• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni dogmus bebekte reflu

miseyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
77
35
88
İzmir
Hanimlar merhaba,

11 gunluk bebegim her emzirme sonrasi kusuyor. Ardindan Yedikleri agizina geliyor ve siddetli agliyor ( cani yaniyor sanirsam :()

doktora tabiki goturduk zaten dogumdan beri takipte fakat cok kucuk oldugu icin reflu ilaci alamiyor. Birsuru test yapildi ve hersey yolunda cok sukur. Doktorumuz emzirmeye devam et kussa bile diyor.

acaba bebeginde reflu olan hanimlar varmi ekstradan benim yapabilecegim bisey diye merak ettim. Eger tecrubeleriniz varsa faydalanmak isterim. O agladikca ve elimden bisey gelmedikce cok uzuluyorum. Hep dik tutmaya calisiyorum :(

Benim kızımda da 2 yaşına kadar devam etti. Ama sonradan geciyor, paniklemeyin. Birde kucucuk cocuga çok elzem bi durum olmadıkça ilaç kullanmayın. Doktorunuz doğru yapmış.

Canim, doktor yastiktan ziyade besiginin altina havlu ya da battaniye katla koy dedi. Oyle yaptik
Acaba yastik dahami faydali olur? Kullandinmi hic?

Hanimlar merhaba,

11 gunluk bebegim her emzirme sonrasi kusuyor. Ardindan Yedikleri agizina geliyor ve siddetli agliyor ( cani yaniyor sanirsam :KK43:)

doktora tabiki goturduk zaten dogumdan beri takipte fakat cok kucuk oldugu icin reflu ilaci alamiyor. Birsuru test yapildi ve hersey yolunda cok sukur. Doktorumuz emzirmeye devam et kussa bile diyor.

acaba bebeginde reflu olan hanimlar varmi ekstradan benim yapabilecegim bisey diye merak ettim. Eger tecrubeleriniz varsa faydalanmak isterim. O agladikca ve elimden bisey gelmedikce cok uzuluyorum. Hep dik tutmaya calisiyorum :KK43:

benim çocuğumda vardı biz bir markanın .. diye bir ürün var
onu kullanmamızı önermişti doktor.bu ürünü sağdığınız sütün içine ya da mamanın içine koyuyorsunuz kıvamını koyulaştırıyor, ve mide den kalmasını sağlıyor. sonrasında gastroentroloji dr u başka bir ilaç verdi adı .. du.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, benim kızımda 11. ayı bitene kadar devam etti. Doktor genellikle 1 yaşına kadar sürer demişti öylede oldu.

Benim cocukta oyleydi ek gıdaya gecene kadar yacrucak hortum seklinde hep kustu ne zaman ki ek gidaya geçtik o zaman toz bi ilaç verdiler az da olsa ise yaradı 2 yaşındaydı tamamen geçti
Inşallah geçer gider bir an önce

İlk 11 günde fışkırtarak kusma varsa tekrar üniversite veya eğitim araştırma hastanesine başvurun derim. Her çocukta ilk 3 ay mide kapağı tam gelişmediği için beslenme sonra sızma şeklinde geriye gelme olur ama midesini boşaltmaz çocuk.

Canim, doktor yastiktan ziyade besiginin altina havlu ya da battaniye katla koy dedi. Oyle yaptik
Acaba yastik dahami faydali olur? Kullandinmi hic?

Ben o yastıklardan almak yerine süngercide kestirdim. 3 tanesini 1 tane fiyatına halletmiştim. Hala ev içerisinde başka şeylerde kullanıyoruz.

