Yeni anne olduğunuzda uykusuzlukla nasıl başa çıktınız?

Uzgunum ama basa cikmiyorsun alisiyorsun uykusuzluga. Gece bir beslemeyi esin yapsin bir saat bile fazla uyumak insana cok iyi geliyor
 
Aynısını yaşadım 2 ay önce
Gaza hiçbirşeyin çaresi yok...
Şanslıysanız 3 aylıkken geçer yok 6 9 diye devam eder
 
Bende yeni anneyim. Size tavsiyem hergun 2-3 kez 1 cay kasigi tane kimyon 1 tatli kasigi rezene cayi demle kendiniz için yemeklerden sonra yapin. Gun içinde de bir cay kaaigi5goz kimyonu 1 bardak suya karıştırıp icin bebekde sizde rahatlicaksiniz. Birde muskati denediniz mi?
 
Can
Canım benim oğlum da sekiz aylık ben 40günlükten beri gaz sancısı olduğunda muskat (halk arasında isot cevizi) denen cevizden küçük bir şey var onu küçük sarımsak törpüsüyle az bi miktar törpüleyip üzerine de sütümden sağardım ve onu yatmadan önce verirdim hala da bazen gazı olunca veriyorum çok iy geliyor
 
Nurse Harveys almıştım eczaneden. Her sabah bir çay kaşığı veriyordum. Hastalanmasını da engelliyordu, gaz sancısını da. Bitkisel...Doktor önermişti.
Uykusuzluğa gelince o uyuduğunda ben de uyuyordum. Başka çare bulamamıştım. Onun uykusuna göre ayarlıyordum her şeyi...
 
Gaz sancısı ara ara çekerdi oğlum. Ben kaynamış suya rezene ve kimyon atıp beklerdim. Dibe çöküp demlenince süzüp onun da dibe çökmesini bekleyip önce oğluma 2 3 çay kaşığı verip kalanı içerdim. Bunu ara ara gazı olmasa da yapardım..
Kimyon gaz söktürücüdür. Yemeklere koy..

Gaz sancısı yüzünden değil de emmek için sık uyanırdı. İnsan zamanla alışıyor az uyumaya.
Her emzirmeden sonra gazını mutlaka çıkarttır.

Uyanıkken sesi çıkmıyorsa yakınında yat dinlen bir şey olmaz.. Kusmaya karşı yan yatır yeter..
 
Çocuğa verdiğin her şey zararlı v3 yanlış. Doktorun hiç mi uyarmadı seni ya da sen hiç mi sormadın. Hergun uyumadan banyo yaptır. Her emmeden sonra uzun uzun gazını çıkar. Uyumadan önce ve her banyodan sonra karnını sırtını ov. Internette ovma şekillerini bulabilirsin. Bol bol kollarını bacaklarını hareket ettir ve o verdiğin şeyleri verme. Hepsi bebek için zehir. Bebeğini zehirlemeye bırak. Zaten eğer ekstrem bir durum yoksa 3n fazla bir ay daha sürecek bu durum.
 
damlaların hiçbiri işe yaramıyor.
kimyonu deneyin..
ama daha da önemlisi kendinizi telkin edin.
bu günler geçecek.
siz huzurlu olmaya çalışın.
sürekli uykusuz mu kalacağım, yine uyuyamadım diye kaygılı olunca bebişler hissediyor.
annenin huzursuzluğunu çekiyorlar hemen.

her gün duş almaya çalışın, rahatlamak için.
eşiniz geldiğinde 15 dk bile olsa bakkala markete çıkın tek başına.
havalar müsade ettikçe pusete koyun bebişi, yürüyüş yapın gündüz.
ev işi yemek için kendinizi paralamayın. olduğu kadar..
maddi imkanlar ölçüsünde sizi rahatlatacak formüller deneyin.

en önemlisi bebeğinize yetebileceğinize inanın..
güle güle büyütün..
 
Bebekle birlikte uyumak çok zararlı. Ülkemizdeki bebek ölümlerinin azımsanamayacak kadarı bu yüzden oluyor . Sonraki dönemlerde de bebegin cinsel ve psikolojik gelişimi acısından zararlı. Yatırmayın yanınızda. Zarar veriyorsunuz.
 
Göbeğini içinde mentol olan kremler gaz için, onlarla saat yönüne doğru masaj yapın, (bağırsak yapısından dolayı), ayakkarını bisiklet sürdürür gibi göbeğine doğru ittirin gaz çıkarmasını kolaylaştıracaktır.

Uykusuzluk konusunda sabırlı olun, bebeğinizin rutinini sakın kaçırmayın, yanına bir tişörtünüzü, veya terli bir atletinizi koyun sizin kokunuzu alsın, bunu bir iki kere değil hergün koyunki alışsın. Eşiniz veya başka birinden yardım alın bebeğe 2 saat baksınlar sizde uyuyup dinlenin.

Siz gergin olursanız bebeğinizde huzursuz olur.

