Çocuk Hastalıkları yeni dogmus bebisler?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

NaZaR_BoNCuGu

Güneş topla benim için!
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2007
930
18
623
Hollanda
merhaba kizlar merak ettigim bisey var
2 haftalik kizim var benim.yeni dogan bebekler duymaz derler dogrumu ? benim kizim kendi emerken cikardigi cuk sesinden bile irkilip korkuyo disardaki motor seslerine uyaniyo sizce duyuyorlarmi?

benim 43 günlük olan bebeğim doğduğu günden beri hertürlü sesden rahatsızlık duyuyor sessiz ortamda uyumak istiyor bence sağlıklı bebeklerin hepsi duyuyor görüyor kim diyor bebekler duymaz yada görmezler diye sadece bazı bebekler tepki veremiyor bence

hayatım, bebekler anne karnında duymaya başlıyor. sağlık problemi olmayan her bebek doğduğunda duyar tabiki

bebekler yeni dogdugunda duyuyorlarmis ama tamamen görmeleri 3.ayda basliyormus dr öyle demisti bize.benim kizim da hemen her sese uyanirdi hala da ayni...

olurmu öyle şey duymasa bebeklere neden işitme testi yapılsın.benim bebeğime 2.gün işitme testi yapıldı.ayrıca yenidoğanlar ani sesten rahatsız oldukları için irkilirler.2. aydan itibaren biçok sese tepki verirler.

evet caycan doğru söylüyor. doğduğu zaman hastanede 1-2 günlükken işitme testi yapılıyor. hatta bizimki ilk testi geçememişti, çok üzülmüştüm ben ama doktor kulaklar ıslak olabilir hala, şapka giydirmeyin kurusun yarın tekrar yapalım demiş eşime ve sonraki gün geçti çok şükür. ben de ilk zamanlar bulanık görürler 2-3 ay sonra görme netleşir diye biliyorum.

kesinlikle duyuyor ve görüyorlar. ilk günlerde seslerden irkildiğini görüyordum. hatta rahat uyusun diye sessiz ortam yaratıyorduk. şimdi 2 haftalıksesli ortama alıştırmaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…