Yeni evden cok eski eve tasinmak-cok agliyorum 😔

2016 senesinde İstanbul’da görece iyi bir semtte sıfır eve çıktım, gerçekten işçilik ve içi harikaydı. Sonra ne mi oldu? Üst kattan su aktı dolaplarım şişti, duvarlarım kabardı, bulaşık makinesinden su sızdı kapılar kabardı :KK70: ev eskidi özetle. Yani en lüks eve de çıksanız o ev eskiyecek, önemli olan iç huzurunuz ve gece eve korkmadan dönebileceğiniz, nezih bir semt. Bu nedenle canınızı sıkmayın, inşallah ileride en güzellerini almak nasip olur 🌸 Buna üzülür mü diyenleri de takmayın, onaylı üzülenecek şeyler listesi mi var Allah aşkına elbette önemli bir konu bu da.

Şöyle ki 11 yillik evliyim,kiraciyiz ve bu zamana kadar hep sifir evlerde oturdum.Malum ekonomiden dolayi evi satan ev sahibimizden oturu bu zor zamanda tasinmak zorunda birakildik.Oturdugumuz sehirde kiralar birden 3-4 katina ciktigi icin anca 30-40 senelik bir daire bulabildik.Bina eski,girisi ve merdivenleri dogal olarak cok eski ve giris malumunuz biraz rutubet kokuyor.Daire nispeten daha iyi yani giris kadar eski degil,badana yapilinca birde ufak tefek tadilatlarla temiz ve duzenli olacak.Fakat bugun evi tuttuktan sonra binaya tekrar girdim(bu hafta tasiniyoruz)Kendimi o kadar kotu hissettim ki aglamaya basladim.Hem kendime cok kiziyorum yani insan oglu ne durumlarda kaliyor,buna da sukur basimizi sokacak bi yer bulduk diyorum hemde uzulup aglamaktan kendimi alamiyorum.Yani bildiginiz saat basi gozyasi dokuyorum.Semte gelirsek semt cok cok iyi oturdugum sehrin en luks ve nezih semti zaten rahat bir semtte oturmak icin bu evi tuttuk ama bilmiyorum allak bullak oldum.Asansorlu binadan birden 40 senelik binanin o eski merdivenlerini o koku icinde 5 kat cikinca ruhen cok coktum.Kizan da olacak biliyorum,bende kendime cok kiziyorum ama bu uzuntume engel olamiyorum.

Üzülebilirsiniz bu da insana dair...Evet yatağa aç giren çocuklar var bu dünyada temiz su bulamayan insanlar var...Böyle bakınca insan utanıyor kendi üzüldüğü şeylere..Üzülmekten bile utanıyor adeta ama derler ya hani herkesin derdi kendine en büyük gelir.Biraz da böyle aslında.Zamanla ısınırsınız evinize.Insaallah ülkenin durumu da daha iyiye gider. Daha iyi şartlarda yaşarız.

Moralinizi bozmak istemem ama bu his geçmiyor. Ben de evlenirken böyle bir eve taşındım, 8 sene oturdum tek bir günü bile sevip alışamadım. Çok şükür ki kurtuldum sonra. Evcimen insanlar için evini sevememek çok üzücü oluyor.

Rabbım kimseyi gördüklerinden geri bırakmasın.
İnsanın alıştığı düzene hayata eve artık neyse altına düşünce kim olsa üzülür kötü olur.
İnsanız netice de. Zamanla bu duygu hafifler alışırsıniz. İnsanız ölümlere bile alışıyoruz öyle düşün. Sağlık olsun hersey yine olur sıkmayın o güzel caninizi💓

Semtiniz iyiyse çok guzel.. Bina sağlam ise dert etmeyin. Derleyip, toparlayınca emin olun daha güzel gelecek gözünüze.
Bu arada ben cok severim eski binaları. Nedense daha sıcak, daha bir yuva olmaya yatkın gelirler bana..

Üzülmeniz de ağlamanız da normal. İnsan standartları düştüğünde gerçekten çok etkileniyor, bir şeyi hiç tatmamışsanız eksikliğini de pek hissetmiyorsunuz, ama tattığınız güzel bir şeyi kaybettiğinizi düşünmek sıkıntılı oluyor. Umarım alışırsınız yeni evinize, baktınız alışılmıyor, gün doğmadan neler doğar belki de.

Bence evi ev yapan anılar ya. Annem şu an oturdukları evi görünce ağlamıştı, en güzel anılarımızı bu evde yaşadık, şimdi küçük gelse dahi taşınmak istemiyor buradan. Annem hastalandığında ise oldukça lüks bir dairede oturuyorduk. Şu an oradaki fotoğraflara bile bakmak istemiyoruz. Umarım yeni evinizde çok güzel anılarınız olur, sıkmayın kalbinizi ❤️

