Öncelikle yeni kanunda boşanma davası açıldıktan sonraki "kabahatler" dikkate alınmıyor diye biliyorum. Yine de dikkatli olmak lazım.Hanimlar merhaba,
Bilenleriniz bilir, bosanma asamasinda bulunmaktayim, 4 aydir ayriyiz. Davamin bitmesi birkac ay surer gibi gorunuyor. Henuz kesinlikle kafam gonlum oralarda degil, fakat merak ediyorum (demekki kafam caktirmadan yavas yavas oralara kayiyor..haha). Gecen bir arkadasimin mentalitesi su sekildeydi; kac sene surduyse evliligin, ayrilik sonrasi depresyonun sene sayisi kadar ay surermis bir arastirmaya gore. Yani ben mesela 16 ay evliydim, benim depresif hallerim 1,5 ay surermis (ki ne yalan soyliim, pekte depresif degildim). Ve varsayalimki bir hanimin evliligi 5 yil surdu, 5 ay depresif olurmus. Ama merakim depresif aylariniz degil, nezaman hayatinizda yeni birilerine izin vermeniz. Bosanma islemleri iki sene surerse iki sene pasa pasa bosanmanin kesin olmasinimi beklersiniz mesela? Yada dava acildiktan sonra kendinizi ozgurmu ilan edersiniz?
Opuldunuz.
Avrupa kanununda bu 'kabahatler' kanununa sanirim zaten yer yok, yurtdisinda yasiyorum.Öncelikle yeni kanunda boşanma davası açıldıktan sonraki "kabahatler" dikkate alınmıyor diye biliyorum. Yine de dikkatli olmak lazım.
Bence bu kendinize izin vermekle olacak iş değil. Kalp iyileşmişse, hazırsa, tekrar gözünü karartmışsa depresyon mepresyon dinlemez. Hazır değilse takvimler bir işe yaramaz. Siz hayatı akışına bırakın.
icinde bir umut besleyen bir insan bence bosanmamali. Ilk zamanlarda evet biraz umutluydum, lakin onu gordugum ve bitirmek uzere konustugumuz andan itibaren o umudumu sondurdum. Belki barisiriz diye hayallerim olsaydi tatlim, inan bana zaten elimde olani birakmazdim. Cunku erkekler aciz ve gucsuz, genelde kadinlar birakirlar onlari, onlar bizleri degil (buda bir arastirmada cikmis bu arada haha).ben boşanmayı beklerdim
büyük konuşmıyım ama :
zaten boşanana kadar hala eşimi sever olcağım için
belki barışırız hahah
öyle olmasa bile davam bitmeden kendimi oh tamam bitti hadi bakalım gönlüm artık rahatsın demezdim kendime
Benim başıma gelmedi ama çoğu kadın ilk evlilikten sonra (belki de artık yaş olarak daha olgun oldukları için) yeni ilişkilere daha bir mantık çerçevesinde, daha planlı programlı yaklaşıyorlar. Doğrusu bu mudur, yoksa aşkın yeniden kapıyı çalması mı beklenmelidir bilmiyorum. Hele yurt dışında toplum baskısı da yok. Ne istiyorsanız onu yapın derim ben. Her şey gönlünüze göre olsun.Avrupa kanununda bu 'kabahatler' kanununa sanirim zaten yer yok, yurtdisinda yasiyorum.
Dediginiz gibi, gonul kendini nezaman hazir hissederse sanirim.
icinde bir umut besleyen bir insan bence bosanmamali. Ilk zamanlarda evet biraz umutluydum, lakin onu gordugum ve bitirmek uzere konustugumuz andan itibaren o umudumu sondurdum. Belki barisiriz diye hayallerim olsaydi tatlim, inan bana zaten elimde olani birakmazdim. Cunku erkekler aciz ve gucsuz, genelde kadinlar birakirlar onlari, onlar bizleri degil (buda bir arastirmada cikmis bu arada haha).
Pitipiti hanım, sen eşcazını zaten hiçbir yere bırakmıyorsun. Korkmana gerek yok.:))) çok bilimsel olmuşsun ayrılıktan sonra
ozaman eşcazımı hiç bırakmamalıyım
sizede bundan sonraki hayatınızda şans mutluluk dilerim
iyi insanlarla karşılaştrısın mevlam
hm buarada soruna gelecek olursakHanimlar merhaba,
Bilenleriniz bilir, bosanma asamasinda bulunmaktayim, 4 aydir ayriyiz. Davamin bitmesi birkac ay surer gibi gorunuyor. Henuz kesinlikle kafam gonlum oralarda degil, fakat merak ediyorum (demekki kafam caktirmadan yavas yavas oralara kayiyor..haha). Gecen bir arkadasimin mentalitesi su sekildeydi; kac sene surduyse evliligin, ayrilik sonrasi depresyonun sene sayisi kadar ay surermis bir arastirmaya gore. Yani ben mesela 16 ay evliydim, benim depresif hallerim 1,5 ay surermis (ki ne yalan soyliim, pekte depresif degildim). Ve varsayalimki bir hanimin evliligi 5 yil surdu, 5 ay depresif olurmus. Ama merakim depresif aylariniz degil, nezaman hayatinizda yeni birilerine izin vermeniz. Bosanma islemleri iki sene surerse iki sene pasa pasa bosanmanin kesin olmasinimi beklersiniz mesela? Yada dava acildiktan sonra kendinizi ozgurmu ilan edersiniz?
Opuldunuz.
karsi tarafin nikahindan cikmadan bana uygun gelmiyor yeni bi iliski..Hanimlar merhaba,
Opuldunuz.
Pitipiti hanım, sen eşcazını zaten hiçbir yere bırakmıyorsun. Korkmana gerek yok.