• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir is gorusmesi

O isle de ilgilenecegim soylendi evet
Sirketin tek ihracatcisi ben olacagim iki ay sonra cunku deneyimlisi ayriliyor isten .
Musterilerle maillesme var isin icinde bir de ..
Yani sorumluluk fazla
Is ciddi
Ama maasi iki ay asgari ucret :110:
Eğer L/C işlemleri dahil ise 2000 TL az bir rakam. 2 ay asgari ücretle deneme süresi diye bir şey de olmaz. Hiç duymadım.
diğer kişi 2 ay sonra gidecekse, yanında yetişmeniz için gerçek maaş gözlerine çok görünmüş olabilir. Ama 2 ay sonunda maaşınız normale dönecekse denenebilir. İşleyişi öğrenir, deneyim kazanırsınız. Kursa gidip üstüne de para alıyormuş gibi düşünün. Evinizde yakın madem... Ama işin içinde akreditif varsa 2000 üzerine çıkmaya çalışın...

Sekreter %90 o görüştüğünüz yetkili kişinin sevgilisi. Öyle pişkin pişkin içeri oturup sonra rahat rahat çemkirmesinin başka bir açıklaması yok. Profesyonellikten uzak bir şirket gibi, işe başladığınızda da o sekreter hanımın kıskançlık krizleriyle uğraşacaksınız, yetkili kişiyle her görüştüğünüzde yanınızda bitecek, sanki herkes patron ayartmaya meraklıymış gibi "O benim kızııımm" tarzı varoşik laf sokmalarıyla uğraşacaksınız. Çok zor durumdaysanız çalışın ama benim önerim biraz daha araştırmanız, piyasayı da bilmiyorum ama maaş da az geldi bana.

Evliyim zaten napim 60 yasindaki patronu :D
Maas sorumluluklarimi anlatinca bana da az geldi
Cumartesi pazar yok
Sabah 9 aksam 5
Yol parasi ve yemek masrafim yok
Sirket hattim ve telefonum olacak ama bilemedim ki

Merhaba arkadaslar ..
Bugun bir dis ticaret firmasina is gorusmesi icin gittim .
Kapiyi caldim sekreter hanim beni neredeyse iceri almayacakti yetkili kisi yok sonra gel gibi bir sey soyledi neyseki icerideki yetkili ikinci kisi tontriko mu onu bekliyoduk iceri al dedi ve girebildim :110:
Yetkiliyle gorusurken bu kadin pat diye iceri daldi oturdu gozumle sanirim rahatsiz oldugumu anlattim gorustugum beyefendi anladi ve kadini disari cikardi.
Kadin bi anda Allah Allah cok mu gizli ne gorusmesi bu boyle diye afralana tafralana gitti :işsiz:
Bu bey bana beklentimi sordu maas olarak ama ben hic dusunmemistim isim ihracat sorumlulugu olacak guya ama rakam dusunmedim .
2000 diyelim o zaman dedim
Bu rakam uygun mu ?
Ilk iki ay deneme suresiymis iki ay asgari alicam
Simdi size sorum maas uygun mu ?
Bunun icin tekrar bir gorusme saglayayim mi ?
Bu sekreter hanimcigimla nasil basedebilirim
Tesekkurler ..
Ucret konusunu bilmiyorumda sekreter hanim orayi kendi coplugu kendinide o coplugun horozu hissettigi icin seni kimseye caktirmadan ekarte etmek istemis

Bende yillar once bi arkadasimin akrabasinin is yerine gorusmeye gitmistim zaten 20 yasinda falandim arkadasim akrabasiyla falan gorusmus

Gittigimde orda degildi orada calisan baska bi kiz vardi oturdum beklemek icin kiz bilerek psikolojik baski mi yapti yoksa gercekten mi iyleydi bilemiyorum ama is yeri sahibinin gslmesini beklemeden kavmistim

Kiz kendini oranin patronu gibi hissediyordu yeri geliyor Ahmet abiye kiziyorum falan demeler icinden is sahibine kızan kisi kimbilir bana neler yaoar korkusuyla arkama bakmadan kacmistim

