- 9 Kasım 2024
- 15
- 7
- 23
-
- Konu Sahibi yenibiranne123
Güncelleme yapacağım ebem yazmıştım ben diye çıkmış kusura bakmayın. 1 2 saniyeliğine sol göğüsümün ağrısı dindi yine ağrı girdi şey gibi tıpkı sancı gibi ama dayanılmayacak bişey değil sadece emzirirken kafayı yiyorum ilk birkaç dakika sonra yavaşlıyor. Bide ben emzirirken çok acıyor diye makas tutuşuna geçip memeyi sıkınca da ağrı hafifliyor, bilerek ayrıntı vermeye çalışıyorum derdimi tam anlayabilmeniz için..Merhabalar, 18 günlük anneyim ve ilk defa anne oluyorum. Ben olsun aile hekimim olsun emzirme şeklimi doğru buldular, doğru emziriyormuşum. Ama son 2 3 gündür sol göğüsüm bazen emzirirken acıyor hem de fena bir şekilde acıyor ancak bebeğim emdikçe o ağrı düşüyor yavaş yavaş. Bebeğim aceleci biraz ve tam ağrı geçti diyorum o dişsiz ağzıyla ısırıyor ve daha fena ağırıyor. Sadece ucu değil göğsümün neredeyse tamamına gidiyor ağrısı. Misal şuan da hem ucunda hem etrafında ağrı var sol göğüsümün. Bunun nedeni nedir nasıl ağrıyı azaltabilirim? Ve daha sonrasında ağrı yaşamamak için ne yapabilirim? Lütfen yardım edin bu arada tüm annelere kolaylıklar dilerim Allah'ım çocuğumuza çacuklarımıza her daim sağlık sıhhat mutluluk afiyet bereket ve güzel yaşam versin Amin..
Canım acaba bazen süt sagma makınasıyla sagıp anne kaşığı ile mi versen sütünü?mesela bi emzirip bi öyle verirsen gögüs ucundaki yük azabilir bence.deneyebilirsin,lansınohun gogus ucu kremı ve gumus kapagıda kullanabılırsın onlarında cok ıyı geldıgı soylenıyor,acı gelmesının hıssı ısırması ve tahrıs olması gogsun sonucta sureklı emzırıyorsun.bıraz dınlendırmelısın bence gogus ucunuGüncelleme yapacağım ebem yazmıştım ben diye çıkmış kusura bakmayın. 1 2 saniyeliğine sol göğüsümün ağrısı dindi yine ağrı girdi şey gibi tıpkı sancı gibi ama dayanılmayacak bişey değil sadece emzirirken kafayı yiyorum ilk birkaç dakika sonra yavaşlıyor. Bide ben emzirirken çok acıyor diye makas tutuşuna geçip memeyi sıkınca da ağrı hafifliyor, bilerek ayrıntı vermeye çalışıyorum derdimi tam anlayabilmeniz için..
