• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğanda sarılık

Help you

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2020
584
120
53
31
Bebeğim 5 günlük ve dünden beri aşırı uyku hali meme yememe var bugün doktora gittik 15 değerinde çıktı sarılık iyibesleyin dedi emmesi lazım ama uyandırma sorunu yaşıyoruz bunu yaşayıp uyandıra bilen varmı nasıl uyandırıp beslediniz . Göğüslerim emmiyir diye çok ağrıyor taş gibi

Bebeğim 5 günlük ve dünden beri aşırı uyku hali meme yememe var bugün doktora gittik 15 değerinde çıktı sarılık iyibesleyin dedi emmesi lazım ama uyandırma sorunu yaşıyoruz bunu yaşayıp uyandıra bilen varmı nasıl uyandırıp beslediniz . Göğüslerim emmiyir diye çok ağrıyor taş gibi
Merhaba. Once tebrik ederim. Ben de 3 gunluk anneyim. Sezeryanim çok sancili oldu. 3 gundur kendime gelemedim bir turlu. Iki gundur hiç burda ebeler de ugrasmadi ve azacik da çikan sutume sutun yok diyip goturduler kendileri beslediler. Bugun goguslerim taş gibi. Bebegimde sarilik var yarin kan tahlili yapicaz bakalim kaç çikicak. Bugun iyi bir hemşireye denk geldim. Sadece sut vericez başinda durucam dedi. Ve kendimin asla başaramayacagim istikrarla yardimla yedirdim ve bebegime yetti. Ama hala gogsum taş gibi. Diger gogsum patliycak nerdeyse. Yine emziricem geçmezse sağicam. Siz de muhakkak sağin. Asla içerde saklamayin. Sonra agrisi bir yandan, ateş bir yandan zorlar sizi. Yardiminizda bilen biri olmasi şart. Annelerimiz degil. Eğitimli biri.

Merhaba. Once tebrik ederim. Ben de 3 gunluk anneyim. Sezeryanim çok sancili oldu. 3 gundur kendime gelemedim bir turlu. Iki gundur hiç burda ebeler de ugrasmadi ve azacik da çikan sutume sutun yok diyip goturduler kendileri beslediler. Bugun goguslerim taş gibi. Bebegimde sarilik var yarin kan tahlili yapicaz bakalim kaç çikicak. Bugun iyi bir hemşireye denk geldim. Sadece sut vericez başinda durucam dedi. Ve kendimin asla başaramayacagim istikrarla yardimla yedirdim ve bebegime yetti. Ama hala gogsum taş gibi. Diger gogsum patliycak nerdeyse. Yine emziricem geçmezse sağicam. Siz de muhakkak sağin. Asla içerde saklamayin. Sonra agrisi bir yandan, ateş bir yandan zorlar sizi. Yardiminizda bilen biri olmasi şart. Annelerimiz degil. Eğitimli biri.
İlk günler gelen süte kolostrum denir ve çok çok kıymetlidir sakın atmayın mutlaka bebeğinize içirin

Benimki de 5 günlük. Değeri bugün 11 çıktı. Ben de uyandıramıyorum maalesef, evdekilerden yardım alıyorum. Topuklarını, burnunu falan sıkıyorlar ama ben çok sıkamıyorum, kıyamıyorum.

Kis ortasi sarilik olan kizimi bezine kadar soyardik. Hatta saniyelik balkona cikarirdik uyansin diye Sarilik beslenme ardindan idrar ile atilir. Bol bol besleyeceksiniz

İlk günler gelen süte kolostrum denir ve çok çok kıymetlidir sakın atmayın mutlaka bebeğinize içirin
Biliyorum canim ama artik 4 gunun içindeyim ve o süt eski sut olmuş oluyor. Ve o sutu bebegimin agzina damlatildiginda yuzu ekşiyor ama arkasindan gelen beyaz sütü sıkdigimda daha guzel tepki veriyor. Kolostrumu zamaninda degerlendirtmediler bana.

Emzirmeden önce altını açın , öncelikle altını değişip sonrası emzirme işlemi yapın
Genelde altını açtıklarında uyanıyorlar
Sütünüzü mutlaka boşaltın , göğüs de birikmesin sonra Mastit olabilirsiniz oda ayrı bir dert ben yaşadım bu yüzden söylemek istedim

Gogusleroniz tas gibi oldukca bebek memeyi tutamaz, gergin gelir, o kucucuk agzina siksitiramaz :) once biraz sagin, bebege oyle tutturun. Oyle olunca hem bebek ilk sulu sutu degil son yagli sutu daha cok alir. Mochi gibi bir sey kullanabilirsiniz bir meme emilirken digeri yumusasin diye. Fazla pompa da kullanmanizi tavsiye etmem, memeleri bosaltirsaniz tekrar dolarlar, fazla sut uretimi de sizin icin sikinti.

Minnos da uyanmiyorsa soyun, altini degistirin, islak pamukla yuzunu silin. Biraz kara vicdanli olun. Hersy onun iiyligi icin :)

Tsklr dizinde hayırlı olsun. Acaba baktılar mi sizin değer kaç emmeyle azalıyor mu . Evet sagmaya çalıştım uyandırmaya çalışıp veriyorum az az inşallah duzelirler

Aynen aynen hiç atmadım hep veriyorum sadece çok şişti emmiyir diye biraz sağıp kaldırdım bı ense iyi olacak ama ememiyor uyku hali hep

Benimki de 5 günlük. Değeri bugün 11 çıktı. Ben de uyandıramıyorum maalesef, evdekilerden yardım alıyorum. Topuklarını, burnunu falan sıkıyorlar ama ben çok sıkamıyorum, kıyamıyorum.
Yaa bizde öyle bende kıyamıyorum ve bizim sinirdaymis hastaneye yatma sınırı artık o yüzden çok korkuyorum ilk çocuğumda da bı kerede çıktı ve yattı hastanede aynı seyleri yaşamak istemiyorum

Benim bebeğimin 16 çıkmıştı doktor bana üstünü soy güneş gören koltuğa yatır, oyna uyanınca önce biraz oyala çıngırak falan gibi seslerle dikkatini çek sonra emzir demişti.
O zaman uzun emiyorlar. Fazla sütünü de sağ yoksa seni ateşlendirir.

Back