Yeni Çamaşır Makinesi ve Sallantı?

Guri35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2016
413
326
103
51
Selam arkadaşlar
Bir konu hakkında fikir almak istedim. Yaklaşık 1 aydır makinem bozuk. Malum çamaşırlar birikiyor. Dışarda yıkamaya götürüyordum. Yeni aldım kurduk gayet güzel yıkıyor ama sıkmaya gelince makine yürüyor resmen inanılmaz sallanıyor öyle böyle değil. Hemen kapattık bir baktık arkasındaki contalar atmış yerlerde. Aradık değiştirdiler yenisini getirdiler onu kurduk o da aynı sıkarken Sallantı inanılmaz öne geliyor yana geliyor. Eski makinem böyle değildi yer aynı yer.
Bu sefer başka marka aldım üstüne para katıp. Dün kurduk gayet güzel sessiz çalışıyor ama sıkmaya gelince aman Allahım nasıl sallanıyor inanın yoruldum artık. Yer aynı yer alttaki tekerlekleride çıkardık yok olmuyor. Altını destekledik kartonla yine aynı. Şaştım kaldım

Ne yapmalıyım bilemiyorum. 3.değişen sıfır makine Makine yürüyor resmen. Bana bir akıl verin lütfen..

makineyi dengesiz dolduruyor olabilir misiniz? çok büyük ihtimalle balans sorunu var. tek parça koyulduğu zaman ya da çok aşırı doldurulursa yürür diye biliyorum.

Koyduğunuz çamaşır miktarında sıkıntı olabilir, çok yüksek devirde sıktırıyor olabilirsiniz, ayaklarının ayarı yanlış yapılıyor olabilir.

Hangi marka bu? Hic boyle sorun yasamadim. Benimki bosch.

Hotpoint canım. Acaba bunuda verip Bosch mu alsam? İnan bende şaşkınım vallahi. Neden yeni makine sallanır bu derece hayır sarsıntı okadar büyük ki hemen kapatıyorum

makineyi dengesiz dolduruyor olabilir misiniz? çok büyük ihtimalle balans sorunu var. tek parça koyulduğu zaman ya da çok aşırı doldurulursa yürür diye biliyorum.

Canım makine 8kg'luk. .İnan az çamaşır koydum denedim yine aynı aman Allahım şok oldum sağa sola nasıl sallanıyor offf...

Koyduğunuz çamaşır miktarında sıkıntı olabilir, çok yüksek devirde sıktırıyor olabilirsiniz, ayaklarının ayarı yanlış yapılıyor olabilir.

Devir en yüksek 1400.. ben 1000 de sıktırdım çamaşırıda az koydum oysa 8kg luk makine. Ama yok olmuyor öyle kaldım yine. Vallahi çamaşır makinesiz de olmuyor çaresiz kaldım

Devir en yüksek 1400.. ben 1000 de sıktırdım çamaşırıda az koydum oysa 8kg luk makine. Ama yok olmuyor öyle kaldım yine. Vallahi çamaşır makinesiz de olmuyor çaresiz kaldım

Az koyduğunuz için de yapıyor olabilir. Kendi tartıyor mu çamaşırı?

Canım benim makine de öyle fazla doldurmadan ve bacaklardaki eğrilikten dediler..

Ayak ayarları zemine göre doğru yapılmamış olabilir.
O ayarlar dikkatli yapılmalı.
Üç makinenin aynı sıkıntıyı yaşatması ayakların doğru ayarlanmadığını getirdi aklıma.
Servis kurarken zemine dikkat ederek bu ayarları yaptı mı?

Siz kendiniz mi kuruyorsunuz ?
Yetkili bayi gelsin kurmaya sıkma programını açın çalıştırın sallanmayana kadar düzeltsinler.Zeminde bir eğrilik vs de olabilir.

Makinanın altındaki ayakları ayarlayın
Yere değen ayaklar vidalı, öndekileri arkadakilerle aynı seviyeye getirin, servisin bu bilgiyi vermemesi çok tuhaf, ayakları eşit yükseklikte olmadığı zaman yapar bunu

Makinenin çamaşır haznesini taşırken zarar görmesinler diye kocaman vidalar ile sabitliyorlar. Muhtemelen getiren kişiler o vidayı sökmeden gitmişlerdir. Eşiniz anlıyorsa ı vidaları bulup söksün, anlamıyorsa da tamirci çağırın o halleder.

Hayır anlamadığım makine kurulurken su terazisi ile denge ayarı yaparlar. Sizde yapılmadı mı?

Kızlar hepinize çok tşk ederim.

Sorunu bulduk. Makinenin arkasındaki kazana bağlı büyük contalar varya hani kurulum yaparken onların çıkarılması lazım..Eşim onu çıkarmadan her 3 makineyi de çalıştırınca durum böyle olmuş. Adam akıl edemiyor ki! Şimdi o kalın kazanı tutan contaları söktük 4 ünüde. Maşallah hiçbir sorun olmadı tekerlekleride ayarladık sıfırladık. Problem halloldu. Allaha çok şükür gelsin artık kirli çamaşırlar..Sevgiler

Zaten sizin yorumu okudum eşime söyledim aaa doğru ya dedi. Allah razı olsun sizin mesajınız olmasa belki buda tehlikeli hal alacaktı. Sağol varol canım.

Gule güle kullan.

Yapmışsınızdır muhtemelen ama her ihtimale karşı sorayım. Arkasında sanırım 2 tane (veya 4 de olabilir) demir parçalar var, silindir gibi çevrilecek takılıp çıkarılıyor. Normalde sökülmesi lazım. Ama makine bir yerden bir yere taşınılacaksa takılıyor. Onları söktünüz mü? Sökmezseniz makine sıkarken aşırı sallanır, çok ses çıkarır, ses çıkarmasın diye zor tutarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…