merhaba kızlar,
tam kendime uygun başlık ararken sizlerin yazdıklarınızı okudum, biraz da olsa rahatladım..
benim kızım da 18 aylık, hala emiyor, eskiden gece yatarken de 100-120 cc falan mama içerdi, son 1 haftadır onu da bıraktı, nerdeyse hiçbirşey yemiyor, artık düşünmekten, çeşit denemekten yoruluyorum.. yoğurt ve yoğurt çorbası haricinde birşey yemiyor, bu da beni deli ediyor:18: sebze, meyve, et, süt, meyve suyu herşeyi tükürüyor, ağlamaya başlıyor.. ek gıdaya 6. ayda başladık, ama o zamandan beri sorunluyuz, son zamanlarda iyice arttı, nasıl yedireceğim bilemiyorum, kaşığı görünce emmek istiyor hemen.. ısrarcı davranırsak da ağlamaya, bağırmaya başlıyor, tek yediği yoğurt ve türevleri, ooof oof çok dertliyim.. emdiği için olabilir mi tüm bunlar sizce?![]()
Benımde oglum dun 2 yasına bastı benımkındede iştahsızlık diz boyu ama ben emzırmeyı bırakamadım herseyı denıyorum ama yaptıgı hareketlerı gorunce kıyamıyorum emmeye devam ne yapcam bılmıyorum
Emdiği için reddediyor.Ben sütten kestim 18 aylıkken.Konuyu açtığımdan beri 15 gün olmuş.Ben şükür yoluna koydum yemesini...Meyve suyunu çok tüketirdi azalttım...Abur cubur yemek saatlerinden önce hiç vermedim.Kararlı davrandım.Sabah kalkınca meyve suyu içiyor biraz.Ben kahvaltı hazırlarken tv ye bakıyor.Kahvaltısını yaptırıyorum.Sonra bir süre eline bir şey vermiyorum.Öğlen çorba içirmeye çalışıyorum.Yediği tek çorba tarhana.Diğerlerine alışana kadar onu yesin dedim.Birazda kızıma ayak uydurmam lazım.Onunda seçme hakkı var diye düşünüyorum artık.Diyelim ki tarhanayı içmiyor,hemen kaldırıyorum.Biraz zaman geçince elimden tutup mutfağa götürüyor.Dolaba bakıyor bir şey seçemiyor:) Geri odaya dönünce alıyorum hemen çorbayı.Yiyor.yine yemese yine aynı şeyi yapıyorum...Arada hazır meyve püresi veriyorum.Akşam yine yediği şeylerden veriyorum.akşam dediğim ikindi:) Akşam da 8 gibi filan bizimle yiyor.Ne yemek isterse üstelemiyorum.Gece meyve suyu içiyor yatarken...Ha şöyle bir durum var.yediği yemekler yavaş yavaş çoğalmaya başladı gibi.Çeşitlendirmeye çalıştım.Ama en önemlisi kararlı olmak.BUraya konu açtığım gün akşam çok sinirlendim.Serdim yere sofra bezini.Oturdum karşısında yemekk yedim.Ağladı kızdı aç olduğu halde yemek istemedi.Bende karışmadım.Koydum önüne tabağı.Sonra baktıki ben ona bakmıyorum bile yiyorum iştahla yavaşça yaklaştı sofraya:)) ÇOK KOMİKTİ:) yedi sonra :)
Lafın kısası memeden ayırmak,yeme düzeni,ve tuvalet alışkanlığı...vs...Çocuk olayında en önemli şey KARARLILIK...Eninde sonunda size ayak uyduruyor...Bir de tüm bunların dışında illa şunuda yesin bunuda yesin demiyorum.Deniyorum sulu yemek falan,bi kaşık alıp bırakıyor.Emimin zamanla damak tadı onada alışacak....İnşallah güzelce yetiştiririz....