• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni ev temizliği yardım

dudu2012

31.08.2013
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2011
143
0
46
Kocaeli
tecrübeli arkadAşlar yardımınıza ihtiyacım var evimiz bitti ve temzlenmesi lazım banyolar derz pislikleri,camlar etiket lekeleri, parke üzerinde akmış sıçramış duvar boyaları nasıl temzlenr...en kolay yolu yani nedir

Son düzenleme:
Canım camlardaki etiket lekelerini tıraş bıçağıyla halledebilirsin. güvenlik plastiğini sökmeden yaparsan camı da çizmezsin. şimdiden kolay gelsin

Parkedeki izler büyük ihtimalle kalır da derz lekesinde sirkeyi duymuştum. bazı yerlerde inşaat sonrası temizleme ürünleri de satılıyor. onlar da işine yarayabilir

ben de geçen yaz çıktım sıfır eve. temizliği gerçekten çokzor oluyo. hele de banyodaki fayansların üzeri derzlerle kaplanmışsa. ben patates çuvallarıyla kuruyken ovmuş sonra yıkamıştım. çünkü ilk bi kaç yıkamamda çıktı dediğim yerler kuruyunca tekrar kusuyodu. bulaşık telleriyle de ovabilirsin ama çok bastırınca kara kara kalıyo. çok bastırmadan hafif hafif ovabilirsin. çimento lekelerini silikonları falan da permatikle kazımıştım. allah kolaylık versin.

parke üzerindeki duvar boyaları için tiner kullanabilirsin hemen çıakrtıyor. camlarda aynen traş bıçağı kullanabilirsin çizilir filan diyolar ama hikaye hiç bişi olmuo derz aralarını beyazlatmak için cif işe yarıyor son olarak da balkonda benim mermerlere boya damlatmışlar onlarıda önce ıslayıp sora spatulayla sürtünce anında çıktı kolay gelsin şimdiden ben geçen hafta hallettim daha yeni deneyimlerimi paylaşayım dedim.

parkedeki boyayı cifle ovunca çıkıyor hemde bimdekiyle ovduk yeni çıktı

parke üzerindeki duvar boyaları için tiner kullanabilirsin hemen çıakrtıyor. camlarda aynen traş bıçağı kullanabilirsin çizilir filan diyolar ama hikaye hiç bişi olmuo derz aralarını beyazlatmak için cif işe yarıyor son olarak da balkonda benim mermerlere boya damlatmışlar onlarıda önce ıslayıp sora spatulayla sürtünce anında çıktı kolay gelsin şimdiden ben geçen hafta hallettim daha yeni deneyimlerimi paylaşayım dedim.

ben de geçen yaz çıktım sıfır eve. temizliği gerçekten çokzor oluyo. hele de banyodaki fayansların üzeri derzlerle kaplanmışsa. ben patates çuvallarıyla kuruyken ovmuş sonra yıkamıştım. çünkü ilk bi kaç yıkamamda çıktı dediğim yerler kuruyunca tekrar kusuyodu. bulaşık telleriyle de ovabilirsin ama çok bastırınca kara kara kalıyo. çok bastırmadan hafif hafif ovabilirsin. çimento lekelerini silikonları falan da permatikle kazımıştım. allah kolaylık versin.

Parkedeki izler büyük ihtimalle kalır da derz lekesinde sirkeyi duymuştum. bazı yerlerde inşaat sonrası temizleme ürünleri de satılıyor. onlar da işine yarayabilir

Canım camlardaki etiket lekelerini tıraş bıçağıyla halledebilirsin. güvenlik plastiğini sökmeden yaparsan camı da çizmezsin. şimdiden kolay gelsin

teşekkürler hepinize temizliğe devam etmeye başladığımda hepsini denicem...ama mutfak camını silerken etiket izini çıkrmaya uğraşrken azcık çizmişim:43: aynı şekilde ebeveyn banyodaki derzleri temizlemyi uğraşırken spatula ile kartonpiyere zarar vermşm:43::43:

o kadar emeğe ve birde senn yorulman eklennce düşünemiyorum artık temizlik şirketleri var pırıl pırıl yapıp çıkıyorlar onları çağırmayı denesen

onuda düşündüm ama acelemiz yok temizlik için nişanlımla gidiyrz oda oda yapıyoruz havalar ısındıkça daha eğlenceli oluyor.

onuda düşündüm ama acelemiz yok temizlik için nişanlımla gidiyrz oda oda yapıyoruz havalar ısındıkça daha eğlenceli oluyor.

canım bizde 1 yıl önce çıktık sıfır daireye banyoyu işçiler fayanslarını yaparken acayip sıvamışlar her yerinde bembeyazdı fayansların üzeri kireç gibi bence büyk bir kovaya su doldurdum araba yıkmaya fırçasıyla duvarları kireçden arındırdım başka türl olmuyor insanın kolları beli harap oluyor.mermerlerdeki ve fayannsların üzerlerindeki lekeleri çamaşır suyuyla ıslatıp spatulayla kazıdık. derz araları içinde çamaşır suyu(domestos) bekletip el fırçasıyla ovaladık vallahi yeni evin temizliği çk berbat oluyor şahsen kendm evlenırken yenı evım olursa kendim temizlemıycem en azından kabasını insan pert oluyor resmen temizlik şirketleri temizlkçi yolluyor verdğim paraya da acımam yni kendimi parçalamaktansa camların etiketleri yk birde banyodaki vitrifiyenın klozetin duşakabinin etiketleri mutfak dolpları ohoooo :D can mı dayanır buna.

inşaat sonrası temizlikte tavsiyem yeşil temizlikten şaşmayın

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X