• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Dogum Yapan Arkadaslar Yardimm

cadaloz99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
327
2
46
- Yurtdışı
Herkese selam dogum yapalai 12 gun oldu. Allaha sukur bir sorunumuz yok ... Ama benim kafama takilan birkac sey var , emzirme konusu , sizler gunde tam kac kez emziriyorsunuz. 2 saatte 1 diyorlar ama benimki kalkiyor emiyor altini degistir uyut zaten aradan 2 saat gecmis oluyor . simdi uyuttuktan sonra kac saat uyuyacak yavrum . Zaten uykuya duskun zorla uyandirip emziriyorum bebegimi ...
Sizlere sorum ben gunde 6 yada 7 kez emziriyorum . her altini actigimda da cis yapmis oluyor baya fazla . acaba doyuyormu ? kafayi yemek uzereyim . gunde kac kez emzirmek lazim ? Sizlerin emzirme durumu nasil ?

ilk doğduğnda saat başı bile emzirdiğim oluyordu. ancak benim bebeğim öyle çok uykuya düşkün değildi, hala da değil. emziriyorum altını alıyorum bi yarım saat filan uyuyor sonra yine herşey başa dönüyor.... şimdi biraz ara daha açıldı tabi. 3 saat-4 saati buluyor.

hayir hic aglamiyor , ben zorla kaldirip emziriyorum.DR gunde 6 yada 7 defa cis yapiyorsa emiyor doyuyor demisti . Ac olan bebek aglarmi ?

ac olan bebek aglar canım merak etme. o mutlaka derdını aglayarak da olsa anlatır. benım kızım da coook uyuyordu.ılk uc hafta 4-5 saat uyuyor ben kendım kaldırıo emzırmeye calısıyordum ama uyanmıyordu,bı de kızım uyurken agzını olse acmaz.cok ınat.mutlaka uyanmasını beklemey calısyrom ya da kendım uyandırmaya calısyorum.altını alırken belkı bır ıhtımal uyanıyordu.
ılk uc gun sutum yokmus,yavrum ac acına emıyordu aglıyordu 15 dk sra yıne.mamayı verdık saatlerce uyumaya basladı.
sımdı ıkı aylık olacak pazar gunu,2-3saatte br acıkıyor,kalkıyor zaten.

şu bebeği uyuyan anneler çok özeniyorum bizimki hiç uyumuyor uyanıkkende aç veya tok farketmiyor hep benim memeyı istiyor .

Ben de 10 gun önce doğum yaptım 2 saatte bır emzırın dedıler hastaneden.ikinci gun bebek 4-5 saat aralıksız uyudu,ne ağlama ne bişey.Hemşire geldı "bebek ne zamandır uyuyor" dedı. "4-5 saattir uyuyor" deyınce kadın nasıl panık oldu hemen uyandırın dedı,ayağını sıktı,kulağını sıktı yok çocuk uyanmıyor.!0 dakıkada zar zor uyandı.Meğer 2 saatı geçince bebeğin kan şekeri düşüyor ve yarı baygın yatıyormuş.Sonradan öğrendım kı 2 saatı geçince mutlaka bebeği uyandırıp emzırmek gerekmış ilk ay.Aç bebek ağlamayabilir yani.
Şu an her istediğinde emzırıyorum,uyanmazsa da 2 saat geçince uyandırıp emzırıyorum.

bunun sayısı yok canım bence.ben bebeğim hr ağladığında emzirmeye çalışıyorum.bu bebeği sakinleştiriyor hem de.emmek istemediği zaman zaten ya istemiyor ya da az emip bırakıyor.ama doktorlar.2 saatte bir diyorlar.gecede zorla uyandırma dedi doktorm zaten acıkınca ağlar bir şekilde.

ilk doğduğu zamanlarda onun ağlamasını beklemeden her 2 saatte bir mutlaka emzirmek gerekiyor. arkadaşın da dediği gibi bebek aç olsa bile ken şekeri düştüğü için uyanamaz bu nedenle zorla da olsa ilk başlarda sık sık emzirmek, gece de uyuyorsa uyandırmak gerekiyor. Ancak ilk aydan sonra bu durum kendiliğinden düzene giriyor, zamanla 2,5 saatte bir, 3 saatte bir derken benim oğlum şimdi geceleri 4-5 saat uyuyor, gündüz de 2-3 saate bir emiyor.

Yalnız illa ki 2 saatte bir emecek diye de bir kural yok tabi, eğer bebek açlıktan ağlıyorsa saate bakmadan hemen emzirmek lazım. Zaten ınngggaaa diye öyle bir avaz avaz ağlar ki açlıktan ağladığını hemen anlarsınız :)))

Peki kilo aldi mi bebeginiz? Kontrol edildi mi?...

Ben 1 hafta hastanede kaldim dogum sonrasi ve bebegimi dediginiz gibi 2,3saate bi kaldirip emzirmek gerekiyordu ki bende süt yoktu ve bunu yapmam gerekiyordu ki süt üretimine ba$lasin memi$ler :D
Sonra zaten gelmedi sûtüm ve hazir mama verdiler Allahtan çikacagim gün sütüm geldi ve 3saate bi vermek gerektigini söylediler ki zaten bebi$im de o saatlerde kendi kalkiyor $uana kadar böyle devam ediyor sorun yok gibi.
Sadece bir gün 4saat uyudu merak ettim nefes aliyor mu diye kaç kez kontrol ettim eve ebe gelmi$ti o da normal oldugunu karninin iyi doydugundan, rahat oldugundan bahsetti eger aciksaydi uyanirdi dedi. Bir de gram almi$ kilosu iyiydi yani sorun etmemem gerektigini söylediler.

