Yeni anneler vitamin kullanıyor musunuz?

Ms.Eda

Annedir yüreği
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2006
1.290
1
46
Ben doğumdan beri çok düzenli olmasada vitamin kullanıyordum. 2 haftadır pek kullanmamaya başladım. Sürekli üşüyordum (ki bebek olduğu için ev çok sıcak gelen bayılıyor sıcaktan), halsizlik, uyku hali mevcuttu. Ben bunları düzenli uyuyamadığım ve vitamin eksikliğine bağladım. Dün doktora gittim, halsizlik, üşüme, uyku hali vitamin kullanmamandan dedi ve bebeğin 9 aylık olana kadar kan-demir haplarına ve birde vitamin hapına devam etmelisin dedi. Bende başladım içmeye, sizler kullanıyor musunuz?

Ben kullanmıyorum ama doğum yaptığım zamanlar hep aklıma gelmişti kullanmak ama bir türlü dr soramadım saydığın rahatsızlıklar bende yok hiçte olmadı ama yinede kullanmak isterdim sırf bebeğime yaraması için bakalım dr sorunca kullanmamı söylicekmi.
Edacım oda sıcaklığı okadar çok önemli ki benim evimin sıcaklığı 21c ve mutfağımda petek yakmıyorum arada bütün evi gezdiriyorum kesinlikle penye battaniye kullanıyorum polar çok terlettiği için sadece uyku halinde oda penye battaniyesinin üstüne koyarak kullanıyorum bebeklerini fazla sıcağa alıştırmayın 24 c sıcaklık bebeği hasta eder ben geçenlerde mutfağın camından kafasını dışarı çıkardım ki dışarının havasınıda içine çeksin bağışıklık kazansın allahıma çok şükür daha hiçbir üşütme durumu veya hasta olmadı inşallah bundan sonra olmaz konumuz dışında bir yazı oldu kusura bakma canım:))

Bizim ev ilk zamanlar 25 derece civarındaydı artık düşürdük 23 derece. Ben kızımla geçen gün markete bile gittim. Hava geçen salı sanırım çok güzeldi, güzelce giydirdim, kanguruyu taktım. Ohh misler gibi çıktık, gerçi kızım hemen uyudu. Yakında bir market var oraya gidip birşeyler aldık, ama asıl amaç kızımın hava almasıydı tabi. Odasınıda (yani yatak odamızı) hergün havalandırıyorum.

kızlar bende elevite devam ediyorum..kan hapı kullanmıyorm..bir de balık yağı tableti aldım onu kullnıyorum..sütümden çocuğa geçsin diye..
ben kırkımın bittiği gün regl oldum sizde durumlar nedir?
bir de doktorum kırkın çıkınca muayeneye geleceksin dedi..altan bakıcakmış..siz bu türlü bir muayene oldunuz mu?ben gitmek istemiyorum..nefret ediyorum bu muayene türünden..

doktorum vitamin iç demedi ama kalan kan ve kalsiyum haplarını bitir demişti bende hiç kalmadığı için ses çıkarmadım ilaç içmeyi zaten sevmiyorum biraz ara vereyim diye. :KK70: ama sağlık ocağındaki doktor hamileyken elevit iç vitaminsiz olmaz hatta doğumdan sonra 3 ay daha iç dedi ama ben içmiyorum doğrumu yapıyorum bilmiyorum.. (çok yaramazım)

kızlar bende elevite devam ediyorum..kan hapı kullanmıyorm..bir de balık yağı tableti aldım onu kullnıyorum..sütümden çocuğa geçsin diye..
ben kırkımın bittiği gün regl oldum sizde durumlar nedir?
bir de doktorum kırkın çıkınca muayeneye geleceksin dedi..altan bakıcakmış..siz bu türlü bir muayene oldunuz mu?ben gitmek istemiyorum..nefret ediyorum bu muayene türünden..

