• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeminde Kürtçe’den sonra Arapça krizi!

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
141.608
213.141
1.423
60
HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yeminine Arapça başladı.
mehmetali2.jpg
HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yeminine Arapça başladı. Aslan Arapça olarak “Kardeşlik ve halklar arası selamet için” diyerek yeminine başladı.

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana da yeminine Kürtçe başlamıştı. Zana “Türk Milleti” yerine ‘Türkiye Milleti’ ifadelerini kullanınca, Baykal Zana’yı tekrar kürsüye çağırmıştı ancak Zana gelmemişti.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem...n_b8048b91f28b0000&utm_content=988441|sozcu&u

Resmen dalga geçiyorlar resmen ya, bu ne cürret. Zananın ki hepten hadsizlik...

Yemin geçersiz deyip vekillik iptal edilmiyor mu yahu?

Haddini aşmak bunların ki,zana tekrar yemin edecekti ne oldu etmedi..

Acaba Fransada Almanyada Türk milletvekilleri türkçe yemin edip bu benim hakkım diyebiliyor mu?

Bu faşizm mi oluıyor?

Üfffs şunların meclisten defolup gittiğini görmek isterim.

Gerçek kürt kökenli, kürt temsilcileri her partide var, AKPde de var, CHP'de de, HDP kürt hakkını savunmuyor bölücülük yapıyor...

Neden AKPli kürt milletvekili bunu yapmıyor??? Ya da CHPli???

Adamların gayesi ve zihni kirli..

Acaba Fransada Almanyada Türk milletvekilleri türkçe yemin edip bu benim hakkım diyebiliyor mu?

Bu faşizm mi oluıyor?

Üfffs şunların meclisten defolup gittiğini görmek isterim.

Gerçek kürt kökenli, kürt temsilcileri her partide var, AKPde de var, CHP'de de, HDP kürt hakkını savunmuyor bölücülük yapıyor...

Neden AKPli kürt milletvekili bunu yapmıyor??? Ya da CHPli???

Adamların gayesi ve zihni kirli..

Yapamaz bunu orada,yaptığı an belkide partiden şutlanacağını biliyordur..

Türkiye ' nin resmi dili Türkçe dir. Ne Kürtçe okunmalı ne de başka bir dilde..
Belki Türkçe okunduktan sonra istedikleri dilde de tekrar yapma hakları olabilir.

Bu yemin mevzusu üzerine diğer ülkeler nasıl yemin ediyormuş diye bakayım dedim. Bu konudan bağımsız ama, Yunanistanda yeminden önce kilisede ayin yapılıyormuş. Bizde, yeminden önce kuran okunsun ya da büyük bir camide dua edilsin denilse; aman Allahım! Şeriatın gelmediği mi kalır, laiklik elden gidiyor nidalari yükselir, irtica 'hortladi' derler!

Bu yemin mevzusu üzerine diğer ülkeler nasıl yemin ediyormuş diye bakayım dedim. Bu konudan bağımsız ama, Yunanistanda yeminden önce kilisede ayin yapılıyormuş. Bizde, yeminden önce kuran okunsun ya da büyük bir camide dua edilsin denilse; aman Allahım! Şeriatın gelmediği mi kalır, laiklik elden gidiyor nidalari yükselir, irtica 'hortladi' derler!

Başka ülkeleri bu konularda kıyaslamıyoruz , başka konularda yapıyoruz onu..
Mesela, Türkiye 'yi aşağıya çekmek için çaba harcarken ..

Biri yunanlara laikliği öğretmeli :p

Biri yunanlara laikliği öğretmeli :p
e iyi de Yunanistan Laik bir ülke değil zaten. hatta bu yemin meselesi Yunanistan'da da olay olmuştu.
ABD'de de İncil'e el basıp yemin etme geleneği vardır, örneğin. buna rağmen pratikte Laik bir ülke olarak geçer, çünkü kitaba el basmak insiyatifi bir uygulama, reddetme hakkı vardır.
Anayasasında Türkiye ile birlikte Laik yazan zaten birkaç ülke var, Fransa, Japonya falan.
örneğin Almanya'da yemine dini bir öğe eklemek isteğe bağlı imiş, bunu ben de bugün öğrendim. İsrail'i yazmaya zaten gerek yok sanırım.
İngiltere'nin de kendine has kilisesi var desem konu anlaşılır sanırım.
bana göre nasıl ki Almanya'da Tanrı yardımcım olsun gibi bir ifade kişinin rızasına bırakılıyor, Türkiye'de de bırakılabilir de bizim millet kafayı din ve ırkla bozmuş olduğundan Allah şaşırtmasın diye yemin eden adamı süper müslüman, etmeyeni kafir olarak bellemesi de çok mümkün.
bilemedim şimdi.

