• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğanda sarılık

Emzirmeden önce altını açın , öncelikle altını değişip sonrası emzirme işlemi yapın
Genelde altını açtıklarında uyanıyorlar
Sütünüzü mutlaka boşaltın , göğüs de birikmesin sonra Mastit olabilirsiniz oda ayrı bir dert ben yaşadım bu yüzden söylemek istedim
Aynen açıyoruz sık sık altını uyansın diye uyansada hemen uyuyor evet çok kötü ağrı yapmaya başladı zaten sagiyorum arada ama pek basaradim

Emmeyle geçer mi artarsa peki . Yani bidaha getirin bakarız dediler değere ama kan almaları çok zor oluyor kiyamiyorum
Evet geçer ama sık sık emzir. Benimde ilk başlarda sarılıkti ve dediğiniz gibi kan almaları bebeğin ağlaması beni de bitiriyordu elimden geldiğince uyandırıp emzirdim düzeldi şükür.
Siz sık sık emizrin olmasa bi gece ışık altında bekletilir hastanede

Gogusleroniz tas gibi oldukca bebek memeyi tutamaz, gergin gelir, o kucucuk agzina siksitiramaz :) once biraz sagin, bebege oyle tutturun. Oyle olunca hem bebek ilk sulu sutu degil son yagli sutu daha cok alir. Mochi gibi bir sey kullanabilirsiniz bir meme emilirken digeri yumusasin diye. Fazla pompa da kullanmanizi tavsiye etmem, memeleri bosaltirsaniz tekrar dolarlar, fazla sut uretimi de sizin icin sikinti.

Minnos da uyanmiyorsa soyun, altini degistirin, islak pamukla yuzunu silin. Biraz kara vicdanli olun. Hersy onun iiyligi icin :)
Ah ah işte pek dayanamıyorum ama evet uyandırmak şart 😊 evet boşaltma lazım ve onuda icirsem iyi olur

Evet geçer ama sık sık emzir. Benimde ilk başlarda sarılıkti ve dediğiniz gibi kan almaları bebeğin ağlaması beni de bitiriyordu elimden geldiğince uyandırıp emzirdim düzeldi şükür.
Siz sık sık emizrin olmasa bi gece ışık altında bekletilir hastanede
Ama işte bi gece için yine kan alınacak ya 🥺 ne aralikla emzirdiniz baya vermeye çalışıyorum bende

Benim bebeğimin 16 çıkmıştı doktor bana üstünü soy güneş gören koltuğa yatır, oyna uyanınca önce biraz oyala çıngırak falan gibi seslerle dikkatini çek sonra emzir demişti.
O zaman uzun emiyorlar. Fazla sütünü de sağ yoksa seni ateşlendirir.
Güneş iyimi geliyor keşke sorsaydim doktora .doktor da Allah yardım etsin hiç bakmadı bişey demedi

Güneş iyimi geliyor keşke sorsaydim doktora .doktor da Allah yardım etsin hiç bakmadı bişey demedi
Evet küvez ışını ile güneş ışını sarılık için aynı işleme sahipmiş. Daha önce hiç duymamıştım ama 2 gün sonra bebeğimin sariligi 13 e düşünce anladım tabii..

Ama işte bi gece için yine kan alınacak ya 🥺 ne aralikla emzirdiniz baya vermeye çalışıyorum bende
Yarım saatte bir emzirirdm ama emmesine de bağlı eğer uzun uzun emerse 2 saat sonra da emzirirdim. Tutturmasi da zor memeyi acikmadikca tuttmuyorlar😐
Bide annem ve kv kıza banyo yaptırırken kizn kovasına annemin sarı altın bileziğini atralardi altın suyuyla yıkamak sarılığa iyi geliyor diye

Evet küvez ışını ile güneş ışını sarılık için aynı işleme sahipmiş. Daha önce hiç duymamıştım ama 2 gün sonra bebeğimin sariligi 13 e düşünce anladım tabii..
Bende şey duymuştum sizin dediğiniz gibi bebeği güneşin altına bırakıp üstüne mavi birşey atmak Lazmmış tülbent gibi o zaman daha iyi geliyormuş. Hastanede verdikleri mavi ışıktan farkı kalmıyormus

Tsklr dizinde hayırlı olsun. Acaba baktılar mi sizin değer kaç emmeyle azalıyor mu . Evet sagmaya çalıştım uyandırmaya çalışıp veriyorum az az inşallah duzelirler
12 çikti. Sarilik. Ben de bugunden itibaren sagiyorum. Ama malesef hepsi yetmiyor ve ilave ediyorlar( sizin yetiyor mu sutunuz?

Bebeğim 5 günlük ve dünden beri aşırı uyku hali meme yememe var bugün doktora gittik 15 değerinde çıktı sarılık iyibesleyin dedi emmesi lazım ama uyandırma sorunu yaşıyoruz bunu yaşayıp uyandıra bilen varmı nasıl uyandırıp beslediniz . Göğüslerim emmiyir diye çok ağrıyor taş gibi
16yı geçince yatırırlar batıl inançmıdır bilmem ama sarılık olmasın diye altın takarıdm banyo yaptırdığım suya da altın koyup yıkıyodum burnunu topuklarını sık acıyo kıyamam deme burnunu sık uyanması şart deyil sık sık emsin

16yı geçince yatırırlar batıl inançmıdır bilmem ama sarılık olmasın diye altın takarıdm banyo yaptırdığım suya da altın koyup yıkıyodum burnunu topuklarını sık acıyo kıyamam deme burnunu sık uyanması şart deyil sık sık emsin
Elbisesine bı altın taktik . Yani hiç uyandiramadim dün yine götürdük çok az düşmüş değer ama hala aynı gibi ama inşallah toparlanir bundan sonra

Sürekli kan alınmasın derseniz transutan diye bir cihaz vardı onunla bakıyorlardı bizim bebişe. Arayıp sorabilirsiniz sanırım özellerde var. Ama değer 9 un üstünde olunca tam ölçmeyebilir diye yine kan tahlili isteyebiliyorlar.

Back