bende aklıma geldikçe elevit içiyorumm aslında sürekli içmem lazım ama aklıma gelmiyo birde elevit içtiğim zaman kızımın kakasında yeşil yeşil parçalar oluyoo ...banada demişlerdi 40 ın çıkınca altan muayene için gel diye ama ben gitmedim aslında gitmemiz lazım..11 ocakta doğum yaptım 27 şubatta adet oldum ben..

bişi diyecem 40 ına kadar kanamanız bitmişmiydiki sonra adet oldunuz. bugün tam 40 oldu ama bende damla damla hergün geliyor bazen duruyor ne zamana kadar böyle devam etcek acaba bana demedi doktor muayneye gel diye.

Banada demedi dr gel diye benim kanamam bir ay sürdü doğum pisliği diyorlar ya ondan adet olmadım daha 40 başı oldum okadar bakalım sütüm koruyacakmı.

benim ilk 20 gün çok şiddetli kanamam oldu..daha sonraki 20 gün daha çok iltihapımsı geldi..ama arasıra kana dönüştüğüde oldu..kırkımın çıktığı gün (1 mart) çok yoğun bir kanama başaldı..ben adet kanamam olabileceğini düşünüyorum..halada devam ediyor..aslında korkuyorum çok uzun sürdü..
alttan muayene olmakda istemiyorum..

Benimde kanamam azalarak 40 ımdan sonrada sürdü. Ama şimdi birşey yok, handan adet kanaması azalarak sürer, eğer adet kanaması isede ilk adetin olduğun için yoğun olabilir ama bir dr. sor bence

Banada demedi dr gel diye benim kanamam bir ay sürdü doğum pisliği diyorlar ya ondan adet olmadım daha 40 başı oldum okadar bakalım sütüm koruyacakmı.

canım 40 bası ne demekk anlamadım
ben 40 gun dogumdan kalan kanamamı yasadım 40 cıktıgı gun kesıldı kanamam
ve 1 gun sonra cok sıddetlı ve kırmızı kan gelmeye basladı adetım olabılırmı sızce 3 gun oldu ve hala aynı boyutta devam edıyor
bıde adet agrımda vr
benım drda demedı gel muayne edıyım dıye

Benim de durumlar karmakarışık 40 ı geçtiği halde kanamalarım ara ara geliyor kafam karıştı

ben sekiz aylık iken doğum yaptım gebelik zehirlenmesi olduğu için bebeği aldılar benim durumumda olan varmı bende 27 ocakta doğum yaptım henüz regli olmadım

Ben doğumdan beri çok düzenli olmasada vitamin kullanıyordum. 2 haftadır pek kullanmamaya başladım. Sürekli üşüyordum (ki bebek olduğu için ev çok sıcak gelen bayılıyor sıcaktan), halsizlik, uyku hali mevcuttu. Ben bunları düzenli uyuyamadığım ve vitamin eksikliğine bağladım. Dün doktora gittim, halsizlik, üşüme, uyku hali vitamin kullanmamandan dedi ve bebeğin 9 aylık olana kadar kan-demir haplarına ve birde vitamin hapına devam etmelisin dedi. Bende başladım içmeye, sizler kullanıyor musunuz?

mehaba,bende hamileyken bşladığım elevite halan devam ediyorum.süt verdiğin sürece vermek gerekirmiş.çünkü dişlerinde çürük olabilir.bu arada benim 2.bebeğim biri 4 aylık diğeri,21 aylık yani 3 senedir elevit kullanıyorum bye

merhaba,adet olmadanda gebe kalan biliyorum dikkatli olun bana söylememişlerdi.bende oğum 8 aylıkken gebe kaldım şimdi 4 aylık kızım var.

Sağol canım düşündüğün için ne yazıkki 40 başı olduktan 15 gün sonra adet gördüm anlıcağınız sütüm korumadı ve artık düzenli adet görüyorum.

X