Yeni bir iliskiye nezaman izin verdiniz?

bence boşanmadan once olmamalı. ki kanuna gore de oyle.
cünkü boşananlar bile tekrar barışıyorlar günümüzde ki boşanmamışlar fikirlerinden donebiliyor.
hem 3.sahısları incitmemek hem de evlilik kurumuna saygı adına biraz sabır. boşanın sonra bakarsınız ilişkiye.

siz naptınız merak ettim adam hala gururlumu aramıyormu.konunuzu görünce bir an umutlandım eşim kapımda pişmanım diyor yazmanızı bekliyordum halada umudum var :)))

Bu arada ben de boşanmadan olmaz diye biliyorum, çünkü boşanma davası açılması hakimin boşanma kararı vereceği anlamına gelmiyor.
Bazen davayı reddedebiliyor.

Bu arada ben de boşanmadan olmaz diye biliyorum, çünkü boşanma davası açılması hakimin boşanma kararı vereceği anlamına gelmiyor.
Bazen davayı reddedebiliyor.
ıkı tarafta bosanmak ıstıyorsa ve arada hıc bır bag yoksa bence olabılır
ama o ılıskı cıddıye donermı yoksa kotu gunlerı hafıf atlatmayımı saglar bılemıyorum .

kanun yenı ılıskıye engel degıl kızlar bızzat yasadık yanı eskı esımden dolayı.

onun dısında hayırlısı olsun

Hanimlar merhaba,

Bilenleriniz bilir, bosanma asamasinda bulunmaktayim, 4 aydir ayriyiz. Davamin bitmesi birkac ay surer gibi gorunuyor. Henuz kesinlikle kafam gonlum oralarda degil, fakat merak ediyorum (demekki kafam caktirmadan yavas yavas oralara kayiyor..haha). Gecen bir arkadasimin mentalitesi su sekildeydi; kac sene surduyse evliligin, ayrilik sonrasi depresyonun sene sayisi kadar ay surermis bir arastirmaya gore. Yani ben mesela 16 ay evliydim, benim depresif hallerim 1,5 ay surermis (ki ne yalan soyliim, pekte depresif degildim). Ve varsayalimki bir hanimin evliligi 5 yil surdu, 5 ay depresif olurmus. Ama merakim depresif aylariniz degil, nezaman hayatinizda yeni birilerine izin vermeniz. Bosanma islemleri iki sene surerse iki sene pasa pasa bosanmanin kesin olmasinimi beklersiniz mesela? Yada dava acildiktan sonra kendinizi ozgurmu ilan edersiniz?

Opuldunuz.
böyle matematiksel hesaplarla olmaz böyle işler bnim 6 ay süren birlikteliğim vardı onu bile 1 senede zor unuttum, bir de evlilik bu kolay değil. kimisi ertesi gün unutur gamsızdır veya çok kötü şeyler yaşamıştır kimisi çok severek ayrılıp bir ömür unutamaz.

valla bosanmadan 7 ay sonra mavı boncuk dagıtmaya basladım.

ama bır ılıskıye baslamam 13-14 ayı buldu
o kısıylede evlendım 1.5 sene sonra
3 seneden fazladırda evlıyız
boncuk dagitmalara henuz baslamadimda, birkac hafta sonra keyifli bir tatil yapacagim insallah. uc bes muhabbet edersem boncuk dagitmis oluyorum degil mi haha..

bugün aklımdan geçiyordun canım ne yapıyor nasıl diye
sen ne zaman ve nasıl istiyorsan o zaman
zaten eski eşin pek tutulur bi yanı yoktu
bu adama yas bile tutulmaz
oylemi :)) unutmamissiniz bak, gerci birkac konu acmistim normal hatirlamaniz belkide haha.
onun yasini falan tutmayi hic dusunmuyorum dedigin gibi. daha cok kendi yasadiklarimi kabullenmek onemliydi benim icin. ayrica sonucta bosanmis bir kadin degilim, hernekadar prosedurler baslasa bile. hem kendime hemde aileme laf soz getirmek istemiyorum asla ve asla. o yuzden birazda 'normal olan nedir acaba' diye merak ettigimden bu konuyu actim.

karsi tarafin nikahindan cikmadan bana uygun gelmiyor yeni bi iliski..
onun nikahindan nezaman cikacagim cokta belli degilki canim. insallah birkac ay icinde olur biter, ama en az 5 ay surer diye tahmin ediyor avukatim. yalana kulak asmam, ben ilgi alaka gormekten hoslanan bi hatunum. bu surectede gercekten degecegini dusundugum biri olursa hicte o kisiye 'sen simdi git, 6 ay sonra bidaha gel' demem. sonucta bende 30 yasindayim, hayatima kaldigim yerden devam ediyorum. bir evlilik bana okadar agir vurup gecsin istemiyorum, buna izin vermek istemiyorum birazda.

siz naptınız merak ettim adam hala gururlumu aramıyormu.konunuzu görünce bir an umutlandım eşim kapımda pişmanım diyor yazmanızı bekliyordum halada umudum var :)))
bitti canim yok, onun gururuda herbiseyide kendinin olsun, Allaha yakin bana uzak : )

Şimdi bir ilişki bitmişse bitmiştir ama insanın ne zaman aşık olacağı ya da ne zaman kendini yeni bir ilişkiye hazır hissedeceği de belli olmaz. Yani hesapla kitapla olmaz sanırım bu işler. Hayatın ne göstereceği belli olmuyor. Yeni kanuna göre de boşanma davasının açıldığı tarihten sonraki davranışlar davada insanların aleyhine de kullanılamıyor artık.