Benim bebeğim kolikti 2,5 yaşına kadar gece ve gündüz uykusu yoktu, şimdi 11 yaşında hala uykuyla arası yok, arkadaşım teklif ederdi ben bakıyım sen uyu dinlen diye ama ben ona kıyamazdım, sonra sinirlerim uykusuzluktan harap olurdu. Bebeğimin öğle uykusu en uzun koskoca 7 dakika idi, gece zaten ağlardı, artık etlerimin kemiklerimden ıyrıldığını hissederdim.

Mutlaka birilerine bırakın ve dinlenin, siz iyi olunki bebeğinizde huzurlu olsun
 
Çok küçük ama ya
Korkarım ben
Anne zaten yorgun bebek ezilir falan Allah korusun

Ben o yüzden hep reflü yatağıyla koydum yanıma. Reflüsü yoktu ama çok işime yaradı.
Engel oluşturuyordu aramızda biraz daha yüksekte kalıyor. Kıpırdasa uyanıyor insan ama derin uyku ve aşırı yorgunluk temkinli olmak şart..
Şimd babynestler var. Onlar da koruyor bebeği.
 
 
kizim 23 aylik 1 ay once sutten kestim.ilk defa deliksiz uyudum yani anne olunca uyku ikinci plana atiliyor malesef.ilk 6 ay boyunca uykusuzluk hic yok nerdeyse.ama 1 yasina girince dahada duzelecek
 
15 aylık ikizlerim var..sağolsunlar hala gece kalkıyorlar..bazen biri kalkmıyor ama diğeri mutlaka kalkıyor..bazen birbirlerini uyandırıyorlar..üstelik sabah kalkıp işe gidiyorum..erken yatıyorlar kabul ama kesintisiz uyuduğum en son zaman doğum öncesiydi..annelik zor ve çok kutsal...Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve bol bol sabır versin..
 
Uykusuzlukla destek almadan başa çıkamazsınız. Çocuğu emzirme hariç bırakıp bi saat uyuyabileceğiniz bir destek mekanizmanız olması lazım. Yoksa uykusuzluk kaderiniz olur. Allah kolaylık versin diyorum, güle güle büyütün..

Power nap denilen bir olay var. Yalnız kalabileceğiniz, karanlık ve elektronik cihazlardan uzak bir ortamda geçirilen bir 20 dakikanın (ne eksik ne fazla, sadece 20 dakika) insanın enerjisini arttırdığı bir gerçek. Yalnız 20 dakikanın sonunda kalkmanız lazım, yoksa derin uykuya geçebilir ve derin uyku bölündüğü için kendinizi daha yorgun hissederek uyanabilirsiniz. Bu power nap’leri günde 2-3 defa yaparak kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez.
 
Sizin çocuğunuz var mı ? Artık hangi uzman bebekle uyumanin psikolojik gelişimi açısından zararlı olduğunu söylüyor merak ettim. Asil Bu yazdığınız son derece geçersiz ve zararlı. Ayrıca guvenlik onlemlerı ihmal edilmediği sürece fizyolojik olarak da zararlı değil. Anne yani yatak ya da bebeği reflu yatağı ile yatırmak koruyucu bariyer kullanmak sorunu çözer.
 
İlk olarak çocuğum var. Yorumunuzun diger bolumlerine gelince yanılmıyorsam siz de bol bol adem güneş okuyanlardansiniz. Eğer değilseniz de bakış acınız aynı ama yanlış. Yenidogan döneminde bebegin bir yetişkinle birlikte yatması son derece sakıncalı. Ezilme ve boğulmaya davetiye. Eğer zaten profesyonal bir bariyer varsa arada (evde kullanılan kafa yastigindan bahsetmiyorum) onun adı çocukla birlikte uyumak olmuyor zaten. Sonraki dönemlerde de bırakın aynı yatağı aynı odada uyunmasi bile önerilmiyor. Bunlar dünyaca kabul gören akımlar. Elbette bir kaç alternatif ekol var aksini savunan. Ama ben yetmiş kiloluk cussemle üç kiloluk bebegimi yanıma alıp yatırmayı risk olarak gördüm. Kaldı ki çok net hatırlıyorum genç kizligimda komşumun bebeği bu şekilde boğuldu.bebegin elbette bize, te imize, kokumuza ihtiyacı var ama bunun çözümü birlikte uyumak değil.
 
Bu arada kimyon, muskat tarzı öneriler yapılmış ama bebeğe iki yaşından önce hiçbir şekilde ıhlamur dahil olmak üzere bitki çayı verilmez. Yenidoğan bir bebegin normal gazi dışında üçüncü aydan itibaren şancı dayanılmayacak şiddette devam ediyorsa doktorunuza danışırsınız ve size eğer gerçekten durum bunu gerektiriyorsa bebekler için özel üretilen ürünlerden verir. Lütfen doktorunuza danışmadan hareket etmeyin . Etrafınızda iki kaşık anason ver, bir damla rezene ver gibi önerilerde bulunanlara da itibar etmeyin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…