yeni doğan ikizlerinize mama takviyesi yapıyormusunuz??

mehtap75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2009
1
0
merhaba arkadaşlar.
ben siteye yeni katıldım.çok faydalı bir site.1 haftalık yeni ikizlerim var.anne sütümün yetmeyeceğini düşünüyorum tabi doktorumada danıştım.genelde ikizlerde mama takviyesi olurmuş.aranızda mama kullanna var mı?hangi mamayı kullanıyorsunuz?ayrıca kaşıklamı veriyorsunuz?teşekkürler

canım öncelikle aramıza hoşgelddiiin a.s.
bebeklerin hayırlı uğurlu olsun inşallahh,
benim de 4 haftalık ikiz kızlarım var,sütüm iyi,güzel ve yeterli esasında fakat emzirmeye zaman yetmiyor,
yavaş emiyorlar,bu yüzden biri emerken diğeri uyanırsa acilen onu da beslemek gerekiyor,kenarda bir sağılmış sütüm oluyor fakat yine zaman azlığından onu besleyip doyuracak kadar sağamamış olabiliyorum,
bu durum örnekleri arttırılabilir tabi.......

bu yüzden mama takviyesi yapıyoruz,
bunun için de aptamil pre bebek maması kullanıyoruz,bugün 1ay dolduğundan aptamil1 e geçeceğiz canım,anne sütüyle özdeş..
Sana hastane çıkışındaanlatmış olmaları gerekiyor aslındaa..

İlk günler sütümü çoğu zaman sağdım ve verdim..yeri geldi emzirdim..ancak sütün yeterli bile olsa iki bebeğe birden yetişemiyorsunuz.Bu nedenle önce özel mama ile başladık aptamil prematil sonrasında preaptamil ve şimdi aptamil 1 kullanıyorum..Mümkün olduğunca sütünü sağmaya çalış önemli olan bebeklerin anne sütü alabilmeleri emzirmen şart değil yeterki alsınlar..mamaya gelince ister istemez vereceksin..

Bu arada tebrikler allah bağışlasın ...

X