Sonra is sahibinin esiyle karsilastik baska yerde neden gelmedin biz seninle calismayi cok isterdik demisti bende bisey dememistim keske deseydim sizin o calisaniniz daha cok personel kacirir diye

Bence siz ise baslarsaniz o sekreterle araya mesafeyi koyun sanirim cok onemsedikleri biri değil olsa gorusmeden cikarmazdilar o yuzden kaygilanmayin derim

Eğer L/C işlemleri dahil ise 2000 TL az bir rakam. 2 ay asgari ücretle deneme süresi diye bir şey de olmaz. Hiç duymadım.
diğer kişi 2 ay sonra gidecekse, yanında yetişmeniz için gerçek maaş gözlerine çok görünmüş olabilir. Ama 2 ay sonunda maaşınız normale dönecekse denenebilir. İşleyişi öğrenir, deneyim kazanırsınız. Kursa gidip üstüne de para alıyormuş gibi düşünün. Evinizde yakın madem... Ama işin içinde akreditif varsa 2000 üzerine çıkmaya çalışın...

Ustume ustume geldikleri icin kac istiyon kac istiyon diye
Bende iyi madem 2000 diyelim dedim
Simdi ben mi soylicem 2000 az diye
Ufff kafam karisti :(

Sirketin ve fabrikalarin bunyesinde tahminen 1000 kisinin ustunde istihdam var .
Ofiste bir muhasebe sorumlusu
Bir finans muduru
Bir ihracat ve ithalat sorumlusu
Bir psikotik eylemler icerisinde bulunan sekreter
Bir cayci var .
1000 kişinin üzerinde istihdamı olan 1 firmanın ihracat ve ithalat işlemleri için 1 kişi az değil mi ? 70 kişilik firmanın Dış Ticaret Departma'nında biz 3 kişiyiz ve 2 si uzman.... Şimdi bende şüphe ettim... Emin misiniz ?

Merhaba arkadaslar ..
Kapiyi caldim sekreter hanim beni neredeyse iceri almayacakti yetkili kisi yok sonra gel gibi bir sey soyledi neyseki icerideki yetkili ikinci kisi tontriko mu onu bekliyoduk iceri al dedi ve girebildim :110:
Yetkiliyle gorusurken bu kadin pat diye iceri daldi oturdu gozumle sanirim rahatsiz oldugumu anlattim gorustugum beyefendi anladi ve kadini disari cikardi.
Kadin bi anda Allah Allah cok mu gizli ne gorusmesi bu boyle diye afralana tafralana gitti :işsiz:
Bu bey bana beklentimi sordu maas olarak ama ben hic dusunmemistim isim ihracat sorumlulugu olacak guya ama rakam dusunmedim .
Bu rakam uygun mu ?
Tesekkurler ..

Dış ticarette maaşlar iyi, 3500, 4000 alıyorlar ama biraz satış kabiliyeti önemli yalnız o bahsettiğiniz yer bana pek kurumsal gelmedi.orda bailatıp biraz tecrübe kazanıp iyi bir yere transfer olun.

1000 kişinin üzerinde istihdamı olan 1 firmanın ihracat ve ithalat işlemleri için 1 kişi az değil mi ? 70 kişilik firmanın Dış Ticaret Departma'nında biz 3 kişiyiz ve 2 si uzman.... Şimdi bende şüphe ettim... Emin misiniz ?

Eminim cunku 4 ilde sirketleri var .
Bu antalya ilindeki sirket
Afyon
Denizli
Mugla da da var ..
1000 kisi de bu illerden ikisindeki fabrikada calisanlar ..

Evliyim zaten napim 60 yasindaki patronu :KK70:
Maas sorumluluklarimi anlatinca bana da az geldi
Cumartesi pazar yok
Sabah 9 aksam 5
Yol parasi ve yemek masrafim yok
Sirket hattim ve telefonum olacak ama bilemedim ki

İşte sekreter hanıma göre siz "potansiyel avcı" konumundasınız muhtemelen öyle paldır küldür içeri girip "Allah Allah gizli mi yaa" yapmasından belli. :) Bence son seçeneklerinizden biri olsun ama işe ihtiyacınız varsa size kalmış tabi, sekreter hanımı bir şekilde ekarte edersiniz artık.

