Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben çocuklarıma ek gıdaya erken başladım.4 aylıkken bizimle masaya oturdular.yediklerimizden tattırdım.anne sütünü kesince de hiç zorluk yaşamadık.yemedikleri zamanda da peşlerinde hiç gezmedim.acıkınca yemek istediler.ben çocuklardaki yeme sorununu,ek gıdaya geç geçilmesine bağlıyorum.damak tatları gelişmiyor
Biz de 5.5 aylıkken başladık....40 çıktığında pusetine yatırıp mutfakta yanımıza getiriyordum :)))
Sanki benim kızımı anlatmışsınız....Bırak zorlama yer dediler, onu da yaptım. Iıııı yok yine yemedi....Zorla yediriyorum, tv karşısında yediriyorum(biliyorum yanlış ama başka çarem yok) Önüne 3 öğün makarna koysam yer....Bizde 2 yaşındayız hala emiyoruz....
Kesinlikle yemesi konusunda üstüne düşmeyin
yesin diye peşi sıra koşmayın.
Benim de yeme özürlü bir kızım var.Bir öğünde iyi yerse diğerinde çok az yer.
Daha yeni yeni sulu yemekler yemeye başladı.
Yemek yedirirken sevmediği bir şey olursa dikkatini başka yöne çekip o şekilde ağzına vermeyi deneyin.
Sürekli şarkılar söyleyin , eline oyuncak vs verin.
Oyun oynayarak yemek yedirmeyi deneyin.
Yine yemez ise zorlamayın , çünkü eninde sonunda acıkacaktır.
O gün evde ne piştiyse onlardan verin , getirdiğiniz şeyleri yemezse başka alternatifler sunmayın.
Gerçi çocuğunuz küçük henüz , zamanla alışacaktır.
Zayıflayacak v.s diye sorun yapmayın, çocuğun damak tadının oluşmasını bekleyin.
Birde tv de 17 aylık çocuğu mama sandalyesinde tek başına yemek yerken gördüm çatalı kendisi kullanıyordu, tabi yaşına göre kullanıyordu biraz döke saça da olsa artık annelerin yedirmemesi gerek diye düşünüyorum.
bazıları bana kızıyor burada ama yanlış yaptığımı düşünmüyorum.ben 2 aylıkken başladım.4 aylıkken de epey birşeyler yiyorlardı
BU konuda özgürlük tanıdğımı düşünüyorum kızıma.Kendisinin yemesine izin veriyorum çoğu kez.Çok titiz değilim bu konuda:)
Ben de kızımı yalnız büyüttüm o yüzden ek gıdadan çok korkuyordum aman boğazına takılır nefesi kesilir diye. İlk yoğurt ve meyve püresi yedirdiğim anı unutamam acayip paniktim
Anne sütü varsa 6. ayda yoksa 4. ayda ek gıdaya başlanıyor, başlanıyor derken öğün anlamında değil tattırma anlamında çünkü midenin ve bağırsanın yeni şekli tanıması gerekiyor.
Egem gibi erken başlayıp sorun yaşamadan o evreyi atlatanlarda yok değil ama ben 2,5 a geldi hala kendi evimiz dışında kimsede ev yemeği yedirmem illa özel pişer. Niye derseniz yemeğe tuz koymuş olabilirler, salça ile soğanı kavurmuş olabilirler. 3 yaşına kadar midesini ve bağırsağını ve tabi böbreğini korumak niyetindeyim.
Bana göre siz süt veriyorsunuz diye ek gıdaya gerekli özeni göstermeniz ve çocuk yemek çeşitlerini benimseyemedi.
Biraz sabırla ama asla aç bırakmadan (şöyle düşünün bizde rejim yaparken midemiz küçülür daha az yeriz, o yüzden acıkınca yer olayına karşıyım bu mideyi daha da küçültebilir) değişik sunumlarla, değişik mekanlarda bu işe asılabilirsiniz. Zaten ev yemeğine geçirdinizse sizle birlike sofraya oturtun, önüne yiyecekleri koyun ve kendisinin yemesine izin verin.
benim çevremdeki tüm çocuklar böyle büyüdü.belki de yaşadığım yerdeki tüm çocuklar
allaha şükür hiç birimizin çocuğunda bir sorun yaşamadık.her ay dr kontrollerine götürdüm çocuklarımı tüm yedirdiklerimi tek tek söyledim ama dr hiç sorun etmedi.şimdi drlar bizim drlardan farklı düşünüyor.daha ilk günden su da verdim çocuklarıma.zaten suyun ne gibi zararı var hala anlamış değilim.bizler de sağlıklı insanlarız.(çok şükür)
bizim bir arkadaşımız var.ilk çocuğuna çok zor kavuştu.o nedenle sürekli kitaplar da ne okuduysa onu uyguladı(o zamanlar internet yoktu)bizi dinlemedi.ama çok problem yaşadı.senelerce doğru dürüst yemek yemedi.2. çocuğu olunca ilk çocuğunun tam tersi şekilde büyüttü.onda da hiç problem yaşamadı
Yerden göğe haklısın, hani derler ya anam babam usulü diye öyle olmak lazım. Neremizde bir problem oldu. Ama işte o arkadaşına çok benzediğim için bende yapamadım.
Sadece su için şunu diyebilirim, anne sütünün evsafı gerçektende bebeğin aylık ihtiyaçlarına göre değişen mucizevi birşey. Eğer bebek anne sütü alıyorsa, anne sütünün ilk dönemleri aşırı sulu olduğu için suya ihtiyaç duymuyor. Zaten sulu olan anne sütüne birde su ilave edince böbrekler yorulabiliyor.
Ha diyeceksinki bizlerin böbreklerine ne oldu Allaha şükür hiçbirşey olmadı ama bunu duyunca bende su veremedim ( Sadece bir çay kaşığı verip, sonra stresten ölüp geberiyordum.
Annem ve eşim beni Allaha havale edip aklımdan şüphede ettiler o başka.