluyor birebir aynısı olmaz çünkü katologdaki renkleri RGB ile oluşturuyorlar.Eğer imkanın varsa yapı marketlere git ve ordan orjinal renkleriyle test et. bir de duvar rengi kapı rengiyle de bağlantılı seçimeli bence.

Boya katolgunda duran renklerle gerçek duvarda duran renkler arasında ok az fark oluyor birebir aynısı olmaz çünkü katologdaki renkleri RGB ile oluşturuyorlar.Eğer imkanın varsa yapı marketlere git ve ordan orjinal renkleriyle test et. bir de duvar rengi kapı rengiyle de bağlantılı seçimeli bence.

Artık bugün boyanıyor. Biraz açık tonu olur dedi ustamız. Eğer biraz koyu tonu durabilir duvarda deseydi belki içime sıkıntı olurdu da açık durur biraz katalogtakinden deyince biraz rahatladım. Hayırlısı bakalım. Sizlere sonucu inşallah bildirmeye çalışırım arkadaşlar.

inşallah en iyisi olur canım,benim ev mersinde oldukça sıcak bir yer,açık tonlar daha çok yakışıyor,sen zevkine göre yaptır...

Merhaba kızlar,
sonunda bitti boya badana işleri ve evime taşındım. Salon, oturma odası, aralar ve mutfağı filli boyanın ipeksi mat bademi rengini seçtik. Çok hoş olmuş ve hiç koyu olmamış. Tam tersi katalogtakinden daha da açık ferah durmuş. Bir de her odaya çok uyumlu durdu. Çocuk odası ve yatak odası da başak sarısı oldu. O da hoş durdu.
Kesinlikle size filli boyanın ipeksi mat bademi rengini tavsiye edebilirim. Mobilyalarım da koyu ceviz renginde olmasına rağmen ferah gösterdi evi.

Merhaba kızlar,
sonunda bitti boya badana işleri ve evime taşındım. Salon, oturma odası, aralar ve mutfağı filli boyanın ipeksi mat bademi rengini seçtik. Çok hoş olmuş ve hiç koyu olmamış. Tam tersi katalogtakinden daha da açık ferah durmuş. Bir de her odaya çok uyumlu durdu. Çocuk odası ve yatak odası da başak sarısı oldu. O da hoş durdu.
Kesinlikle size filli boyanın ipeksi mat bademi rengini tavsiye edebilirim. Mobilyalarım da koyu ceviz renginde olmasına rağmen ferah gösterdi evi.

Filli boayada parlama oldugu soyleniyor silindiginde sizde var mı oyle birsy?

Back
X