Bebek Beslenmesi Yemeyen çocukla başa çıkmak... :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Kızım 20 aylık.Yaklaşık 1 ay önce kolayca sütten kestim.meme emerken zaten bir şey yemiyordu.Biraz da o yüzden kestim memeden.Nasılsa sütten kesilince yer diye...

Yok yemiyor.Gün geçtikçe tamamen reddediyor yiyecekleri.Sürekli meyve suyu versen içer günde 5 tane içiyordu.Artık kestim onuda sadece 1 tane vermeye çalışıyorum...

Yedikleri şeyler sadece, köfte,tavuk,pilav,makarna,tarhana çorba,ekmek,meyve püresi (hazır).sabah kahvaltıda krep yer sadece...Peyni,r zeytin,sulu yemekler yok.Yukrıda saydıklarımıda az yer ki artık onlarıda yemiyor.Diş dönemidir dedim ama yok çıktı 4 diş birden.Çıkmayan 4 5 diş kaldı ama belirti yok.

Sadece kendi istedği şeyleri yemek istiyor.Demin pilav verdim yemek suyuyla karıştırıp yarım kaşık aldı dahada almadı tükürüyor.Ve acayipsinirlendim kızdım.Deminden beri ağlıyo...Ya ben ne yapıcam nolur akıl verin...Ha bu arada kilosu boyu iyi ama yememeye devam ettikçe zayıflıcak tabiki....

Editörlerden ricam ne olur konumu taşımayın...Gerçekten fikirlere ihtiyacım var...

annem benim peşimde koşardı yiyeyim diye. bunun farkındaydım ve yemezdim. asla yemezdim. bugün ble ısrar etseler açlıktan ölüyor olsam tıkanırım, yiyemem...
bence meyve suyu vermeyin, doktorlar da diyor yaralı olan kısmını yani posasını atınca şekerli sudan farkı olmuyor diye.
bir de ben mesala karışık yemek yiyemem, bulamaç kıvamı sevmem. millet pilav üstü bir şeyler yer, bebekliğimden beri aynıymış,tatlar birbirine karışınca karışınca yiyemem. kızınız da belki sevmemiştir?
yemediği öğün ısrar etmeyip sofrayı kaldırsanız, arada hiçbir şey ermeseniz br dahaki öğün tekrar deneseniz nasıl olur?
benim kızım 13 aylık, ona ayrı hazırlarsam yemiyor,sofrada biz yerken bizimle aynı şeyleri yiyor kendisinin yiyebileceği şekil küçük küçük koyuyorum önüne.

Bende bulamaç şekilde yiyemem.Kızım da yemiyor.Pilavı sade yer.Yani ne yerse öğün olarak sadece bir çeşit yer.Zaten çok sinirlendim.Evde ulaşabileceği bütün yiyecekleri kaldırdım.İyice acıkıp benden isteyecek ve verdiğimi yiyecek.Başka türlü olmayacak Bizimle sofrada yemeyi kızım da seviyor.Ama yüzde doksan dalga geçiyor yiyeceklerle.

öğünlerde seçenek sunmayın yemezse zorlamayın ama başka birşeyde vermeyın ve asla peşinde koşturmayın aç kalınca mecburen sizin verdiğinizi yiyecektir ne kadar dayanabilir ki?

burada asıl önemli olan sizin anne yüreğiniz sızlayacaktır doğal olarak ama azıcık sabredip direncini kırana kadar çocuğa sizin verdiğinize itiraz edince acıyıp başka yemek vermemek.

Bende anne yüreği yok sanırım:) Çünkü mantığım duygumun önüne geçiyor.Çok ağladığında istedği şeyi yapmam bırakırım ağlasın.Şimdide öyle yapıcam keşke yese...Kızımı çok seviyorum ama tek büyüttüğümden dolayıda sanırım mantığım ön planda oluyor.

o daha çok küçük annesi, dalga geçmiyor da her şeyi oyuncak sanıyor.
size bir öneri: iki çeşitiniz olsun sofrada. bunu mu bunu mu istersin diye sorun birini seçsin. seçim yapınca kıymete biniyor seçtiği şey. ha bir de miktarı o belirlesin. yumruğu kadar midesi vvar ve açlıktan ölmeyecek sonuçta bu çocuk.sen tamam de annem, ben yemeği koyuyorum deyip o tamam deyince durun.önemsenmek istiyor bu bal küpleri.

yemeği bilemicem ama meyve suyunun fazla tüketiyormuş. kesinlikle meyve suyunun faydalı olmadığını aksine zararlı olduğunu biliyorum ve eve meyve suyu asla sokmam.

evde hoşaf yapıp içirebilirsiniz onun yerine.

Haklısın sonuna kadar.Ama işte yemeyince olmuyor 2 çeşit sunayım ben koyayım önüne yesin istediğini.İnşallah başarılı olurum.Onuda yıpratmak istemiyorum çünkü

Aynen bencede yararlı değil.Dişleri etkilenecek diye düşünüyorum zaten.Ama dediğim gibi azalttım onuda.Zaten yememesine engel olan şeylerden biride o.Hoşaf yapıyım ben hemen.En azından yararlı olur...çok sağol.

zorlamayın,zorladıkça ters teper,acıkmasını bekleyin

Krep zor sevilen bir yiyecek aslında :) Demek ki onu sevmiş,başka şeyler de sevebilir.