Yeni başladığınız için maaş uygun ama sonradan verilen vaatlere mutlaka uysun işverenleriniz
sekretere dikkat mesafeyi koyun ve işini yapmasını gerektiğini belirtin ona
Ahh en zor sey birine had bildirmek sanirim ..
Hele hele yeni yetme olmayan ,yasini basini almis insanlara .
Statusu senden dusuk olursa bi de :(
Kalp kirmayim derken kendini yemek sanirim ileriyi simdiden goruyorum

Daha işe başlamadan sekretere gıcık kapmanız enteresan şu anda odaklanmanız gereken işiniz bence ve işinizi yaptığınız sürece de sorun olmaz muhatap olmazsınız. Ayrıca yetkilinin yanında bir sekreter ay çok mu gizliydi diye nasıl konuşuyor? pat diye içeri dalıyor diyorsunuz mutlaka bir şey söyleyecektir de girmiştir sizi dinlemek için değil yani. Şimdiden takıntı yaparsanız zaten çalışamazsınız sizi de gözlemleyecekler sonuçta ikili tartışmalara girmeyin derim.

Daha işe başlamadan sekretere gıcık kapmanız enteresan şu anda odaklanmanız gereken işiniz bence ve işinizi yaptığınız sürece de sorun olmaz muhatap olmazsınız. Ayrıca yetkilinin yanında bir sekreter ay çok mu gizliydi diye nasıl konuşuyor? pat diye içeri dalıyor diyorsunuz mutlaka bir şey söyleyecektir de girmiştir sizi dinlemek için değil yani. Şimdiden takıntı yaparsanız zaten çalışamazsınız sizi de gözlemleyecekler sonuçta ikili tartışmalara girmeyin derim.

Yoo aynen soyle oldu
Kapi hafif aralikti
Iceri girdi x bey icerideki bankaci yemek yicek miydi falan dedi bilgisayarin basina oturdu ve beni suzdu hatta gulumsedim .
Is benim yabanci dil bilip bilmedigime
Kac para istedigime gelince ben onun yaninda konusmak istemedim ve gozumle yetkili beye baktim
O da abla disari cikar misin is gorusuyoruz dedi
O da Allah Allah cok mu gizli himmmm minvalinde bi seyler soyleyip bana bi bakis atip odayi terketti ..
Yoksa kapidan iceri bile almak istemeyisi vardi onu unutmustum bile ..
Kadina takmadim ama burun buruna calismak var ben huzursuzluk sevmiyorum kaldi ki bir sekreterle neden tartisayim

Merhaba arkadaslar ..
Bu rakam uygun mu ?
Tesekkurler ..

Bu ilk iki ay deneme vs muhabbetini duydugum anda kaciyorum ben. Deneme suresi benim calistigim yerde 6 ay ama kurumsal olan firmalar ilk iki ay asgari sonra 2 bin falan demez. Deneme suresi kontratin karsilikli iptalini baglar, maasi degil. Gercekten sacmaladilar iyice bu 'patronlu firmalar'. iki aydan sonra sizi peslerinde kosturacaklar konustugunuz maasa yukseltmek icin.

Eger cok cok cok caresiz degilseniz bence baska is imkanlarina bakin. Hic huzurlu ve profesyonel bir is ortamina benzemiyor. O kadinla da bas edemezsiniz bence. Normal bir sekreterin sizi buyur edip, soz konusu kisiyi arayip ordan yonlendirme almasi lazim. Kapidan kimi kovuyorsun sen?

Ayrica randevu verip gelmeyen patron vs. Bastan asagi alarm veriyor isin gelecegiyle ilgili.

Bu ilk iki ay deneme vs muhabbetini duydugum anda kaciyorum ben. Deneme suresi benim calistigim yerde 6 ay ama kurumsal olan firmalar ilk iki ay asgari sonra 2 bin falan demez. Deneme suresi kontratin karsilikli iptalini baglar, maasi degil. Gercekten sacmaladilar iyice bu 'patronlu firmalar'. iki aydan sonra sizi peslerinde kosturacaklar konustugunuz maasa yukseltmek icin.

