• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları yeni doğan bebeğinize giyecek olarak neler aldınız

kayradorugum

23.12.2009/15:00
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
457
7
96
37
Eskişehir
kızlar 32, haftamdayım odasını tamamladık ama giyecek konusunda kararsızım annemler pek bişey alma çabuk büyür diyorlar ama burdaki arkadaşların odalarını görünce kararsız kalıyorum bide yeni doğan bebeklerin üstü başı çok değiştiriliyor diye duydum tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum neler aldınız ve kaçar adet aldınız yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler....:CüvCüv:

çıtçıtlı body 7-8 tane
alt üst pijama takımı 10 tane
zıbın kullanışlı değil bebeğin göğsü açık kalıyor
tulumlar daha kısa süre giyiliyor alt üsttakımlar daha kullanışlı.
çorap 2-3 tane
yelek
çarşaf takımındanda yedek olsun gece yarısı kusbiliyorlar.
çabuk büyüyorlar bu aldıklarını 2 ay ancak giydirirsin bilemedin 3 ay. çok süsülü pahalı şeyler olmasına gerek yok. pamuklu olsun yeter ileride okdar çok alıyorsunki al al bitmiyor sürekli büyorlar

evet bende tebessüme katılıyorum aldığım bi sürü şeyi giydiremedim bile öyle kaldı.diğerlerinide anca bi iki kez giydirebildim.o yüzden sadece ihtiyaç olan şeyleri bikaç tane alsan yeter.gerçekten çok hızlı büyüyolar özellikle ilk 6 ay.bebeğin büyüdükçe zaman içinde tekrar alırsın baştan çok fazla almana gerek yok.hayırlı doğumlar a.s.

valla dış kıayfetini keyfin bilir ama badyleri booolll bolll al öyle bi mıçıyolarkii aklın haylin duruyo yada benim kız öyle valla dün ensesine kadar hallatmişdi.allahdan 2 saatte alt degiştiriyoruz 3. saate sarkıtsak ortalıgı pok götürür herhalde kaydirigubbakcemile3

canım öncelikle hayırlı doğumlar dliyorum ,

çıtçıtlı bady bolca olmalı en az 10 tane bulunsun
patikli alt pijama 5-6 tane
alt üst pijama takımı 3-4 tane
çorap ,patik ,eldiven isteğin kadar
penye yelek ( çok lazım oluyo ) 3-4 tane
dışarıya çıkarken giymesi için 1-2 takım güzel dışarı giysisi ( bu eşofman takımı da olabilir ,pantolon ,kazak v.s de olabilir)
şimdilik bunlar yeterli canım ,çabuk büyüyor ve kalıyor malesef ..

Evet hep oyle cabuk buyuyorlar dedıklerı ıcın almayalım dedık ama cok batırıyorlar elının altında olmalı dedıkce de aldık.. Kıs bebegı olacakları ıcın kadıfe 3-4 tulum aldım
alt ust ayaklı takımlardan 4-5 adet var
cıtcıtlı bodylerden 10 veya uzerı olabılır sayısını tam bılmyıorum
bırkac tane sapka kafaları cok usur dıye
yelek falan gıbı seyler aldık..
Bebekle alısverıse gıtmek ozellıklede kısın zor olacagı ıcın 3-6 aylıga kadar gıyılecek seylerde aldım ben
mevlutte de gelır gercı

valla dış kıayfetini keyfin bilir ama badyleri booolll bolll al öyle bi mıçıyolarkii aklın haylin duruyo yada benim kız öyle valla dün ensesine kadar hallatmişdi.allahdan 2 saatte alt degiştiriyoruz 3. saate sarkıtsak ortalıgı pok götürür herhalde kaydirigubbakcemile3

:roflol:kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 çok güldüm ya vallahi canım çok tatlı yazmışın çok doğru yaa..