Şu gümüş kapağı merak ettim açıkçası, alacaktım aslında taaa doğumdan önce ama sonra vazgeçtim birkaç yorumda iyi gelmediğini söyleyenler vardı hep. Bide şöyle bişey var benim bebeğim (maşallah maşallah maşallah diyeyim) gece 11 ile 1 arasında huysuzlanıyor ve çok çok gazı var akşama kadar biriktirip o saatte de evi ayağa kaldırıyor. Gerçekten çok gazı var bazen masaj yapınca çıkartıyor bazen elimizde ne yaparsak yapalım çıkartmıyor gece uyku saatinde süt içerken pırtlatıyor. Şimdi asıl konuya geleceğim, 11 ile 1 arasında uyuduktan sonra sabah 5 buçukta kalkıp emiyor ondan 3 saat sonra uyanıp tekrar emiyor sonra ondan da 3 saat sonra derken akşam 6 olunca da huysuzluk çıkartıp gazını yapamıyor ve bana emzir diyip duruyorlar ve ben halbuki çoktan emzirmişim daha 15 dakika geçmiş en son emzirmemden. Biraz bekleyelim gazını çıkarsın bari diyorum Max 15 dk sonra tekrar emzir diyip duruyorlar. Yeni öğrendiğim bişey var doğru mu değil mi bilmiyorum. Her ağladığında, 10 dk da bir 30 dk da bir emzirilmez daha çok gaz birikeceği için bu döngü akşama kadar gider ve çocuk ta hem memeyle kavga eder hem gaz çıkarmaya çalışır hem ikisinin yorgunluğuyla da uykusu gelir ama uyuyamaz hah bide o da eklendi mi tamam oluyor zaten evin ayağa kalkması için. Son günlerde bu şekilde çok emzirdiğim için göğüslerimdeki ağrı yoğunlaştı. Ama bide şey de var göğüsüm çok süt doluyor bazı sabahlar kıyafetime boşalıyor (göğüs pedi kullanmama rağmen) bazı sabahlar örnek bu sabah gibi, sol göğüsüm taş olmuş durumda ve ne yapayım bilmiyorum. Makinem yok almayı düşünüyorum şuan elimle sütü sağarsam düzelir miyim? Hah bide unutmadan (çok sıkmadım inşallah özür dilerim) bu platformda biri yazmıştı ki emzirme bittiğinde sütün birazını sağıp göğüs ucunuza sürüp havayla kurutun bunu hep yapın en iyi ilaç anne sütüdür demişti bugünden itibaren yapacağım işe yarar mı sizce?Canım acaba bazen süt sagma makınasıyla sagıp anne kaşığı ile mi versen sütünü?mesela bi emzirip bi öyle verirsen gögüs ucundaki yük azabilir bence.deneyebilirsin,lansınohun gogus ucu kremı ve gumus kapagıda kullanabılırsın onlarında cok ıyı geldıgı soylenıyor,acı gelmesının hıssı ısırması ve tahrıs olması gogsun sonucta sureklı emzırıyorsun.bıraz dınlendırmelısın bence gogus ucunu
Yazdıklarınız doğru bebekler sadece aç olduğu için ağlamazlar ağrısı gazı olduğunda da meme isterler ama bu daha çok gaz olmasına yol açar. Benim bebeğim 2,5 aylık ben gümüş kapağın çok faydasını gördüm emzirme sonrası meme ucunu sütle nemlendirip kapatıyosun mis gibi ne acı ne sızlama kalmıyor. Kuruduğu veya çatladığı için bebek emmeye başlayınca sızlıyodur. Silikon başlık önermem meme reddine yol açabiliyor siz bi gümüş kapağı deneyin bence.