Bebek Beslenmesi yemiyor,yemiyor,yemiyor...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seydaogretmen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2010
155
3
118
Kayseri
arkadaşlar merhaba 1,5 yaşında bir oğlum var ne yaptım ne denediysem hangi vitamin şuruplarını da kullandıysam olmuyor yemiyor hele son bir haftada hasta etti resmen beni üzüntüden kendi de zayıfladı zaten,hoş topu topu 11,5 kiloydu 11 olmuştur herhalde.ben şaşırdım artık psikolojim bozuldu bir çocuk bu kadar mı olur.çevrede konuştuğum anneler kendi çocuklarınında bu dönemde böyle olduğunu sonradan açıldıklarını söylüyorlar ama benim hiç umudum kalmadı inanın.kendimi öyle kötü hissediyorum ki yaşlandım sanki bana yardım edin lütfen...

Merhaba, zor bir surec allah kolaylik versin, ben de arkadaslariniza katiliyorum, kesinlikle buyudukce daha guzel yemege baslayacak..
Akli biraz daha ersin, yemezsen parkta oynayamazsin, buyuyemezsin vs.. diyerek yemek yemege tesvik edebiliyorsun,
Su donemde yapmaman gereken tek sey asiri israr veya zorla yedirmek...

teşekkürler arkadaşım inşallah dediğin olur da zamanla normale döner.yemek konusunda ısrar etmek ya da zorla yedirmek bunları hiç yapmadım zaten kendisi de asla izin vermez yeri gelir elimi tutar yani...çok çaresiz oluyorum bazen hayattan tad alamıyorum adeta abarttığımı düşünmeyin nolur çalışan bir anne olunca sinirler yıpranmaya daha müsait çünkü,yeri geliyor içeri girer girmez ona bişeyler vermeye çalıltığım oluyor bazen o kadar uzun süre aç kalıyor ki nasıl olabilir diye sorgulamaktan kafayı yicem inanın...

Dayanabilirsen bir gun hicbirsey verme kendi isteyene kadar ya da bir ortuye tum yemekleri koy koltuk uzrrrine ama ustune dusmr benim bir arkadasim oyle yApti ortu ustune ekmek peynir biskuvi muz elma havuc yogurt koydu 1 saat sonra yemeye basladi ne biliyim ise yarar cok gicik bir durum bende calisiyorum biz ek gidaya gectik 3 ay oldu ama yogurttan baska birsey yemiyor ne versem ustumuze puskurtuyor

aklın yolu bir demekki arkadaşım bu mesajı okumadan sabah buna benzer bişey yaptım ama sadece 2 lokma yedi başladı oynamaya.iştahsızlık zamane çocuklarının huyu olmuş sanırım çok kişiden duyuyorum bu durumu.küçükken anne sütü veya devam sütüyle bir parça eksik kapanıyorda büyüdükçe iş çok zor oluyor inan.dediğim gibi artık benim psikolojim bozuldu inan...

Yok canım abarttığını düşünmedim asla, yazı dilinde bazen ifadeler çok keskin gelebiliyor insana, yemediğinde insan uzuluyor elbet sakın zorlamak hatâsına dusme demek istemiştim , ben de anneyim seni çok iyi anlıyorum,
Benim kızım da tam senin bebeğinin yaslarındayken hiçbir şey yemek istemezdi, sevdiği nadir şeyler oluyordu,
makarna seviyor diye o makarna sebzeni de olurdu, yoğurtlar da, kıymalı da, peynirli de. Ne verirsem kardır diye düşünerek sevdiği çorbayı da her şekle sorardım....
Bir de dünyada ac yaşamak zorunda olan milyarlarca cocuk var en azından süt dahi olsa su dahi olsa boğazından birşey geçiyor çok şükür diyerek kendimi telkin ederdim....
Ben de çocukken aşırı iştahsızdım, annem ye ye dedikçe bile içim bir tuhaf olurdu, büyüdükte düzeldi şimdi yemek secmeyin düzgün beslenen biriyim,
Yemiyordu diye bahsettiğim kızım da şimdi ana sınıfında ve yemekte önüne ne konsa supuruyor yemek sampiyonu olabilmek için dört buçuk yaşında....
Senin yavrun da azıcık büyüsün bak gör nasıl açılacak iştahı azıcık sabır annesi,
Çalışan anne olmak duble zor Allah kolaylık versin cnm...

canım benim mesajın çok rahatlattı beni,çok teşekkürler.umarım dediğin gibi olur da zamanla normale döner.az önce iştahsızlık konusunu araştırdım da çocuklar özellikle 15.-20.aylar arasında çok iştahsız olurmuş bu da bende bi rahatlama sağladı en azından bir ümit doğdu içime belki zamanla benim oğulm da yer.anne olmak ne zormuş sinirlerim zayıfladı iyice...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…