- 20 Mart 2008
- 141.616
- 213.154
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Resmen dalga geçiyorlar resmen ya, bu ne cürret. Zananın ki hepten hadsizlik...
Yemin geçersiz deyip vekillik iptal edilmiyor mu yahu?
Haddini aşmak bunların ki,zana tekrar yemin edecekti ne oldu etmedi..
Acaba Fransada Almanyada Türk milletvekilleri türkçe yemin edip bu benim hakkım diyebiliyor mu?
Bu faşizm mi oluıyor?
Üfffs şunların meclisten defolup gittiğini görmek isterim.
Gerçek kürt kökenli, kürt temsilcileri her partide var, AKPde de var, CHP'de de, HDP kürt hakkını savunmuyor bölücülük yapıyor...
Neden AKPli kürt milletvekili bunu yapmıyor??? Ya da CHPli???
Adamların gayesi ve zihni kirli..
Bu yemin mevzusu üzerine diğer ülkeler nasıl yemin ediyormuş diye bakayım dedim. Bu konudan bağımsız ama, Yunanistanda yeminden önce kilisede ayin yapılıyormuş. Bizde, yeminden önce kuran okunsun ya da büyük bir camide dua edilsin denilse; aman Allahım! Şeriatın gelmediği mi kalır, laiklik elden gidiyor nidalari yükselir, irtica 'hortladi' derler!
Biri yunanlara laikliği öğretmeliBu yemin mevzusu üzerine diğer ülkeler nasıl yemin ediyormuş diye bakayım dedim. Bu konudan bağımsız ama, Yunanistanda yeminden önce kilisede ayin yapılıyormuş. Bizde, yeminden önce kuran okunsun ya da büyük bir camide dua edilsin denilse; aman Allahım! Şeriatın gelmediği mi kalır, laiklik elden gidiyor nidalari yükselir, irtica 'hortladi' derler!
Bu yemin mevzusu üzerine diğer ülkeler nasıl yemin ediyormuş diye bakayım dedim. Bu konudan bağımsız ama, Yunanistanda yeminden önce kilisede ayin yapılıyormuş. Bizde, yeminden önce kuran okunsun ya da büyük bir camide dua edilsin denilse; aman Allahım! Şeriatın gelmediği mi kalır, laiklik elden gidiyor nidalari yükselir, irtica 'hortladi' derler!
e iyi de Yunanistan Laik bir ülke değil zaten. hatta bu yemin meselesi Yunanistan'da da olay olmuştu.Biri yunanlara laikliği öğretmeli
demekki birşey olmuyor bizde dini kullanıyor siyasete alet ediyor derler irtica gelir..hertürlü problem olur.sende haklısın tabi.akside söylenir yani.e iyi de Yunanistan Laik bir ülke değil zaten. hatta bu yemin meselesi Yunanistan'da da olay olmuştu.
ABD'de de İncil'e el basıp yemin etme geleneği vardır, örneğin. buna rağmen pratikte Laik bir ülke olarak geçer, çünkü kitaba el basmak insiyatifi bir uygulama, reddetme hakkı vardır.
Anayasasında Türkiye ile birlikte Laik yazan zaten birkaç ülke var, Fransa, Japonya falan.
örneğin Almanya'da yemine dini bir öğe eklemek isteğe bağlı imiş, bunu ben de bugün öğrendim. İsrail'i yazmaya zaten gerek yok sanırım.
İngiltere'nin de kendine has kilisesi var desem konu anlaşılır sanırım.
bana göre nasıl ki Almanya'da Tanrı yardımcım olsun gibi bir ifade kişinin rızasına bırakılıyor, Türkiye'de de bırakılabilir de bizim millet kafayı din ve ırkla bozmuş olduğundan Allah şaşırtmasın diye yemin eden adamı süper müslüman, etmeyeni kafir olarak bellemesi de çok mümkün.
bilemedim şimdi.
efide böyle şeyler uzlaşmayla ilgili. örneğin Yunanistan Türkiye kadar etnik unsura da dini unsura da sahip değil. Türkiye ile benzer süreçlerden de geçmemiş. haliyle iki ülkeyi kıyaslamak pratikte çok doğru değil.demekki birşey olmuyor bizde dini kullanıyor siyasete alet ediyor derler irtica gelir..hertürlü problem olur.sende haklısın tabi.akside söylenir yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?