Şu gümüş kapağı merak ettim açıkçası, alacaktım aslında taaa doğumdan önce ama sonra vazgeçtim birkaç yorumda iyi gelmediğini söyleyenler vardı hep. Bide şöyle bişey var benim bebeğim (maşallah maşallah maşallah diyeyim) gece 11 ile 1 arasında huysuzlanıyor ve çok çok gazı var akşama kadar biriktirip o saatte de evi ayağa kaldırıyor. Gerçekten çok gazı var bazen masaj yapınca çıkartıyor bazen elimizde ne yaparsak yapalım çıkartmıyor gece uyku saatinde süt içerken pırtlatıyor. Şimdi asıl konuya geleceğim, 11 ile 1 arasında uyuduktan sonra sabah 5 buçukta kalkıp emiyor ondan 3 saat sonra uyanıp tekrar emiyor sonra ondan da 3 saat sonra derken akşam 6 olunca da huysuzluk çıkartıp gazını yapamıyor ve bana emzir diyip duruyorlar ve ben halbuki çoktan emzirmişim daha 15 dakika geçmiş en son emzirmemden. Biraz bekleyelim gazını çıkarsın bari diyorum Max 15 dk sonra tekrar emzir diyip duruyorlar. Yeni öğrendiğim bişey var doğru mu değil mi bilmiyorum. Her ağladığında, 10 dk da bir 30 dk da bir emzirilmez daha çok gaz birikeceği için bu döngü akşama kadar gider ve çocuk ta hem memeyle kavga eder hem gaz çıkarmaya çalışır hem ikisinin yorgunluğuyla da uykusu gelir ama uyuyamaz hah bide o da eklendi mi tamam oluyor zaten evin ayağa kalkması için. Son günlerde bu şekilde çok emzirdiğim için göğüslerimdeki ağrı yoğunlaştı. Ama bide şey de var göğüsüm çok süt doluyor bazı sabahlar kıyafetime boşalıyor (göğüs pedi kullanmama rağmen) bazı sabahlar örnek bu sabah gibi, sol göğüsüm taş olmuş durumda ve ne yapayım bilmiyorum. Makinem yok almayı düşünüyorum şuan elimle sütü sağarsam düzelir miyim? Hah bide unutmadan (çok sıkmadım inşallah özür dilerim) bu platformda biri yazmıştı ki emzirme bittiğinde sütün birazını sağıp göğüs ucunuza sürüp havayla kurutun bunu hep yapın en iyi ilaç anne sütüdür demişti bugünden itibaren yapacağım işe yarar mı sizce?
Sizin tarif ettiğiniz ağrı göğüs ucu yarası ya da çatlağı gibi durmuyor, daha ziyade süt kanalları boşalırken olan bir gerginlik, sancı gibi bir durum anladığım kadarıyla. Sol göğsünüzün taş gibi süt dolu olduğunu da söyleyince bu kanım daha da pekişti, bence süt inerken ağrı hissediyorsunuz. Bebeğe sağılmış süt vermek durumunda değilseniz makine ile sağım yapmayın, meme makine ile tam boşalmıyor ve her sağımdan sonra daha da şişiyor. Emzirmeden önce memeyi biraz yumuşatacak kadar elinizle sağın, hem bebek daha iyi tutacak, hem de memeniz tamamen boşalacak bir sonraki emzirmeye kadar çok dolup ağrımayacak. Bir de ön süt daha çok gaz yapar, besleyiciliği ise daha azdır, ön sütü sağarsanız son sütü emen bebekte daha az gaz olacaktır. Bir de haddim olmayarak göğüs pedi kullanmanızı tavsiye etmem, akma ihtimaline karşı yatağa gövdenizin geldiği kısma bir yastık kılıfı ya da çarşaf serebilirsiniz. Göğüs uçlarınız hava alırsa enfeksiyon olmaz, ağrılarınız azalır çok daha rahat edersiniz, gün içinde de vakit oldukça memeleri açıkta bırakabilirsiniz. Göğüslerdeki bu gergin ve ağrılı hal ilk birkaç aydan sonra kendiliğinden düzeliyor, memeler terbiye oluyor derler belki duymuşsunuzdur. Kolaylıklar ve bebişinizle mutluluklar diliyorum.