• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir is gorusmesi

Simdilik yok
Sirketi arastirdim sacma sapan bir yer degil ama maasi niye bana soruyolar anlamadim
Hele iki ay deneme suresi :110:
Artık çoğunlukla maaş konusunda ne istediğini soruyorlar
çünkü siz ne derseniz çoğunlukla daha azını veriyorlar
mesela siz 2000 dediniz biraz da istekli gördülerse asgari ücret demişler
ki bana az geldi keşke daha fazla söyleseydiniz
benim bi tanıdığıma iş görüşmesinde sormuşlar ne kadar istiyorsun diye bi rakam vermiş, İK biraz fazla değil mi diye sorunca yapacağım işle orantılı, hakettiğim bi rakam söylüyorum gibi bi cümle kurmuş :) işi de kapmış :)

Tesekkurler
Ama ilk iki ay asgari ucret gerci evime cok yakin yol ucretim yok
Yemek masrafi da yok
Isi de bilmiyorum
Insallah iki ayi geciririm
Sekreteri isiririm gibi geliyo ama bakalim :)

Yol masrafi yemek masrafi yoksa, yol cekme derdi yoksa supermis.
Deneme zaten 2 aymis, cabuk geciyor.
Bana sartlar iyi gorundu.
Kadin da dedigin gibi rahatsiz olabilir, belki o yuzden insanlar tahammul ediyordur. Cok takilma bence, cok iletisim kurmazsin olur biter.
Yeni isin hayirli olsun.

Simdilik yok
Sirketi arastirdim sacma sapan bir yer degil ama maasi niye bana soruyolar anlamadim
Hele iki ay deneme suresi :110:
bu arada maasi sana sorarlar her is gorusmesinde sorulur bu konuda tecrubesizsin anlasilan. ama sen cevap vermek zorunda degilsin. is kanununa gore deneme suresi en fazla 2 aydir ama sana o.esnada dusuk maas vermek gibi bir uygulamaya gidemezler. ama dedigim gibi is yok piyasada Yeni mezunsun mecbur gibi biseysin. senin dikkat etmen gereken ise baslar baslamaz sigortani baslatiyorlar mi

Ithalat ihracat sorumlusu olarak calisicam
Deneyimli degilim
Benden istedikleri akredatif proforma islemleri
Yabancilarla mail trafigini yonetme
Lojistik mezunuyum

bence istemiş oldugun ama az bizim ihracatta boş oturuyorlar , çalan tlf bakmaktan acizler neymiş hiracat yapıyorlar görende yükü kendiler taşıyor , tövbe yarbbi ,

kadın kendının yerınemi alınacak zannediyor acaba

bu arada maasi sana sorarlar her is gorusmesinde sorulur bu konuda tecrubesizsin anlasilan. ama sen cevap vermek zorunda degilsin. is kanununa gore deneme suresi en fazla 2 aydir ama sana o.esnada dusuk maas vermek gibi bir uygulamaya gidemezler. ama dedigim gibi is yok piyasada Yeni mezunsun mecbur gibi biseysin. senin dikkat etmen gereken ise baslar baslamaz sigortani baslatiyorlar mi

Yeni mezun degilim aslinda ama is tecrubem yok
31 yasindayim .
Bu gorustugum ikinci yetkiliydi
Aslinda bu on gorusme gibi bisi oldu
O asgari dedi ama ben 2000 den baslayalim dedim ..
Sigortayi umarin yatirirlar

bence istemiş oldugun ama az bizim ihracatta boş oturuyorlar , çalan tlf bakmaktan acizler neymiş hiracat yapıyorlar görende yükü kendiler taşıyor , tövbe yarbbi ,

kadın kendının yerınemi alınacak zannediyor acaba

Bana da oyle geliyor ama iki bos statu var
Biri muhasebe sorumlusu
Biri ithalat ihracat sorumlusu
Sekreter aramiyolar yani
Bilmiyorum genel havasi budur belki

Yeni mezun degilim aslinda ama is tecrubem yok
31 yasindayim .
Bu gorustugum ikinci yetkiliydi
Aslinda bu on gorusme gibi bisi oldu
O asgari dedi ama ben 2000 den baslayalim dedim ..
Sigortayi umarin yatirirlar

Sigortayı yatırır yatırmasonada deneme süresinde yatırmayabilir, deneme süresi bittiğinde asgariden sürekli sigortanı gçsterebilir bunu konuştunuz mu?

gittiğim bütün iş görüşmelerinde maaş beklentsi soruyorlar,
ben genelde yuvarlak cevaplar veriyorum, sizin belirlediğiniz bir skala vardır onun üzerinden konuşalım gibi.
şu an yaptığım işte işe başlayıp param yatınca öğrendim kaç para kazandığımı (freelance çalışıyorum)

sekretere gelince, o gün bir karınağrısı vardı belki, ya da ne pozisyon olduğunu fazlaca merak etti, önyargılı olmayın, belki zamanla anlaşırsınız bile.