Eger cok cok cok caresiz degilseniz bence baska is imkanlarina bakin. Hic huzurlu ve profesyonel bir is ortamina benzemiyor. O kadinla da bas edemezsiniz bence. Normal bir sekreterin sizi buyur edip, soz konusu kisiyi arayip ordan yonlendirme almasi lazim. Kapidan kimi kovuyorsun sen?

Ayrica randevu verip gelmeyen patron vs. Bastan asagi alarm veriyor isin gelecegiyle ilgili.
Haklisiniz galiba cok istihdami olsa da sanirim tavirlar profesyonel degil ..
Neredeyse sekreterden izin alacaktim iceri girebilir miyim diye :işsiz:
Ilk iki ay gecicek sonra ben ezilip buzulup maasim artacak mi diyecegim falan filan biraz karisik sevmedim ya
Ayrica menapoz teyze gibi bi sekreter 1400 liraya cekilmez gibi :KK14:

Haklisiniz galiba cok istihdami olsa da sanirim tavirlar profesyonel degil ..
Neredeyse sekreterden izin alacaktim iceri girebilir miyim diye :işsiz:
Ilk iki ay gecicek sonra ben ezilip buzulup maasim artacak mi diyecegim falan filan biraz karisik sevmedim ya
Ayrica menapoz teyze gibi bi sekreter 1400 liraya cekilmez gibi :KK14:

Maas beklentisinin sorulmasi standart bi olay. Cok ucuk rakamlar isteyenleri kafadan elemek icin. Dogru duzgun bir yerde zaten isin butcesi belli olur, koklu firmalar da 3-5 kurusa bakip ilk iyi ay bilmem ne muhabbetine girmez. Bence kadin falan bir yana ilk iki ay asgari ucret olayi bastan falso.

Bu arada tekrar belirtmek isterim, maas konusunda size sorulan beklentiniz. 2 ay sonunda 2000 verecegim demedim ki, beklentini sordum demesi cok cok cok cok cok cok muhtemel. Durumunuzu bilmeden konusmak istemam ama bence yalvarsalar da buraya gitmeyin, biraz daha arayin ama icinize sinsin.

Maas beklentisinin sorulmasi standart bi olay. Cok ucuk rakamlar isteyenleri kafadan elemek icin. Dogru duzgun bir yerde zaten isin butcesi belli olur, koklu firmalar da 3-5 kurusa bakip ilk iyi ay bilmem ne muhabbetine girmez. Bence kadin falan bir yana ilk iki ay asgari ucret olayi bastan falso.

Bu arada tekrar belirtmek isterim, maas konusunda size sorulan beklentiniz. 2 ay sonunda 2000 verecegim demedim ki, beklentini sordum demesi cok cok cok cok cok cok muhtemel. Durumunuzu bilmeden konusmak istemam ama bence yalvarsalar da buraya gitmeyin, biraz daha arayin ama icinize sinsin.
Tesekkur ederim tavsiyelerinizi dikkate alacagim ..

Merhaba arkadaslar ..
Bu rakam uygun mu ?
Tesekkurler ..
Yetkili kişinin sevgilisi olmasın :) başka birşey gelmedi aklıma .çok fesatsam bu kadın bu cesareti nerden buluyor? :) ben olsam koyarım kapının önüne cünkü. İş etiğine uygun davranmıyor ...

Yetkili kişinin sevgilisi olmasın :) başka birşey gelmedi aklıma .çok fesatsam bu kadın bu cesareti nerden buluyor? :) ben olsam koyarım kapının önüne cünkü. İş etiğine uygun davranmıyor ...

Bende anlamadim ustelik onun tedirgin olmasina gerek yok cunku konum degisikligi var ..
Bi de gayet bir gabardin pantolon bi de trenchcoatla gitmistim .
Makyaj bile yapmadim ilginc ..
Varotik hareketler hic gelemiyorum sartlari iyi ama sanirim kezban tavirlara gelemeyecegim ;)

Back