Şu gümüş kapağı merak ettim açıkçası, alacaktım aslında taaa doğumdan önce ama sonra vazgeçtim birkaç yorumda iyi gelmediğini söyleyenler vardı hep. Bide şöyle bişey var benim bebeğim (maşallah maşallah maşallah diyeyim) gece 11 ile 1 arasında huysuzlanıyor ve çok çok gazı var akşama kadar biriktirip o saatte de evi ayağa kaldırıyor. Gerçekten çok gazı var bazen masaj yapınca çıkartıyor bazen elimizde ne yaparsak yapalım çıkartmıyor gece uyku saatinde süt içerken pırtlatıyor. Şimdi asıl konuya geleceğim, 11 ile 1 arasında uyuduktan sonra sabah 5 buçukta kalkıp emiyor ondan 3 saat sonra uyanıp tekrar emiyor sonra ondan da 3 saat sonra derken akşam 6 olunca da huysuzluk çıkartıp gazını yapamıyor ve bana emzir diyip duruyorlar ve ben halbuki çoktan emzirmişim daha 15 dakika geçmiş en son emzirmemden. Biraz bekleyelim gazını çıkarsın bari diyorum Max 15 dk sonra tekrar emzir diyip duruyorlar. Yeni öğrendiğim bişey var doğru mu değil mi bilmiyorum. Her ağladığında, 10 dk da bir 30 dk da bir emzirilmez daha çok gaz birikeceği için bu döngü akşama kadar gider ve çocuk ta hem memeyle kavga eder hem gaz çıkarmaya çalışır hem ikisinin yorgunluğuyla da uykusu gelir ama uyuyamaz hah bide o da eklendi mi tamam oluyor zaten evin ayağa kalkması için. Son günlerde bu şekilde çok emzirdiğim için göğüslerimdeki ağrı yoğunlaştı. Ama bide şey de var göğüsüm çok süt doluyor bazı sabahlar kıyafetime boşalıyor (göğüs pedi kullanmama rağmen) bazı sabahlar örnek bu sabah gibi, sol göğüsüm taş olmuş durumda ve ne yapayım bilmiyorum. Makinem yok almayı düşünüyorum şuan elimle sütü sağarsam düzelir miyim? Hah bide unutmadan (çok sıkmadım inşallah özür dilerim) bu platformda biri yazmıştı ki emzirme bittiğinde sütün birazını sağıp göğüs ucunuza sürüp havayla kurutun bunu hep yapın en iyi ilaç anne sütüdür demişti bugünden itibaren yapacağım işe yarar mı sizce?
Çok teşekkür ederim çok çok bilgili cevaplar oldu hepinize teşekkür ederimSizin tarif ettiğiniz ağrı göğüs ucu yarası ya da çatlağı gibi durmuyor, daha ziyade süt kanalları boşalırken olan bir gerginlik, sancı gibi bir durum anladığım kadarıyla. Sol göğsünüzün taş gibi süt dolu olduğunu da söyleyince bu kanım daha da pekişti, bence süt inerken ağrı hissediyorsunuz. Bebeğe sağılmış süt vermek durumunda değilseniz makine ile sağım yapmayın, meme makine ile tam boşalmıyor ve her sağımdan sonra daha da şişiyor. Emzirmeden önce memeyi biraz yumuşatacak kadar elinizle sağın, hem bebek daha iyi tutacak, hem de memeniz tamamen boşalacak bir sonraki emzirmeye kadar çok dolup ağrımayacak. Bir de ön süt daha çok gaz yapar, besleyiciliği ise daha azdır, ön sütü sağarsanız son sütü emen bebekte daha az gaz olacaktır. Bir de haddim olmayarak göğüs pedi kullanmanızı tavsiye etmem, akma ihtimaline karşı yatağa gövdenizin geldiği kısma bir yastık kılıfı ya da çarşaf serebilirsiniz. Göğüs uçlarınız hava alırsa enfeksiyon olmaz, ağrılarınız azalır çok daha rahat edersiniz, gün içinde de vakit oldukça memeleri açıkta bırakabilirsiniz. Göğüslerdeki bu gergin ve ağrılı hal ilk birkaç aydan sonra kendiliğinden düzeliyor, memeler terbiye oluyor derler belki duymuşsunuzdur. Kolaylıklar ve bebişinizle mutluluklar diliyorum.
