- 10 Nisan 2019
- 162
- 78
- 26
- Konu Sahibi xxrockgirlsx
Herkese merhaba, 23 yaşında genç bir kızım. 1 sene oldu mezun olalı neredeyse 2 olacak, iş arıyorum. Reklam ajanslarında çalışmak istiyorum bölümümde zaten bununla ilgili. Maalesef, eğer bizim sektörde çalışanlar varsa bilirler ajansların ortamının ne kadar pis olduğunu. Açıkçası okurken staj yaptım sadece 1 ay, onda da para almadım tamamen kendi isteğim ve çabamla ayarlamıştım ama insan bir ayda ne öğrenir? Karşıma çıkan tüm ilanlarda hep tecrübe istiyorlar ve en az 2 sene diyorlar. Şans verilmezse nerede tecrübe kazanacağım? Bir senedir bir kaç ajansla iş görüşmelerine gittim fakat hep olumsuz sonuçlandı, deneyimli birini istiyoruz kimseye iş öğretemeyiz dendi. Fakat geçenlerde bir ajansa daha gittim görüşmeye. O kadar isteksiz ve peşin hükümlü gittim ki bununda olmayacağına emindim. Derken bir şekilde oldu. Bende şaşırdım ve panikledim. Birde sözde 'iyi bir yer global çalışan bir şirket yani' dil istiyorlar iyi seviyede. Programlar istiyorlar. Dedim hiç birini bilmiyorum. Dilim var ama basit düzeyde. Program bilmiyorum. Dediler sorun değil biz uzun süreli çalışacak bırakıp gitmeyecek birini arıyoruz. Sana da destek oluruz öğrenirsin hemen dendi. Tamam deyip başlamam ve işten kovulmam 10 gün sürdü sadece. İlk hafta herkes güler yüzlü ve zamanlarından kaldığınca yardımcı olmaya çalıştılar ama sanırım profesyonel olmam için 2. haftaya geçmem yeterliymiş. Gerçekten size soruyorum iş hayatı genel olarak böyle mi? Nasıl iş bulurum tekrar;? Buldum diyelim aynı senaryonun yaşanmasını nasıl engelleyebilirim? İnsanlara da güvenmemek lazım sanırım, yani öğretiriz yardımcı oluruz deyip de 10. günde kovmak doğru bir şey mi gerçekten?