Sektörde uzman maaşı 4000-5000 arasıdır. İhracat'a yurtdışı müşteri bulma, satış yapma dahilse + prim verilir.
Anladığım kadarı ile siz sadece operasyonel işlemlere bakacaksınız. Nakliye, gümrük, gümrükçü, dış satınalma süreci... Bu işi yapacak deneyimsiz biri için, 2000 TL iyi bir rakam.
Ancak Akreditif dediğiniz şey finansal bir temele dayalıdır. Metinde yapılacak tek harfli bir hata binlerce dolarlık zarar demektir. Ve ben vazgeçtim iptal ediyorum deseniz bile, uluslararası bir iptal süreci başlar ki günlerce sürer ve her gün para kaybı demektir.Ve ne yazık ki ülkemizdeki bankaların Kambiyo servisleri akreditif konularında çok hantal ve yetersizdir.. Hata üstüne hata yaparlar. Her bir hatanın evrak üzerinde düzeltilmesi de 50 USD civarı bir rakamdır. Stres+Stres+Stres demektir. 17 yıllık Dış Ticaret Uzmanıyım Akreditifli işlemlerde dış dünya ile irtibatımı tamamen koparır öyle yaparım draft kontrollerini. Tavsiye akreditifli işlemlerde draft ile çalışmanız... Asıl metin de düzeltme ücreti ödersiniz.
Yapacağınız işe akreditif işlemleri dahilse şayet 2000 TL az bir rakamdır...

1 sekreter bu pozisyon için kendisini uygun gördü başka biri gelince problem çıkardı
2 sekreter ve o bey arasında farklı bir samimiyet var
3 ücret olarak bana çok az gözüktü o rakam,
hem maaş olarak sundukları rakam, hem görüşmedeki o anlamsız muhabbetler işyeri hakkında olumsuz önyargı yarattı açıkçası.

Sektörde uzman maaşı 4000-5000 arasıdır. İhracat'a yurtdışı müşteri bulma, satış yapma dahilse + prim verilir.
Anladığım kadarı ile siz sadece operasyonel işlemlere bakacaksınız. Nakliye, gümrük, gümrükçü, dış satınalma süreci... Bu işi yapacak deneyimsiz biri için, 2000 TL iyi bir rakam.
Ancak Akreditif dediğiniz şey finansal bir temele dayalıdır. Metinde yapılacak tek harfli bir hata binlerce dolarlık zarar demektir. Ve ben vazgeçtim iptal ediyorum deseniz bile, uluslararası bir iptal süreci başlar ki günlerce sürer ve her gün para kaybı demektir.Ve ne yazık ki ülkemizdeki bankaların Kambiyo servisleri akreditif konularında çok hantal ve yetersizdir.. Hata üstüne hata yaparlar. Her bir hatanın evrak üzerinde düzeltilmesi de 50 USD civarı bir rakamdır. Stres+Stres+Stres demektir. 17 yıllık Dış Ticaret Uzmanıyım Akreditifli işlemlerde dış dünya ile irtibatımı tamamen koparır öyle yaparım draft kontrollerini. Tavsiye akreditifli işlemlerde draft ile çalışmanız... Asıl metin de düzeltme ücreti ödersiniz.
Yapacağınız işe akreditif işlemleri dahilse şayet 2000 TL az bir rakamdır...

O isle de ilgilenecegim soylendi evet
Sirketin tek ihracatcisi ben olacagim iki ay sonra cunku deneyimlisi ayriliyor isten .
Musterilerle maillesme var isin icinde bir de ..
Yani sorumluluk fazla
Is ciddi
Ama maasi iki ay asgari ucret :110:

Hayir genelde is gorusmelerinde saflasiyorum :KK12:

Bu şirket hangi sektörde faaliyet gösteriyo? Çalışan sayısı kaç ?

Saflaşma sakin ol herşeye baştan konuş ki sonra üzülme.

31 yaşında lojistik mezunusun her sektörde iş bulabilirsin. Denizde havada karada :)
Dış ticarette sekreter parası 2000 lira bence bu cepte dursun sen biraz daha iş ara

Sekreter %90 o görüştüğünüz yetkili kişinin sevgilisi. Öyle pişkin pişkin içeri oturup sonra rahat rahat çemkirmesinin başka bir açıklaması yok. Profesyonellikten uzak bir şirket gibi, işe başladığınızda da o sekreter hanımın kıskançlık krizleriyle uğraşacaksınız, yetkili kişiyle her görüştüğünüzde yanınızda bitecek, sanki herkes patron ayartmaya meraklıymış gibi "O benim kızııımm" tarzı varoşik laf sokmalarıyla uğraşacaksınız. Çok zor durumdaysanız çalışın ama benim önerim biraz daha araştırmanız, piyasayı da bilmiyorum ama maaş da az geldi bana.

Ithalat ihracat sorumlusu olarak calisicam
Deneyimli degilim
Benden istedikleri akredatif proforma islemleri
Yabancilarla mail trafigini yonetme
Lojistik mezunuyum

Yeni mezun, ilk deneyim için uygun bir ücret. Sekreter ve iş ortamı ilişkileri problemli ama. Seninle görüşme yapan kişi ile sekreterin ilişkisi olduğunu düşündüm. Veya oradaki yetkili bir abi ile. En dandik firmada bile bu kadar laubali olamazlar çünkü. İşe başlarsan kadin ile aranda mesafe olsun

Bu şirket hangi sektörde faaliyet gösteriyo? Çalışan sayısı kaç ?

Saflaşma sakin ol herşeye baştan konuş ki sonra üzülme.

31 yaşında lojistik mezunusun her sektörde iş bulabilirsin. Denizde havada karada :)
Dış ticarette sekreter parası 2000 lira bence bu cepte dursun sen biraz daha iş ara

Sirketin ve fabrikalarin bunyesinde tahminen 1000 kisinin ustunde istihdam var .
Ofiste bir muhasebe sorumlusu
Bir finans muduru
Bir ihracat ve ithalat sorumlusu
Bir psikotik eylemler icerisinde bulunan sekreter
Bir cayci var .

Back