Yeni başlayanlar için fitness.

Minirainer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
212
367
Fitnessa yeni başlayan biri olarak mevzuyla ilgili bilgi alabileceğim arkadaşlar olursa sevinirim. Erkeklerin çılgınca cirit attığı forumlara yazmak istemedim. :)

Kilo vermek ya da almak istemiyorum. Sadece aktivite azalmasına bağlı olarak popo, kalça ve iç bacak bölgesinde yağlanmalar, gevşemeler ve selülitler mevcut. Ayrıca sırt kaslarım zayıf. Göbek ve bel çevresinde yağlanma çok az, hatta bütün yağlanma bacak ve kalçada. Beslenmeyle ilgili bir sıkıntım ya da düzensizliğim de yok. Çok uzun zamandır rafine şeker yemiyorum. Karbonhidrat tüketimim de kısıtlı.

Günde 1 paket sigara içiyorum. Onu da bırakmaya niyetliyim.

Bir sene öncesine kadar çok düzenli 1,5 yıl aletli, 1 yıl minder pilatesi yaptım ama o gevşemelere ve selülitlere çare olmadı.

Dizlerimde sıkıntı var, squat yapamıyorum. Hocalar kalça ve iç bacak için ağırlıklı squattan başka yapılacak bir şey yok gibi davranıyorlar.

Bazısı diyor ki yapı bu, böyle kabul et. Ameliyat ol filan diyen de oldu ama o kadar aşırı belirgin bir şey yok. Hatta bir doktora danışayım dedim, kızdı bana.

34 yaşımdayım, 158 boya 53 kiloyum. Bel çevrem 68, kalça çevrem 95 cm. (Yaklaşık 8-9 sene önce 70 kiloydum. Verdikten sonra 56'nın üstüne hiç çıkmadım.)

Her gün fitnessa gitmeli miyim?
Bölgesel mi çalışmalıyım, squat dışında kalça, popo ve iç bacak için çarem var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Bacak, kalca ve popo icin yürüyüş en iyisi (incelmek amacli)
Dizlerinizde sorun varsa aslinda yüzmek daha faydali olur.

Aslında çok da yürüyorum, normal tempolu yürüyüşün haricinde gün içinde de yürüyorum. Yüzme şansım pek yok. Derinin yapısı mıdır bilemedim. Bildiğiniz parmak parmak selülit puding gibi iç bacaklar. Aşağı inmiş bir popo.

Bazen kilo fazlası olan insanlar görüyorum bacakları benimkilerden sıkı, benim kadar selülitleri yok. Hani fitness yapmadım bir onu deneyim dedim.

Fitnessa yeni başlayan biri olarak mevzuyla ilgili bilgi alabileceğim arkadaşlar olursa sevinirim. Erkeklerin çılgınca cirit attığı forumlara yazmak istemedim. :)

Kilo vermek ya da almak istemiyorum. Sadece aktivite azalmasına bağlı olarak popo, kalça ve iç bacak bölgesinde yağlanmalar, gevşemeler ve selülitler mevcut. Ayrıca sırt kaslarım zayıf. Göbek ve bel çevresinde yağlanma çok az, hatta bütün yağlanma bacak ve kalçada. Beslenmeyle ilgili bir sıkıntım ya da düzensizliğim de yok. Çok uzun zamandır rafine şeker yemiyorum. Karbonhidrat tüketimim de kısıtlı.

Günde 1 paket sigara içiyorum. Onu da bırakmaya niyetliyim.

Bir sene öncesine kadar çok düzenli 1,5 yıl aletli, 1 yıl minder pilatesi yaptım ama o gevşemelere ve selülitlere çare olmadı.

Dizlerimde sıkıntı var, squat yapamıyorum. Hocalar kalça ve iç bacak için ağırlıklı squattan başka yapılacak bir şey yok gibi davranıyorlar.