e iyi de Yunanistan Laik bir ülke değil zaten. hatta bu yemin meselesi Yunanistan'da da olay olmuştu.
ABD'de de İncil'e el basıp yemin etme geleneği vardır, örneğin. buna rağmen pratikte Laik bir ülke olarak geçer, çünkü kitaba el basmak insiyatifi bir uygulama, reddetme hakkı vardır.
Anayasasında Türkiye ile birlikte Laik yazan zaten birkaç ülke var, Fransa, Japonya falan.
örneğin Almanya'da yemine dini bir öğe eklemek isteğe bağlı imiş, bunu ben de bugün öğrendim. İsrail'i yazmaya zaten gerek yok sanırım.
İngiltere'nin de kendine has kilisesi var desem konu anlaşılır sanırım.
bana göre nasıl ki Almanya'da Tanrı yardımcım olsun gibi bir ifade kişinin rızasına bırakılıyor, Türkiye'de de bırakılabilir de bizim millet kafayı din ve ırkla bozmuş olduğundan Allah şaşırtmasın diye yemin eden adamı süper müslüman, etmeyeni kafir olarak bellemesi de çok mümkün.
bilemedim şimdi.
demekki birşey olmuyor bizde dini kullanıyor siyasete alet ediyor derler irtica gelir..hertürlü problem olur.sende haklısın tabi.akside söylenir yani.

demekki birşey olmuyor bizde dini kullanıyor siyasete alet ediyor derler irtica gelir..hertürlü problem olur.sende haklısın tabi.akside söylenir yani.
efide böyle şeyler uzlaşmayla ilgili. örneğin Yunanistan Türkiye kadar etnik unsura da dini unsura da sahip değil. Türkiye ile benzer süreçlerden de geçmemiş. haliyle iki ülkeyi kıyaslamak pratikte çok doğru değil.
bunu küçük görme maksaydıyla söylemiyorum asla ama sen elinin altında internet olan bir mütedeyyin olarak samimi müslüman olarak gördüğün bir kişiyi araştırıp varsa bir haksızlığı, yolsuzluğu bulabilirsin ama köy kahvesinden tv seyreden amcanın böyle bir imkanı yok.
amca köyünden çıktıysa bir Hacca gitmek için çıkmış, ağzında Allah olan herkesi Müslüman belliyor, ne yapsın, başka bir imkan verilmemiş ona.
o yüzden o yemini ederken ağzına "Allah"ı alan kişi +1 ile devam eder yoluna.

Yunanistan'ın Yeni Başbakanı, Başpiskopos'un Huzurunda Yemin Etmedi
26 Ocak 2015 Pazartesi 15:03
Yunanistan'ın ateist olan yeni Başbakanı Aleksis Tsipras, siyasi yemin ederken, İncil üzerine yemin etmedi.
yunanistan-in-yeni-basbakani-baspiskopos-un-6905423_1057_300.jpg

Yunanistan'daki erken genel seçimlerden zaferle çıkan SYRİZA lideri Aleksis Tsipras, dini yemin etmedi.

MASADA İNCİL YOK

Ateist olduğu bilinen Tsipras, sadeceYunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın önünde siyasi yemin ederken, Başpiskopos'un huzuruna çıkmadı. Yeminde bulundurulan İncil, Ateist olan Çipras'ın isteği üzerine masaya konulmadı.

yunanistan-in-yeni-basbakani-baspiskopos-un-6905423_5794_m.jpg

Başkent Atina'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Papulyas huzurunda yemin eden Tsipras, "her zaman Yunan halkının çıkarlarına hizmet edeceğine" dair söz verdi.

Tsipras aynı zamanda Başpiskopos Leronimos'a yeni hükümetin göreve başlaması sırasında kabinede dini yemin töreni yapılmasını istemediğini, kabine üyelerinin de aynı şekilde siyasi yemin edeceklerini söyledi.

Yeni hükümetin göreve başlama töreni yarın, Başpiskopos'un katılımı olmadan yapılacak.

Back