Gümüş kapak edinin yada göğüs kalkanı. Göğüs pedi kullanıyorsanız Asla kuru kuru memenizi vermeyin kendi sutunuzden sıkın mutlaka nemlendirin. Lanolin kremleri kullanabilirsiniz. Sık sık emzirin. Gündüz 1,5-2 saatte bir gece 2 saat en fazla 3 saatte bir mutlaka emzirin . Saat süre zaman tutmayın. İlk zamanla kontrolsüz süt üretimi olur sertleşir sonra zamanla terbiye olacak merak etmeyin.Merhabalar, 18 günlük anneyim ve ilk defa anne oluyorum. Ben olsun aile hekimim olsun emzirme şeklimi doğru buldular, doğru emziriyormuşum. Ama son 2 3 gündür sol göğüsüm bazen emzirirken acıyor hem de fena bir şekilde acıyor ancak bebeğim emdikçe o ağrı düşüyor yavaş yavaş. Bebeğim aceleci biraz ve tam ağrı geçti diyorum o dişsiz ağzıyla ısırıyor ve daha fena ağırıyor. Sadece ucu değil göğsümün neredeyse tamamına gidiyor ağrısı. Misal şuan da hem ucunda hem etrafında ağrı var sol göğüsümün. Bunun nedeni nedir nasıl ağrıyı azaltabilirim? Ve daha sonrasında ağrı yaşamamak için ne yapabilirim? Lütfen yardım edin bu arada tüm annelere kolaylıklar dilerim Allah'ım çocuğumuza çacuklarımıza her daim sağlık sıhhat mutluluk afiyet bereket ve güzel yaşam versin Amin..
Hah tam süt inerken olan ağrı işte, emzirirken bu ağrı bir süre olacak ama bir süre sonra vücunıçuz alışacak ve ağrı geçecek endişelenmeyin. Sütyen takmayın bosbol bi atlet giyin o sütyenler de sıktığı için süt kanalları böyle deliriyor. Bakın benim bebeğim neredeyse 10 aylık olacak, memelerim artık düzene girdi ama şimdi bile sütyen, hatta bu hemen göğüs altında lastikli olan emzirme atletlerinden giyersem o gün memelerim şişiyor ve acıyor. İlk aylar ben eşimin yüzücü atletlerini tersten giyip memelerimin ortasından geçirerek iki yandan memeleri salıyordum çok çirkin ama anca öyle rahat ediyordum ağrım azalıyordu. Tabi benim sizinkine ek olarak meme uçlarım da yaraydı neyse ki bebeğinizle çok güzel uyumlu bir emme düzeni sağlamışsınız ki göğüs ucu yarası olmamış sizde.Çok teşekkür ederim çok çok bilgili cevaplar oldu hepinize teşekkür ederim. Şuan emzirirken yazıyorum. Sol göğüsümden veriyorum o taş gibi olan dediğim göğüs, ancak şuan kahverengi yer harici yumuşak kahverengi alan hafif sert. Emzirir emzirmez yine feci ağrı geldi ve emmeye devam ettikçe ağrısı hafifliyor. Bu ağrı hep olacak mı endişesi var korkuyorum. Birkaç bişey soracağım. Ön sütü sağın dediniz, makinem zaten yok elimle sağacağım fakat ön sütü sağdığımı öteki süte geçiş yaptığımı nasıl anlayacağım? Saat 20.48, 5 dk dur emziriyorum tam 5 dk önce sol göğsümde yanma sancıları hissettim böyle kıl gibi boyutu olan bi sürü küçük yolcuklar varmış gibi, göğsümde yanmalar hissettim bu da dediğiniz gibi sütün fazlalığından göğüsün gerginliğinden mi? İnce şerit yollar halinde hissettim ağrıyı sancıyı. Tam tarif ediyorumdur umarım. İyice ayrıntı vermeye çalışıyorum. Uçları da yanıyor ayriyeten. Ve bu arada 90B kullanmam gerekirken 85B almışım sütyeni ( sütyenim silikonsuz ama bana göre biraz dar gibi yani rahat ediyorum ama göğüsümü sıkmıyor değil) ayriyeten şunu da diyim evde kayınvalidemle yaşadığım için pedleri her türlü kullanma ihtiyacı duyuyorum tek nedenim hatta asıl nedenim bu bile değil, çok fazla süt akıyor bazen kıyafetim ıpıslak oluyor fena bir şekilde yatağıma bazen akıyor bazen akmıyor. Tekrar sorunuma dönecek olursam halen emziriyorum ve göğüsüm yine acıyor emdiği zaman ne yapacağım aklım şaştı artık
