• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları yeni doğan bebeklerde sarılık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Lova

yâ Allah yâ Muhammed kuzularim size emanet.
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
761
48
323
bebeğim 5 günlük ama sanırım sarılık oluyor. bunun için ne yapmalıyım ? çok tedirginim ...

bebeğim 5 günlük ama sanırım sarılık oluyor. bunun için ne yapmalıyım ? çok tedirginim ...

bence burda cevap beklemekle hiç vakit kaybetme doktora götür,sarılık ilk 10 gün için çok tehlikeliymiş doktorumuz söylemişti,benm kızımda sarılıktan 3 gün küvezde kaldı

yarın gidicem doktora ama yinede tedirginim.geçmiş olsun sana bu arada.sarılık zaten ilk 10 gün içinde olmuyor muydu ?

Sık sık emzir. Bizde sarılık olmuştuk küveze girmemiştik. Sarılık olunca çok uyuyorlar. Ben kızımı çok zor uyandırıyordum. Emzirin bol bol ki sarılığı artmasın. Geçmiş olsun

ay ondan dolayı mı uyuyo acaba sürekli uyku halinde yaa

sarılığın 45 gün sürdüğü bile oluyo,benmle birlikte doğum yapan bi yakınımın bebeğinn sarılığı nerdeyse 45 gün sürdü,bizim doktorumuz 3 gün yatırdı küvezde onlarınki 15 saat yatırmış sadece bebek atamadı sarılığı

arkadaşlar emziriyorum ama sanırım yetmiyo sütüm yaa mama takviyesi yapıyorum ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama doymuyo sütümle oysa sütüm var ama bi süre sonra basıyo bağırtıyı

eğer sarılığın değerleri 16 dan aşağıysa kendiliğinden geçmesini bekleyin (takip edin) 16 yı geçerse ışın tedavisi uygulanması gerekiyor . sarılık değeri uzun süre 16-20 değerleri arasında devam ederse ve siz farkında olmazsanız veya anlamazsanız Allah korusun ama beyine hasar verebiliyormus dikkat edin ve bebeğinizi sürekli takip edin. Geçmişolsun.

YArın dr gidin mutlaka kanına baksınlar dr size söyler ne yapmanız gerektiğini, kilosuna göre sütünüzün yetip yetmediğini anlar

dr a gittik arkadaşlar iki gün ışın tedavisi uygulandı 16 idi gittiğimizde değeri şu an evdeyiz ama kontrol altında yinede.çok korkuyorum

sık sık emzir, kaynatılmış ılıtılmış suya şeker ekle ara ara birkaç kaşık içir, ben bunu doktora sorduğumda bir faydası olucanı sanmam ama verme de demem dedi. benim kzım ışık tedavisi görmedi 15'ti değeri. ama 15te bile çok etkilenmişti. güneş gören veya bol ışık alan yerde bulundur, uyuyunca üzerine sarı yazma ört.
bir arkadaşım sumak suyuyla sarılığın hemen geçtiğini söylemişti. ben sonradan duyduğum için uygulamadım. ama kendisi uygulamış ve geçmiş öyle demişti.
kaynak suya bir miktar sumak atıp bir saat filan bekletip o suyu pamukla bebeğinin heryerine sür.
valla bu anlattıklarım özelliklede şekerli su çoğunuza kocakarı tarifi gelebilir ama kendi deneyimim şekerli su ve aydınlık odada hatta güneş ışığın altında yatırmakla şifa buldu kızım. tabi saatlerce güneşin altında tutulmayacak. ben odanın güneş alan yerine yatırıyordum tabi 5 dakika filan. sonra güneş alan yerin hemen yayındaki aydınlık gölgede uyutuyordum.
Allah acil şifa versin cnm

sık sık emzir, kaynatılmış ılıtılmış suya şeker ekle ara ara birkaç kaşık içir, ben bunu doktora sorduğumda bir faydası olucanı sanmam ama verme de demem dedi. benim kzım ışık tedavisi görmedi 15'ti değeri. ama 15te bile çok etkilenmişti. güneş gören veya bol ışık alan yerde bulundur, uyuyunca üzerine sarı yazma ört.
bir arkadaşım sumak suyuyla sarılığın hemen geçtiğini söylemişti. ben sonradan duyduğum için uygulamadım. ama kendisi uygulamış ve geçmiş öyle demişti.
kaynak suya bir miktar sumak atıp bir saat filan bekletip o suyu pamukla bebeğinin heryerine sür.
valla bu anlattıklarım özelliklede şekerli su çoğunuza kocakarı tarifi gelebilir ama kendi deneyimim şekerli su ve aydınlık odada hatta güneş ışığın altında yatırmakla şifa buldu kızım. tabi saatlerce güneşin altında tutulmayacak. ben odanın güneş alan yerine yatırıyordum tabi 5 dakika filan. sonra güneş alan yerin hemen yayındaki aydınlık gölgede uyutuyordum.
Allah acil şifa versin cnm

saol cnm şekerli suyyu ben de yeni uyguluyorum

sarılık olmaması için doğar doğmaz aç kalmaması lazım ilk kızımda hemşireler aptamil pre istemişlerdi annem şekerli su ve mamadan verdi çok şükür hiç sarılık olmadı şimdi 15 mayısta 2.kızım doğcak bu sefer doğuma giderken alıcam yanıma sezaryan olduğu için süt geç geliyor şimdi bol bol emzir sütün varsa dr kan değerlerine baksın inşallah çabucak geçer

inşallah canım saol

Biz de yaklaşık 1,5 ay uğraştık sarılıkla.Güneşe yatırma,sarı örtü vs hiçbişey işe yaramadı.Şekerli su verenleri okuyorum sakın verme minicik bebeğe şekerli su falan.Bol bol emzir.Kilo almaya başlayınca zaten düşecek değer.Bizim değer 18'e kadar çıkmıştı.3 kere fototerapiye girdi kuzum.2 günde bir doktordaydık kanına baktırmak için.Endişelenme artık eskisi gibi değil.Doktor kontrolünde olduktan sonra öyle beyinde hasar bırakma falan yok.Bir an önce iyileşir inşallah bebişin.

Biz de yaklaşık 1,5 ay uğraştık sarılıkla.Güneşe yatırma,sarı örtü vs hiçbişey işe yaramadı.Şekerli su verenleri okuyorum sakın verme minicik bebeğe şekerli su falan.Bol bol emzir.Kilo almaya başlayınca zaten düşecek değer.Bizim değer 18'e kadar çıkmıştı.3 kere fototerapiye girdi kuzum.2 günde bir doktordaydık kanına baktırmak için.Endişelenme artık eskisi gibi değil.Doktor kontrolünde olduktan sonra öyle beyinde hasar bırakma falan yok.Bir an önce iyileşir inşallah bebişin.

saol cnm inşallah sanada geçmiş olsun

Back