Çocuğunuz var mı? Çocuğu olunca insanların bu tarz konulara daha çok dikkat etmesi gerekiyor yalnız, şimdi çocuk yoksa ortada siz boşanırsınız ya da evlilik birliği zaten bitmiştir, sadece kendinizi düşünerek kendinize göre plan yaparsınız ve hayatı kendi istediğiniz gibi yaşarsınız, biriyle ilişkiye başlamanıza engel olacak bişey yok ama çocuk varsa o zaman ben olaya biraz daha farklı bakıyorum. Kaldı ki zaten birçok boşanan anne boşandıktan kısa bir süre sonra bir ilişkiye başlayıp da çocuğunun psikolojisini riske atmıyor. Tabi çocuğun yaşı da önemli, olup biteni anlayabilecek yaşta bir çocuk varsa anne ve baba boşandıktan kısa süre sonra annenin ve/veya babanın hayatına yeni birinin girmesi çocuk için çok sağlıklı ya da olumlu olmayabilir.

boncuk dagitmalara henuz baslamadimda, birkac hafta sonra keyifli bir tatil yapacagim insallah. uc bes muhabbet edersem boncuk dagitmis oluyorum degil mi haha..

oylemi :)) unutmamissiniz bak, gerci birkac konu acmistim normal hatirlamaniz belkide haha.
onun yasini falan tutmayi hic dusunmuyorum dedigin gibi. daha cok kendi yasadiklarimi kabullenmek onemliydi benim icin. ayrica sonucta bosanmis bir kadin degilim, hernekadar prosedurler baslasa bile. hem kendime hemde aileme laf soz getirmek istemiyorum asla ve asla. o yuzden birazda 'normal olan nedir acaba' diye merak ettigimden bu konuyu actim.

onun nikahindan nezaman cikacagim cokta belli degilki canim. insallah birkac ay icinde olur biter, ama en az 5 ay surer diye tahmin ediyor avukatim. yalana kulak asmam, ben ilgi alaka gormekten hoslanan bi hatunum. bu surectede gercekten degecegini dusundugum biri olursa hicte o kisiye 'sen simdi git, 6 ay sonra bidaha gel' demem. sonucta bende 30 yasindayim, hayatima kaldigim yerden devam ediyorum. bir evlilik bana okadar agir vurup gecsin istemiyorum, buna izin vermek istemiyorum birazda.

bitti canim yok, onun gururuda herbiseyide kendinin olsun, Allaha yakin bana uzak : )
dusuncelerin az cok belli o zaman canim.. kisiye gore degisir zaten, herkesin atlatna suresi farkli..

Ayrılığın hemen akabinde olan bir ilişkiyi hata olarak görmem ama ,yaşadığım boşluktan dolayı olabilicek kötü bir ilişkiye daha adım atmamak için beklerdim. Evlenip ayrılan biri olarak biraz kafa dinlemek çok iyi geliyo diye düşünüyorum ,sonrası zaten karşınıza sevebileceğiniz birinin çıkmasına bakıyor.

Hanimlar merhaba,

Bilenleriniz bilir, bosanma asamasinda bulunmaktayim, 4 aydir ayriyiz. Davamin bitmesi birkac ay surer gibi gorunuyor. Henuz kesinlikle kafam gonlum oralarda degil, fakat merak ediyorum (demekki kafam caktirmadan yavas yavas oralara kayiyor..haha). Gecen bir arkadasimin mentalitesi su sekildeydi; kac sene surduyse evliligin, ayrilik sonrasi depresyonun sene sayisi kadar ay surermis bir arastirmaya gore. Yani ben mesela 16 ay evliydim, benim depresif hallerim 1,5 ay surermis (ki ne yalan soyliim, pekte depresif degildim). Ve varsayalimki bir hanimin evliligi 5 yil surdu, 5 ay depresif olurmus. Ama merakim depresif aylariniz degil, nezaman hayatinizda yeni birilerine izin vermeniz. Bosanma islemleri iki sene surerse iki sene pasa pasa bosanmanin kesin olmasinimi beklersiniz mesela? Yada dava acildiktan sonra kendinizi ozgurmu ilan edersiniz?

Opuldunuz.
canım bence şu anda bi ilişki düşünme henüz çok erken bu psikolojiyle hatalar yapabilirsin bence bi tatile git eğer imkanın varsa kafanı rahatlat dava bitene kadarda bekle bu süreç içinde aşık olabilirsin belki ama kesinlikle dikkatli ol hem iki tarafta razı ise boşanmaya çok uzun sürmez zaten...

Canım ne istiyorsan onu yaparsın bu hayatta senden başka bir şey önemli değil bugüne kadar elinden geline yaptın çok ugrastin daha da diretmedin ve doğru zamanda ayrıldı daha da yıpranmadin çok tuhaftı esin tenine ısınamadım alışamadım gibi laf etmişti ve en uyuz olduğum konu bir ev parası kadar birikim yapmışsin olmanız ve ortak paradan para çekmesi ydi. Sen ne zaman istersen o zaman hayatına biri girer ama tercih sana ait. Ben olsam bittiğinde olur belki daha sonra nedeni kafamı gerçekten toparlayabilen biri olabilmek bir daha hata yapmaktan korkurum

X