Hanimlar merhaba,

11 gunluk bebegim her emzirme sonrasi kusuyor. Ardindan Yedikleri agizina geliyor ve siddetli agliyor ( cani yaniyor sanirsam :KK43:)

acaba bebeginde reflu olan hanimlar varmi ekstradan benim yapabilecegim bisey diye merak ettim. Eger tecrubeleriniz varsa faydalanmak isterim. O agladikca ve elimden bisey gelmedikce cok uzuluyorum. Hep dik tutmaya calisiyorum :KK43:
Bizim 6 aydan sonra azaldı kusmalarimiz 9 aydan sonra tamamen geçti
Doğduğunda başladı farkli doktorlara götürdüm kaç kez ilaç vermediler
Her mamadan sonra yediginin hepsini çıkarırdı abartmiyorum bi gunde en az 6-7 kez üst değiştirirdim
Hiç bi şekilde takım halinde giydiremezdim kıyafetlerini onu geçtim bizde batardık üstümuz başımız,halılar,koltuklar

7 aylık bir oğlum var ve doğdu doğalı fena kusar.
Son zamanlar da görece azaldı...
Bizim alerjimiz var.
Yani reflü ondan kaynaklı idi.
Diyetteyiz ve alerjen ile karşılaşma ise kusması çok az oluyor.
Tabi bi de maşallah iştahlı da bir bebek..
Çok mama içiyor bazen o zaman da kusuyor.

Emzirdikten sonra su ver mide asidi sulanınca kabarma olmaz kuru kalırsa midesini de acıtır

kılo alımında sıkıntı yoksa dert edinme.
emzirdikten hemen sonra hızlı hareket ettirme.
hemen kaldırma.
başını çok aşağıda tutma..hafif yatay tut bebeği.kolunla sırtından kavra .sadece ensesinden bebeğe destek verme.
zamanla göğüslerinde terbiye (bebeğin ıhtıyacı kadar sut üretimi)oldukça azalacaktır.

Hanimlar merhaba,

Doğduğunda benim bebeğimdede vardı. 4.aydan sonra geçti. Seninkide geçer merak etme

Hanimlar merhaba,

Reflü yatağı var ondan alın isterseniz. Ben kullandım çok memnun kaldım. Sevibe*e markasının.

Hanimlar merhaba,

Reflu icin cok erken oglumda vardi ama 4.aydan sonra basladi yediklerinize dikkat edin emzirdiginiz icin salcali baharatli yemeyin gazli icecek icmeyin portakal domates sarimsak gibi yiyeceklerden uzak durun.birde bebeginize yastik kullaniyorsaniz dik yatirin 90 °lik aciyla doktorumuzun anlattiklari bunlardi.bu arada refluyle kulak iltihabi birbirini tetikliyor aklinizda bulunsun.zaten 1 yasindan sonra geciyor.gecmis olsun.

Benim bebeğimde de vardı. Her emzirmeden sonra kusuyordu ve bu sebeple kilo alımı da azdı. 3. Aydan sonra reflü sebebiyle meme reddi de başladı ancak 3 aylıkken doktor ilaç verdi reflü için. Sonra düzeldi. Doktorunuzun da dediği gibi yapacak pek bir şey yok aslında. Bir de doktorumuz bebelac gold ar vermişti. İsterseniz doktorunuza danışın. Tamamen katkısızmış. Emzirmeden önce veriyorsunuz midesindekileri katılaştırıyor ve kusmasını engelliyor.

Reflu icin cok erken oglumda vardi ama 4.aydan sonra basladi yediklerinize dikkat edin emzirdiginiz icin salcali baharatli yemeyin gazli icecek icmeyin portakal domates sarimsak gibi yiyeceklerden uzak durun.birde bebeginize yastik kullaniyorsaniz dik yatirin 90 °lik aciyla doktorumuzun anlattiklari bunlardi.bu arada refluyle kulak iltihabi birbirini tetikliyor aklinizda bulunsun.zaten 1 yasindan sonra geciyor.gecmis olsun.
90 derece dik oluyor yalnız 60 mı demek istediniz acaba 😄

90 derece dik oluyor yalnız 60 mı demek istediniz acaba 😄
Doktorumuz olabildigince dik ve 90 demisti cocugu yatirirken olcmedim ama dik yatinca faydasini gorduk.cok merak ediyosaniz bi arastirin.ben cift yastikla yatiriyordum bazen kucuk bebeklerde helede boyle ansizin kusanlarda ani olum tehlikesi yuksek oluyor.bu kadar bilgiden buna takildiniz yani :super:

Back