Kakasini ve çi$ini de yapiyorsa sorun yok denildi.

Bebeginizde ki uykulu hali siz daha iyi bilirsiniz uyku hali mi? yorgunluk bitkinlik mi?... Bir de sari gözüküyormu? Hastanede benim bebi$im sari oldu ve kövözde yatti 2 gün. Ve o da halsizlik getiriyor bebege, uyuyor sürekli...
Eger içiniz rahat degilse bi doktorunuzu arayip konu$abilirsiniz.

Sarılıktan dolayı uyuklama hali ilk 15 gün çok önemli, bizimki de sarılığın sınırındaydı, halsizlikten mamayı bile yiyemiyordu, zar zor atlattık.

Bebek kilo alıyorsa, gün içinde çişini kakasını yapıyorsa anne sütü yetiyordur zaten. Bebekler sarılık harici durumlarda 2-3 saatte bir kendiliğinden uyanıyorlar emmek için, gece de aynı şekilde tabi :)

Ben bebeğim için çizelge tutuyorum, emzirdiğim saatleri yazıyorum ve fark ettim ki büyüdükçe emme aralıkları uzuyor. Gece uzun uyuyorsa, gündüzleri daha sık emiyor. Ayrıca ben akşam 7'den sonra EASY tekniğini uyguluyorum, uykusu bayağı düzene girdi maşallah.

Bu arada EASY nedir diyenler olacaktır, bu konu derya deniz, internette Tracy Hogg EASY diye yazarsanız kitapla ilgili bayağı bir bilgi çıkacaktır, ben fazla ayrıntılara takılmadan, önceliği iç güdülerime ve bebeğimin tepkilerine vererek ucundan kıyısından bu düzeni takip etmeye çalıştım. Faydası da oldu bence :))

Hepimize kolay gelsin, eminim hepimiz bebeğimiz için en iyisini zaten farkında olmadan da olsa yapıyoruzdur :)) Annelik içgüdüsüyle :))

Bu arada EASY nedir diyenler olacaktır, bu konu derya deniz, internette Tracy Hogg EASY diye yazarsanız kitapla ilgili bayağı bir bilgi çıkacaktır, ben fazla ayrıntılara takılmadan, önceliği iç güdülerime ve bebeğimin tepkilerine vererek ucundan kıyısından bu düzeni takip etmeye çalıştım. Faydası da oldu bence :))

Hepimize kolay gelsin, eminim hepimiz bebeğimiz için en iyisini zaten farkında olmadan da olsa yapıyoruzdur :)) Annelik içgüdüsüyle :))

Tracy Hogg EASY, bunun detayli yazilarini okuyabilcegimiz site biliyormusunuz Türkçe olan? Merak ettim.
Bir forum buldum orada anneler dogumdan sonra degil de 40indan sonra bunu uygulamanin dogru oldugundan bahsetmi$ler.

sarilik yok denildi .. 3 gun hastanede yattim.. daha sonra 2 kez kontrole goturdum .. hastanede hepadit asisi yaptilar.. cisini en az 5 kez yapiyor , duzenli olarak kakada yapiyodu ...ama 2 gundur kakada yapmiyor .. hassas terazi aldim gunde 30 gr falan aliyor .. en azindan kilo vermiyo onu gorebiliyorum...off anne olmak ne kadar zormus yaa

huzursuzlugu yok bebegin .. Aradim doktorunu 4 _ 5 gun kaka yapmamasi normalmis .. Gerci yapti bebisim kaksini .. Doktor yeni dogan bebegin 20 saat yatmasi cok normal dedi .. Zorla uyandir emzir dedi .. Bu sarilik sonradan cikarmi ? sarilik olsa anlarmiyiz ki ? bugun 18 gunu bebegimin ....

Tracy Hogg EASY, bunun detayli yazilarini okuyabilcegimiz site biliyormusunuz Türkçe olan? Merak ettim.
Bir forum buldum orada anneler dogumdan sonra degil de 40indan sonra bunu uygulamanin dogru oldugundan bahsetmi$ler.

Canım, kadınlar kulübünde Doğum ve Sonrası bölümünde Bebek Bakımı ve Beslenmesi başlığı altında, "bebek bakım sorunlarında mucize çözümler" diye bulabilirsin. Orada bir arkadaş Tracy Hogg'un kitabını okuyarak paylaşımda bulunmuş, oradan bir bak istersen.

huzursuzlugu yok bebegin .. Aradim doktorunu 4 _ 5 gun kaka yapmamasi normalmis .. Gerci yapti bebisim kaksini .. Doktor yeni dogan bebegin 20 saat yatmasi cok normal dedi .. Zorla uyandir emzir dedi .. Bu sarilik sonradan cikarmi ? sarilik olsa anlarmiyiz ki ? bugun 18 gunu bebegimin ....

Çok yüksek ihtimalle yeni doğan sarılığı riskini atlatmışsın çünkü o ilk 15 günlük dönemde karaciğer fonksiyonları ile ilgili olarak ortaya çıkan bir durum ama sonradan olup olmayacağını bilemiyorum açıkçası, doktora sormak lazım. sarılık olsa çok dikkat edersen anlarsın herhalde, çünkü bebek gerçekten sap sarı oluyor, göz bebeğinin beyazı bile sarıya dönüyor. En iyi gözlerden anlaşılıyor.

Back