Deniz Ürünleri yengeç salatası ya da yemeği

filtrekahve

kötü söz, kötü göz ırak olsun.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
1.416
38
88
yengeç eti aldık ama nette yengeç yemekleriyle ilgili fazla tarif yok. salatası bile olabilir. tadını çok seviyorum ama şimdiye kadar hep balık restoranlarında hazırını yedik. tarif bilen? ne kadar pişirmeliyim? nasıl yapmalıyım? z.yağı, domates, taze soğan ve baharatlarla salatasını yapsam çok mu basit olur? :26:ziyan olmasın yengecim, çok seviyorum çünkü

Malzemeler
1 paket yengeç eti
1 adet göbek salata
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi
2 kaşık zeytinyağına karabiber ve tuz atıp yengeç etlerini 20 dakika süreyle içinde bekletin. Göbek salatayı yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirip yeşil ve kırmızı biberlerle süsleyin. Yengeç etlerini ortasına koyun.

Ayrı bir kapta 2 kaşık zeytinyağını, sirke, tuz ve limon suyunu çırpıp salatanın üzerine dökün.

Malzemeler

100 gr dondurulmuş yengeç eti
Yarım demet roka
Yarım demet maydanoz
1 göbek salata
1 turp
1 salçalık kırmızı biber
1 salatalık
5 kornişon turşu
1 limon
4 kiraz domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sirke
Hardal
Tozşeker
Hazırlanışı
Yengeç etini şeritler halinde doğrayın. Roka ve maydanozu ayıklayın. Göbek salatayı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Turp ve salatalığı soyup şeritler halinde doğrayın. Turşuları boyuna ikiye kesin. Limonun suyunu sıkın. Hazırladığınız sebzeleri büyük bir salata kasesine alıp karıştırın. Kiraz domateslerle ya da kızarmış noodle ile tabağın kenarlarını süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve tozşekeri karıştırın. Salatanın üzerine yengeç etlerini dizip sosu gezdirin.

Fırında Baharatlı Yengeç Malzemeleri:

* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet küçük soğan, ince doğranmış
* 1 bardak taze esmer ekmek kırıntısı
* 225 g yengeç eti
* 150 ml ekşi krema
* 2-3 tatlı kaşığı hazır hardal
* Bir tutam arnavutbiberi
* Bir limonun suyu
* 5 yemek kaşığı ince rendelenmiş cheddar peyniri
* Tuz

Fırında Baharatlı Yengeç Yapılışı:
1- Tereyağını geniş, ağır kızartma tavasında orta ateşte eritip soğanı ekleyin ve 2-3 dakika boyunca ara sıra karıştırarak, yumuşayıp renk değiştirmeden yarı saydamlaşana kadar pişirin.

2- Ekmek kırıntılarını, yengeç etini, ekşi kremayı ve hazır hardalı ilave edin. Bolca arnavutbiberi serpip, limon suyu ekledikten sonra tuz ekin. Özenle karıştırarak hafif ateşte iyice ısıtın.

3- Izgarayı önceden ısıtın. Yengeç karışımını ateşe dayanıklı bir tabağa alıp üzerine rendelenmiş peyniri serpin ve kızgın ızgaranın altında altın sarısı bir renk alıp, kabarcıklar çıkarana kadar pişirin. Hemen servis edin.

ALINTI

çok teşekkürler. bu akşam yaptık ama hoşumuza gitmedi, yenmeyecek tadı yok ama dediğim gibi restoranda yemeye alışkın olduğumuz için o tadı yakalayamadık. nasıl olsa bizi tanıyorlar diyerek aradım tarif almak için, bir süredir yoktu yengeç salatası menülerinde, meğer ustaları ayrılmış ondan yokmuş. tarifi de vermemiş, ayrılan adam neden versin zaten, velhasıl kendimiz yaptık, uydurduk hoşumuza gitmedi. bir de bu tariflerle deneyelim. tekrar teşekkürler.

çok teşekkürler. bu akşam yaptık ama hoşumuza gitmedi, yenmeyecek tadı yok ama dediğim gibi restoranda yemeye alışkın olduğumuz için o tadı yakalayamadık. nasıl olsa bizi tanıyorlar diyerek aradım tarif almak için, bir süredir yoktu yengeç salatası menülerinde, meğer ustaları ayrılmış ondan yokmuş. tarifi de vermemiş, ayrılan adam neden versin zaten, velhasıl kendimiz yaptık, uydurduk hoşumuza gitmedi. bir de bu tariflerle deneyelim. tekrar teşekkürler.

Rica ederim,
yaz olsaydı tanıdığım 1-2 balık rest var onlardan alırdım ama
kışın bulmam mümkün değil :)

Back
X