Yeni doğan özel aşısı

eda kurt

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2024
71
12
26
Merhaba arkadaşlar yeni doğan bebeklerde özel aşı varmış yapılmazsa bi sıkıntı olur mu

Merhaba arkadaşlar yeni doğan bebeklerde özel aşı varmış yapılmazsa bi sıkıntı olur mu
İlk doğduğunda hepatit aşısı yapılıyordu ücretsiz. yanlış hatırlamıyorsam özel değildi… özel aşı rotavirüs ve menenjit aşısı ve o da sonra ki aylarda yapılıyor aşı ismi nedir ? Söyledi mi doktor ?

Rota ve menenjit aşısını diyorsunuz muhtemelen. Ben yaptırdım hepsini. Rota virüsü kaparsa sıkıntı kusma ishal hastanede yatabilir ağır seyreden bi hastalık. Menenjit zaten beyinde hasar bırakabilen hastalık. Riske girmedim ben yaptırdım menenjitin 2 türünü de

Hayır sadece cevramdekilerden duydum özel aşı diye birsey var falan diye ama 2. Ayda vuruluyormuş heralde birisi biz üç aylık olduk geçti günü vurulmasa sıkıntı olur mu diye merak ettim bende

Hangi aylarda yapılması gerekiyor biz 3 aylık olduk geç mi kaldık acaba

Tam olarak ne aşısı özel aşının ismi ne yani
3 ve 5.aylarda rotavirüsü var özel aşı
Menenjit de var ama üst üste değil de boş geçilen bir ayda yaptırılmak öneriliyor
Devlet aşılarında menenjit var ama a,b,c diye tipleri olduğu için özel olanı da yaptırmak istiyoruz haliyle

Hayır sadece cevramdekilerden duydum özel aşı diye birsey var falan diye ama 2. Ayda vuruluyormuş heralde birisi biz üç aylık olduk geçti günü vurulmasa sıkıntı olur mu diye merak ettim bende
Rota aşısı şu an dediğiniz. 15 haftayı geçince başlanmaz. Videoyu izleyebilirsiniz

Sağlık ocağından eve arayıp aşıları hatırlatıyor bana sizi arayan olmuyor mu?
Arıyorlar aşıya götürdüğümde sordum özel aşı diye bişey varmış felan diye oradaki doktor hastaneden yazdırıp aşıyı alıp gelin vururz dedi ama bi arkadaşım hastaneden doktora yazdırmana gerek yok eczaneden direk alabilirsin dedi

Sanırım menenjit ve kanlı isali önlemek için bi aşıymış

Evet bebeğim bende direkt eczaneden aldım vurdurduk

Eczaneden direkt alıyorsunuz. Zaten rota aşısı da damla şeklinde ağızdan alıyor iğne değil

Tamam işte o rotavirüsü oluyor
Geç kalmadınız
Eczaneden alın en son 1700 kğsürdü sanki
İsterseniz kendiniz içirin isterseniz sağlık ocağında içirin hani içinize sinmezse.
Küçük bi tüp zaten bebeğin ağzına verin o şapur şupur yutar
3. Ay ve 5.ay rota virüsü aşısı
Hem bu aylarda devlet aşısı da yok iyi olur üst üste gelmez

Sizi cok korkutmuslar.

3 ve 5.ayda rotaviruse karsi asi yapiliyor.

Menenjitte farkli zamanlarda uygulanabiliyor, yenidogan donemi sart degil.

Mesela ben rota vurdurmadim cocuklarim alerjik diye ama menenjit asilarini yaptirdim.

Menenjit asilarini 13.ay 14 ve 16.aylarda vurdurdum.

asinin adini ogrenip uzun uzun arastirin da oyle yaptirin. boyle "ozel asi" diye bilmediğiniz seyleri oneriyle cocugunuza enjekte ettirmeyin. adi neymis, icerigi neymis...

Reactions: sdg
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…