yeni doğan bebeğin uyku düzeni

thymus20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
207
3
96
45
Batman
bir buçuk aylık bebeğim gündüz uyuyo gece uyumuyo acaba daha sonra değişirmi ya böyle olupta düzene giren varmı aranızda

canım arkadaşım..bebeğini güle güle büyüt canım..her bebeğin uyku düzenleri başka oluyo ..benimde iki tane evladım var..ikiside uykusuz büyüdüler inan ki..ne gece ne gündüz ..hep kıpır kıpırdılar..çok uykusuzluk çektim bu yüzden..belki düzene girer ..arkadaşlarımın çoğusunun uyku problemi olmazdı hiç..onlara özenirdim..ama olsun bu günlerde geçecek elbet...herşeye değer bence ....sevgilerimle...

Allah bağışlasın bebeğini canım...

Bu dönemde gece gündüzü ayırt edemiyor bebekler işte....

Bir süre sonra düzene girecektir merak etme...

merhaba,
ben de oğlum 2 aylıkken aynı sorunu yaşadım ve doktorumuzun da önerisiyle gece gündüzü öğretme savaşına giriştik. gündüz sadece belirli saatlerde, bol ışıkta ve en fazla 2 saat uyumasına izin verdim. uyumasın diye evde dolaştırıp saatlerce bağıra çağıra şarkı söylüyordum. gece ise odada gece lambası yakmayı bıraktık. mümkün olduğunca karanlıkta odanın değil sadece koridordan sızan ışıkla uyumasını sağladık. biraz zor oldu ama 10 gün kadar sonra düzeldi. gece ve gündüzü karıştırmaları çok zor b,işey anne için. kolay gelsin size de

ben de karanlıkta yatırıyorum koridoru bile kapatıyorum ve gece altını almıyorum eh işte biraz işe yarıyo en azından gözlerini kocaman açmıyo gecenin bi vakti

benimki 1 aylık olmak üzere benimkide gündüz uyuyor gece uyumuyor..
yalnız son 1 gündür paso uyuyor çok dengesiz oldu uyku düzeni neden bilmem :S

başlığı görünce tüylerim diken diken oldu.aklıma uykusuz gecelerim geldi.benim oğlum 13 ay geceleri uyumamıştı ve gecede kaç kez uyandığımı sayamaz olmuştum.çok zor bir durum.allah yardımcınız olsun

bebim bir haftalık...gündüzleri uyuyor ..geceleri ise uyumuyor emziriyorm emiyr dalıyor tam yatırcam uyanyor normalmid bilmiyorum gdün gece 11 den sat beie kadar hiç uyumadık..emzirdim daldı yatırcam yine ağladı hep böyle sürdü en sonuna uyudu üşlükür nolrmalmidir bilmiom

Offf....Ben de ayniyim uykusuz luktan oluyorum annem Simdi burda saolsun gunduz uyuyorum isimi hep o yapiyor gidince naparim bilemiyirum insallah duzelir hepimizin uykulari...

Merhaba arkadaslar.benim bebegim 23gunluk.iki haftadir atesi var.bi yukselip bi dusuyor.aranizda bu durumu yasayan oldu mu?doktor net bi sey soylemiyor.

Merhaba arkadaslar.benim bebegim 23gunluk.iki haftadir atesi var.bi yukselip bi dusuyor.aranizda bu durumu yasayan oldu mu?doktor net bi sey soylemiyor.
kaç mesela ateşi. ateşin küçük bebeklerde iyi olmadığını biliyorum. ateş olduğuna emin misiniz. çok kalın giydiriyor olabilirmisiniz

Her bebek kendine hastir ancak minikler gece gunduz ayrimi yapamadiklari icin biraz bizim yonlendirmemiz de gerekiyor.
Cok kati olmamak sarti ile bebeginizi her gece ayni saatlerde uykuya goturmeye calisin. Mesela ben 11, 11bucuk arasi emzirip gazini alip altini acip yatagina yatiriyorum yaninda duruyorum. Arada huysuzlanirsa kucagima alip oksayip tekrar yatiriyorum ya da emzik veriyorum. Bu arada yatak odasinin isigi hep los, mumkun oldugunca o saatlerde ve gece uyandiginda konusmamaya ya da yumusak kisik bir tonla konusmaya calisiyorum. Cok gerekmedikce altini acmiyorum ki artik neredeyse sabaha kadar alt acmiyoruz cunku genelde sabah uyaninca yapiyor. Yaklasik 20 gunlukken bunlara dikkat etmeye basladm ve kizim gun gectikce buna alisti (tabii ki aglatip strese sokmadim hic) esik yontemi ile onu zorlamadan yavas yavas yaptigim bir seydi bu birden degil. Bir ay gecti, rabbim nazarlardan korusun gece bana uyuma firsati veriyor. En onemlisi kizimin yatagini artik tanidigini dusunuyorum, yataga yatirdigimda sakinlesip kisa surede uykuya daliyor, baska yerde yattiginda olan bir sey degil bu. Hepinize kolaylik dliyorum guzel bebislerinizle tatli uykulariniz olsun insallah.

Her bebek kendine hastir ancak minikler gece gunduz ayrimi yapamadiklari icin biraz bizim yonlendirmemiz de gerekiyor.
Cok kati olmamak sarti ile bebeginizi her gece ayni saatlerde uykuya goturmeye calisin. Mesela ben 11, 11bucuk arasi emzirip gazini alip altini acip yatagina yatiriyorum yaninda duruyorum. Arada huysuzlanirsa kucagima alip oksayip tekrar yatiriyorum ya da emzik veriyorum. Bu arada yatak odasinin isigi hep los, mumkun oldugunca o saatlerde ve gece uyandiginda konusmamaya ya da yumusak kisik bir tonla konusmaya calisiyorum. Cok gerekmedikce altini acmiyorum ki artik neredeyse sabaha kadar alt acmiyoruz cunku genelde sabah uyaninca yapiyor. Yaklasik 20 gunlukken bunlara dikkat etmeye basladm ve kizim gun gectikce buna alisti (tabii ki aglatip strese sokmadim hic) esik yontemi ile onu zorlamadan yavas yavas yaptigim bir seydi bu birden degil. Bir ay gecti, rabbim nazarlardan korusun gece bana uyuma firsati veriyor. En onemlisi kizimin yatagini artik tanidigini dusunuyorum, yataga yatirdigimda sakinlesip kisa surede uykuya daliyor, baska yerde yattiginda olan bir sey degil bu. Hepinize kolaylik dliyorum guzel bebislerinizle tatli uykulariniz olsun insallah.
şimdi kaç aylık bebeginiz

Back
X