Merhaba öncelikle sağlıkla büyüsün inşallah bebeklerin emmesi bazen yeterli olamayabiliyor emzirdikten sonra sagma makinesiyle sütün geri kalanını tamamen boşaltırsanız ağrı olmaz o agrı içerideki sütten kaynaklı oluyor tam bosalmadigi için ve uçlarının acimasida cok normal ama bi süre sonra göğüslerin alışacak bu duruma su an benegin çok küçük süt üretiminin en fazla olduğu zaman ilerleyen zamanlarda yeterince üretim sağlıycak ama sen yinede kesinlikle emzirdikten sonra kalan sutu sağ boşalt ağrın geçer rahatlarsın sagdiğın sutleri 3 kuralına saklayabilirsin oda sıcaklığında 3 saat buzdolabında 3 gün derin donrucuda 3 ay .Merhabalar, 18 günlük anneyim ve ilk defa anne oluyorum. Ben olsun aile hekimim olsun emzirme şeklimi doğru buldular, doğru emziriyormuşum. Ama son 2 3 gündür sol göğüsüm bazen emzirirken acıyor hem de fena bir şekilde acıyor ancak bebeğim emdikçe o ağrı düşüyor yavaş yavaş. Bebeğim aceleci biraz ve tam ağrı geçti diyorum o dişsiz ağzıyla ısırıyor ve daha fena ağırıyor. Sadece ucu değil göğsümün neredeyse tamamına gidiyor ağrısı. Misal şuan da hem ucunda hem etrafında ağrı var sol göğüsümün. Bunun nedeni nedir nasıl ağrıyı azaltabilirim? Ve daha sonrasında ağrı yaşamamak için ne yapabilirim? Lütfen yardım edin bu arada tüm annelere kolaylıklar dilerim Allah'ım çocuğumuza çacuklarımıza her daim sağlık sıhhat mutluluk afiyet bereket ve güzel yaşam versin Amin..
Merhabalar, 18 günlük anneyim ve ilk defa anne oluyorum. Ben olsun aile hekimim olsun emzirme şeklimi doğru buldular, doğru emziriyormuşum. Ama son 2 3 gündür sol göğüsüm bazen emzirirken acıyor hem de fena bir şekilde acıyor ancak bebeğim emdikçe o ağrı düşüyor yavaş yavaş. Bebeğim aceleci biraz ve tam ağrı geçti diyorum o dişsiz ağzıyla ısırıyor ve daha fena ağırıyor. Sadece ucu değil göğsümün neredeyse tamamına gidiyor ağrısı. Misal şuan da hem ucunda hem etrafında ağrı var sol göğüsümün. Bunun nedeni nedir nasıl ağrıyı azaltabilirim? Ve daha sonrasında ağrı yaşamamak için ne yapabilirim? Lütfen yardım edin bu arada tüm annelere
Çok geçmiş olsun çok sevindim. Umarım bundan sonra bebişle ilgili her şey her gün daha iyiye gider, sevgiler.Meme uçlarımın sorunları şuanlık iyi seyirde ve ağrılarım azaldı görünümünde de hiçbir kusuru yok pek çok yazılanı uyguladım, kremler, açık bırakmalar bol giyinmeler vesaire. Makinem yok gümüş kapağım yok ancak kendi sütümü akıtıp göğüsümde kuruttum 2 gün aralıksız olarak açık bıraktım ve bebeğimi emzirmeden hep öncesinde hafif sağıp masaj yapıp öyle verdim ve ne olsa gerek? İyileştiğimi hissediyorumteşekkür ederim hepinize...