Şöyle ki 11 yillik evliyim,kiraciyiz ve bu zamana kadar hep sifir evlerde oturdum.Malum ekonomiden dolayi evi satan ev sahibimizden oturu bu zor zamanda tasinmak zorunda birakildik.Oturdugumuz sehirde kiralar birden 3-4 katina ciktigi icin anca 30-40 senelik bir daire bulabildik.Bina eski,girisi ve merdivenleri dogal olarak cok eski ve giris malumunuz biraz rutubet kokuyor.Daire nispeten daha iyi yani giris kadar eski degil,badana yapilinca birde ufak tefek tadilatlarla temiz ve duzenli olacak.Fakat bugun evi tuttuktan sonra binaya tekrar girdim(bu hafta tasiniyoruz)Kendimi o kadar kotu hissettim ki aglamaya basladim.Hem kendime cok kiziyorum yani insan oglu ne durumlarda kaliyor,buna da sukur basimizi sokacak bi yer bulduk diyorum hemde uzulup aglamaktan kendimi alamiyorum.Yani bildiginiz saat basi gozyasi dokuyorum.Semte gelirsek semt cok cok iyi oturdugum sehrin en luks ve nezih semti zaten rahat bir semtte oturmak icin bu evi tuttuk ama bilmiyorum allak bullak oldum.Asansorlu binadan birden 40 senelik binanin o eski merdivenlerini o koku icinde 5 kat cikinca ruhen cok coktum.Kizan da olacak biliyorum,bende kendime cok kiziyorum ama bu uzuntume engel olamiyorum.
Allah kimseyi gördüğü günden geri koymasın gerçekten.
Üzülmekte haksız değilsiniz.
İnşallah ilerde en güzeli nasip olsun.

Aşırı eskiyse ben de üzülürdüm deprem riskinden dolayı, Allah kimseye afet yaşatmasın🙏 düşündükçe tüylerim diken diken oluyor 😔

Evin içi kullanışlı ise semtte güzelse apartmanı düşünmeyin. Ben bekar iken oturduğumuz ev resmen kümesti.ama semt mükemmel ötesi idi. Sıfır eve taşındık. Senelerce mutsuz yaşadım. Dağın dibinde bina. Düğünüm olduktan sonra öyle güzel olduki oralar.birkaç yıla apartmanlar dikildi. Sanki farklı bir şehir oldu. Oturduğum evi çok sevmeme rağmen ne yaptım ettim orada ev buldum çıktım. Kendinizi şartlamayın.belkşde çok güzel komşuluklar kuracaksınız

30-40 yıllık bir binada oturuyorum. Eşimle evlenirken semt tercih ettik burayı tuttuk aynı fiyata ıssız yerlerde sıfır daire bulabilirdik. Ailelerimiz bizden çok çok daha iyi evlerde oturuyorlar.
Sonuç itibariyle tercihlerimiz kazandıklarımızı ve kaybettiklerimizi belirliyor. Bir şekilde üzülseniz de başkalarını suçlamak size bir şey kazandırmaz. Bunu tercih ettim diye olana şükredip içinde mutluluğa bakmak lazım.

Benim komşularım iyi insan olsun, evin içinde de huzur, mutluluk ve sağlık olsun da isterse ev 100 yıllık olsun.

Bende sıfır ev kokusu nedir bilmem.Hep eski evlerde oturmuşumdur bazı sebeplerden.Çokta takılmadım açıkçası.Ama son oturduğum daha doğrusu oturmak zorunda kaldığım lojmanda bende öyle hissetmiştim.Evin bakımsızlığına karşın bir de her yerinden hamam böcekleri,kalorifer böcekleri çıkınca koşullar zorlaşıyor ister istemez.Alışırsınız merak etmeyin kadın istedikten sonra kulübeyi saray yapar.

Üzülmeyin, icini güzelce boyatınca temizlenince bence zamanla alişırsıniz.
12 senelik evliyim,eşimin evine taşındık icini zevkimize göre tadilat yaptırıp,eski sayılabilecek bir site ama yaşadıkca sevdim,semt olarak sevdim,tam 12 senedir oturuyorum. Muhit binanın halinden daha önemli,bunu yaşadıkça anlayacaksınız zaten.
Kızımı güvenle gönderebiliyorum siteye,bisiklet sürmeye,havuza,oyun oynamaya. Aklım kalmıyor. Başka bir semtte bunu yapamayabilirdim en basitinden.
Cevreniz iyiyse zamanla alışırsınız. Hayırlı olsun

Siz çalışıyor musunuz? Eşiniz tek maaşsa ancak yeter bende aynı durumdayım alıştım ama şimdi yeni evimizi daha çok seviyorum.

Gırısten sızene?Orda kalmayacaksınız sonucta.Asaplarınız bozulmus sanırım.

ay ben de yeni binaları kullanışsız buluyorum. internet altyapısı ayrı sorunlu, küçüklüğü ayrı dert. şimdi g.t deliği kadar evler yapıyorlar, geniş ev seven beni üzüyor bu durum. 65 metrekareye 2+1 yapmış adam, yok amerikan mutfak yok kıç kadar balkonlar bilmem ne. ses yalıtımı desen komşun osursa, sifon çekse salonundan duyuyorsun. amerikan mutfakta bi yemek yapıyorsun koku bütün evde. bina sağlam ise valla eskiler daha iyi. içini güzelce yapar boyatırsınız, eşyalarınızla güzelleşir. akarı kokarı yoksa, basık, karanlık değilse hele bi de genişse tadını çıkarın.

X