Bazısı diyor ki yapı bu, böyle kabul et. Ameliyat ol filan diyen de oldu ama o kadar aşırı belirgin bir şey yok. Hatta bir doktora danışayım dedim, kızdı bana.

34 yaşımdayım, 158 boya 53 kiloyum. Bel çevrem 68, kalça çevrem 95 cm. (Yaklaşık 8-9 sene önce 70 kiloydum. Verdikten sonra 56'nın üstüne hiç çıkmadım.)

Her gün fitnessa gitmeli miyim?
Bölgesel mi çalışmalıyım, squat dışında kalça, popo ve iç bacak için çarem var mı?

Şimdiden teşekkürler.
Günlüğün hayırlı olsun. Bende takipteyim. Benim boyum 1.54 kilom 52.9 Dikkatli besleniyorum ve spor yapıyorum. İstediğim kiloya inince ağırlık ile çalışıp sıkılaşmak istiyorum. Kas oranım az ve yağ oranım fazla. Bacak ve kalça hareketleri yapabilirsin. Squat haricinde de bacaklar ve kalça için hareketler var. Benim kalçam 98 cm iken 94 cm oldu. Günlüğümde ayrıntılar var.

Merhaba arkadaşlar, son durum hakkında bilgilendireyim.

Bir fitness salonuna başladım. Son bir haftaya kadar da gün aşırı düzenli gittim. Bütün vücudu çalıştıran bir antreman programına kaydoldum. 45 günün sonunda selülit görünümünde belirgin azalma oldu. Bel ve kalçadan 3 cm inceldim ayrıca 3 kilo verdim. Her şey yolundaydı ta ki dizlerimi mahvedene kadar.

Yürüyüş bandında 20 dakika yürüyor ve koşuyordum. 10 dakika yürüyüş 3 dakika koşu 5 dakika yürüyüş 3 dakika koşu şeklinde kardiyo yapıyordum. Hem bu koşu, hem de squat ve lunge hareketleri dizlerimi mahvetti.

Ben ettim siz etmeyin diyorum. :)

Merhaba arkadaşlar, son durum hakkında bilgilendireyim.

Bir fitness salonuna başladım. Son bir haftaya kadar da gün aşırı düzenli gittim. Bütün vücudu çalıştıran bir antreman programına kaydoldum. 45 günün sonunda selülit görünümünde belirgin azalma oldu. Bel ve kalçadan 3 cm inceldim ayrıca 3 kilo verdim. Her şey yolundaydı ta ki dizlerimi mahvedene kadar.

Yürüyüş bandında 20 dakika yürüyor ve koşuyordum. 10 dakika yürüyüş 3 dakika koşu 5 dakika yürüyüş 3 dakika koşu şeklinde kardiyo yapıyordum. Hem bu koşu, hem de squat ve lunge hareketleri dizlerimi mahvetti.

Ben ettim siz etmeyin diyorum. :)
Gecmis olsun
Sizin adiniza uzuldum ...
Kosu bandi hakkinda olumsuz yorumlar okumustum ki sizde aynisini soyluyorsunuz ..
Ben step yapiyorum uc sene aradan sonra 2 ay oldu tekrar basladim ..guzel sonuc veriyor ..
10 gun oldu ellerimle sandalyeden destek alarak squat yapiyorum ... Simdilik iyi ...
Dizlerinize fazla yuklenmeyin kaslarinizi dinlendirin ve toparlanmalari icin biraz zaman taniyin ...
Tekrar gecmis olsun 🌸

Eklemlerin de sıkıntı yaratacak hareketlerin google dan alternatiflerine bakabilirsin.Düşük ağırlıklarla çalışırsan bir sorun olacağını düşünmüyorum.İlla squat yap diyen hocaya da güvenme zaten.Birçok fitness salonu uzman sporculardan çok fiziği biraz düzgünce olanları hoca diye alıyor çok bir şey bildiklerinden değil

X