Bebek Beslenmesi Yeni Doğan Bebek Temizliği ve Bakımı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
Birçok kişi evlendikten sonra, zamanı geldiğinde sağlık bir bebek sahibi olmayı ister. Anne ve baba adayları için hamilelik süreci başladığı günden itibaren uzun ve heyecanlı bir bekleyiş başlar. Ailenin en küçük ve en yeni üyesinin gelmeye başladığı an yaklaştıkça heyecan giderek artar ve küçük üye için o daha gelmeden birçok hazırlık yapılır. Doğum yaptıktan ve hastaneden çıktıktan sonra bebekleri ile baş başa kalan yeni anne ve babalar en çok değer verdikleri bebeklerine nasıl davranacaklarını bilemezler. Hassas ciltlerine zarar vereceklerinden korkup, rahat davranamazlar.

Aslındayeni doğan bebek temizliği konusu birkaç püf noktaya dikkat ederek anne ve babalar bu süreci çok daha kolay bir şekilde atlatabilirler.

Yeni Doğan Bebeklerin Cilt Bakımları

Dünyaya gözlerini yeni açmış bebeklerin ciltleri oldukça hassas olur. Bu sebeple, yani hassas bir cilde sahip oldukları için bebeklerin cildinin sürekli olarak temiz tutulması gerekir. Bebeğin kullandığı iç çamaşırlarının her gün değiştirilmesi cildi temiz tutmak için dikkat edilmesi gereken konulardandır. Özellikle yeni doğan bebeklerin her gün yıkanması mümkün olmadığı için belirli aralıklarla ciltlerinin silinmesi gerekir. Daha önceden kaynatışmış ve soğutulmuş suyu gazlı bez ya da pamuk kullanarak bebeklerin cildini bu şekilde silinebilir. Böylece bebeklerin cildine zarar vermeden temiz tutulması sağlanabilir. Ayrıca yeni doğan bebek bakımı konusunda bebeklerin vücutlarının nemli tutulması için bebek yağı kullanılabilir.

Bebeklerin Altını Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerin doğdukları andan itibaren belirli bir süre altlarının sıklıkla değiştirilmesi gerekir. Alt temizliği için kullanılan ürünlerin bebeğin cildini tahriş edecek veya alerjiye neden olacak şekilde olmamasına özen göstermek gerekir. Bu yüzden bebeklerin alt temizliğinde kullanılabilecek en doğal ürün, kaynatılmış ılık su ve pamuk yardımı ile alt temizliğini gerçekleştirmektir. Yeni doğan bebek temizliği içerisinde yer alan alt temizliğinde önem arz eden bir konuda pişiğin engellenmesini sağlamaktır. Sıklıkla bebeklerin altının havalandırılması ve pişik engelleyici kremler ve zeytinyağı kullanılması bebeklerin pişik olmaması için alınacak önlemlerdendir.

Yeni Doğan Tırnak Bakımı

Yeni doğan bebek bakımı
ve temizliği konusunda önemli olan konulardan bir tanesi de tırnaktır. Bebeklerin el tırnaklarını haftada bir, ayak tırnaklarını ise uzadığı zamanlarda kesmek bebek açısından fayda sağlayacaktır. Hem hijyen açısından hem de bebeklerin istemsiz olarak yüzlerini çizmesini engellemek için tırnak bakımına dikkat etmek gerekir. Yeni doğan bebeklerin tırnaklarını kesmek için en uygun zaman banyo sonrasında uykuya dalındığı zamandır. Çünkü banyo sonrası tırnaklar yumuşar ve daha rahat bir şekilde kesilir. Ayrıca bebekler banyo yaparken yoruldukları için daha derin uyuyabilirler. Bu durumu anne ve babalar tırnak kesmek için değerlendirebilir. Bebeklerin tırnak kesimi yapıldıktan tırnaklarının pürüzsüz bir duruma getirilmesi için özel olarak kullanılan bebek törpüsüyle pürüzsüzleştirilmesi gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar yeni doğan bebek ve ilerleyen günlerde bebeğin cildinde has gülsuyu kullanmak dogrumudur zarar verır mı bebege ?

Dogacak bebeğimiz için eşim Yenidoğan canbebe bezi aldu. Ben farklı bir marka dusunuyordum. Böyle konularda çok takintiliyim. Bu markayı kullanan ve sorun yaşayan var mı ?

Dogacak bebeğimiz için eşim Yenidoğan canbebe bezi aldu. Ben farklı bir marka dusunuyordum. Böyle konularda çok takintiliyim. Bu markayı kullanan ve sorun yaşayan var mı ?
Ben o markayı hiç kullanmadık açıkçası. Ben her uyandığında altını temizleyip öyle yatırdım. Bebeğim 6 buçuk aylık oldu, yolculuk ya da misafirlik dışında ıslak mendil kullanmadım. İlk aylar pamukla, sonraki aylar eski atlet ya da yumuşak pamuklu kıyafetlerinizi parça parça kesip sıcak suyla ıslatıp silebilirsiniz. Ben hep böyle yaptım. Yaklaşık 1 buçuk aylıkken başını tamamen dik tutabildiği için bir de havalar sıcak olduğundan ben hep lavaboda yıkadım altını. Şükür hiç pişik olmadık daha. Bence alt temizliği bezden daha önemli. Hem altı yıkanınca gerçekten çok rahatlıyorlar. Suyla ıslak mendil asla bir olmaz. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Çok teşekkür ederim çok güzel anlatmissiniz. Ben de yumuşak bezler hazırladım. Uzun bir süre ıslak mendil kullanmayi düşünmüyorum. İnşallah benim bebeğim de hiç pisik olmaz. Sizin Bebeğinize de sağlıklı uzun bir omur diliyorum

Mrb arkadsm bende bebegime hiç ıslak mendil kullanmadim bebe yağı ve makyaj temizleme pamuğu kullanıyorum hiç pişik olmadı sukur popooin on numara koruyor çok krrm denetim en iyisi o tavsiye ederim bende ilk su ile biliyordum ama pilotları hassas düşünebilir gaz yapabilir o yüzden bıraktım havalar malum

Birde can bebe kullandım ama hiç iyi değil tanecikleri dökülüyor prima kullanıyorum gece hiç değiştirmiyordu uyanınca ya kadar benimki 5. Ayında yeni doğduğunda kaka çok yapar o yüzden değiştirirken ama kaka yapmadığı surece 10saat e kadar kalıyor çünkü uyanır sürekli alt değişince bez bi kilo kadar ıslak olsa bile eline hiç ıslaklık gelmiyor prima ve popolin kullan çok iyi olur kizmi bebeğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…