bu kıyafetler o kadar çeşitliki hangisi daha iyidir kullanışlıdır anlamıyorum uzun kollu kısa kollu kolsuz alttan çıt çıtlı bacakları çıt çıtlı ayaklı eldivenli çeşit çeşit hepsinden bi tane mi almalıyım en kullanışlı olanı nasıldır ocakta doğacak bebeğim kışlık bişiler en uygun nasıl bir model olmalı yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

bir de bebek bezi için stok falan yapın diyolar doğrumu yani kaçlık paketler ne kadar zaman gidiyor yetşemezmiyiz almaya acaba bu konudaki tecrübelerinizi de bekliyorum

bende alisevrise gidip bebisime birseyler lamk istiyorum ama herseferinde annem bana diyor "kizim bebisler cabuk büyüyorlar az al öz al, zaten 2 ayda bir aliyorsun devamli büyüyorlar diyor" aslinda ben böyle cesit cesit almak istiyorum ama cogu alma cabuk büyüyorlar diyor bende almiycam...
sende güzel birsey la disariya giymek icin 2-3 tane body corap onlardan cok al onlar gercekden lazim oluyor
bebek bezi bende dogum etmeden alacagim annemle alisverise gidip gercekden günde cok altlarini degistiriyorsun:) esim diyorki bunun bezine bir maasim gider herhalde:)

ya ben az al diyenleri anlamıyorum
bi bebeğe en az 10 tane 0-3 ay body almak zorundayız
mecbur değişecek bundan kısamayızki
kimi tulumla rahat edersin diyor kimi parçalı olanla bu kişiye ve bebeğe göre değişir
eee tulum yada ayrı alt üst 10 takım olmak zorunda günde 3 tane değiştirdiğini düşün 2 günde çamaşır yıkasan yedek anca kalır
yani ne olursa olsun almak zorunda değilmiyiz

ben 0-3 ay için aldıklarımı yazayım belki fikir olur
8 tane uzun kollu hem alttan hem yandan çıtçıtlı ve kendinden eldivenli body (giydirmesi kolay olsun diye böyle aldım)
3 tane patikli alt (daha alacağım en az 5-6 tane olmalı)
5 tane tulum (3 penye 2 kadife)
2 tane alt üst pijama takımı
3 tane alt üst takım (yenidoğan)
1 hastane çıkışı
2 alt açma seti
7 battaniye
2 tane de göbeği düşene kadar giymesi için iç zıbın takımı
bol miktarda penye ve tülbent mendil
bol çorap
bol önlük
2 tane eldiven

şimdilik bu kadar daha fazla alma diyorlar ama bilmiyorum kendimi tutamıyorum görünce almak istiyorum. sanırım biraz da 3-6 aya yatırım yapsam daha iyi olacak
8

merhaba ben tulumların daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.ben prematüre bebek için olanlardan aldım bebeğim erken gelince o nedenle az sayıda tulum almıştım kesinlikle en az yedi tane günlük giydireceğin tulum yada parçalı tercihin hangisi ise artık edinmeni öneririm.birde bebekler yeni doğduklarında buruşuk ve mor oluyorlar renkli giysilerle çekilen fotolar pek hoş çıkmıyor içimde uktedir.birde beyaz bebeklere en çok yakışan masumluklarını ortaya en çok çıkaran renk.fotolar beyazla mükemmel oluyor.ben sezaryanlıydım bebişe bakım yapamıyorum acil doğum oldu aileler yok eşim bebişi bir tutuyordu parçalı giysi olduğundan tüm giysi toplanıveriyordu bebişin her yanı açık kaldı.yani tek parça tulum derim .
ayrıca süt sağma makinası alırsan manuel maddi imkanın varsa elektrikli ameda lactaline öneririm.öncelik bebişini emzirmek tabiki onun haricin de sağarak en az 15 dakika olmak üzere sütün çabuk gelir bebişine ağız denilen sütü kaşıkla verebilirsin bana hemen hastanede mama aldırdılar asla önermiyorum zor kurtulduk mamadan.şekerli suda yapanlar var.sütünü sağarak getirebilirsin.bebişin ne kadar sık emerse okadar çok sütün olur.
biraz konudan saptım kusuruma bakmayın acı tecrübelerim başkalrına tatlı anı olsun istedim

Back