Benim tavsiyem,sadece kızın için yemek hazırlamamaya çalış.
En azından babası evde iken,ailece sofraya oturun.Siz ne yiyorsanız,ona da yiyebileceği kadar verin.
Çok fazla ısrar edip,hadi ye,hadi ye demeyin.
Bak baba da yemeği çok beğendi,kızım da büyüdü,büyük yemeği yiyor gibi sözlerle teşvik edin.

Krep seven çocuk,börek de sever diye düşünüyorum.
Peynirli veya kıymalı börekle başlayıp,ıspanaklı,kabaklı veya karışık sebzeli böreğe geçilebilir.
Omlet sevebilir,omlete peynir eklenebilir.
Hazır meyve püresi kavanozuna,kendi hazırlayacağın püreyi koyup kandırabilirsin.

Tarhana çorbası yerine,sebzeli mercimek çorbası yapıp blendırdan geçirebilirsin.
Mercimek çorbası,özellikle havuç ve kerevizi çok güzel kaldırır.Biraz salça,biraz nane katınca her türlü sebzenin oluru var :)

Köfte seviyorsa,kabak dolmasını biraz küçük ve kuru (az yumuşamış) yapıp verebilirsin.
Yoğurt seviyorsa,sebzeleri yoğurtlu yiyebilir.

bizim kuzenler de yemek istemiyor anneleri zorlayınca kızıyorum ama insan dayanamıyor demek ki. nasıl olsa acıkınca yer diyorum. ama hiç büyümüycek acıktığını bilmiyor diyorlar. anne olmak zor valla allah sabır versin.:26::26::26:

evet, gerçekten de mercimek çorbasına her şeyi ekleyebiliyorsun harika kamufle ediyor.
ben pişirdiğim yemeklerin suyundan çalıp tarhana çorbası yaparken içine koyuyorum bir de.
her yemeğe bir patates atıyorum, yemeği yemezse o patatesten tırtıklıyor ekmek niyetine. yemeğin suyu zaten patatese geçmiş oluyor.
bir de kabak seviyorlar genelde tadı yavan ya ondan herhalde kabak,patates,havuç rendesi,soğan, bol yeşllil çok az un karışımını biraz zeytinyağı ile harmanla dök borcama. kekimsi bir şey oluoyr.mücver gibi ağır değil.içine peynir ya da kıyma da koyabilirsin.

Mercimeği de yemiyor.Ama gerçekten işine gelmediği için yemiyor sanırım.İyice aç kalınca yiyecek...Mücveride normal şekilde yapıyorum seviyor:) Benim kız bir garip:)

bende de aynı dert, çıldırmak üzereyim. hem daha memeden de kesemedim. 2 kere kesmeye niyetlendim ikisinde de ağzında yara çıktı doktor iyileşince kes dedi, şimdi iyileşmesini bekliyorum. aslında yemek ayırt etmeyen bir çocuk bazen çok güzel yiyor, ama 1 gün yerse 3 gün yom yemiyor çıldırıcam, hep çok yoruluyorum peşinde koşmaktan hem de çok üzülüyorum bir şey yemeyince. etrafımdakiler de emiyor diye yemiyor diyorlar, ama nasıl keseceğim onu da bilmiyorum memeye çok düşkün resmen onunla aşk yaşıyor...

Canım ben memeden kesmek için göğsüme yara bantı yapıştırdım.Kızım meme isteyince bak ben ssana meme vericem ama meme bitmiş dedim.Baktı sevdi göğsümü.Sonra kapattım.Gecede ağladı ben akıl edemedim göğsümü göstermeyi emzirdim mecbur.Sonra yine kalkınca ışık açtım gösterdim göğsümü baktı uyudu.Şükür ben kolay atlattım.Tek başıma üstelik kimse yardımcı olmadı...Çok kararlı ol.Benim kızda 10 dk da bir emmek isterdi ama kolay oldu.Her istedğinde göster mutlaka.Allah yardımcımız olsun.İnşallah biraz olsun rahatlarız ya...

bende aynı dertten muzdaribim hatta biraz önce3 yoğurdunu yediremedim hala da çok kızgınım. her yemekte zorluk çıkartıyor zorla yedirmekten yoruldum. herşeyi,de yemiyor zaten benim zorumla yerse yiyor yoksa akşama kadar aç gezse gezer. bende böyle bi konu açtım ama kimse bişey yazıp da cevap vermedi.tek tek yediremiyorum hala kahvaltıda sürekli karışım vermek zorundayım peyniri yemez zeytini yemz yumurta yemez anca karışım olursa yiyor. deli olcam banada yol gösterin. sulu yemk de yemiyor köfte et hala yediremedim. yardımnmmmmm

Kendi hallerine bırakmak çözüm olsa keşke...Ama iyice sapıtıyorlar...Allah yardım etsin ya.Bu arada benimde kızım köfte yemezdi ben küçük yuvarlak yapıp kürdan batırıyorum.Kürdanla alıp alıp yiyor.Maydanoz falan seviyor onuda bol katıyorum.İnşallah seninki de yer.

Kendimi bildim bileli yemeyen bir çocuktum. Annemin denemediği yol kalmamış hatta her öğün mahalledeki çocukları toplayıp yemeğe çağırırmış, rekabet olsun hırs yapıp yerim diye. Çocukların ben yiceeem ben bitiriceeeem nidaları eşliğinde annem ağzıma birşeyler tıkıştırmaya çalışırken önümdeki yemeği de onlara verirmişim. Ama kilo sorunum yok ömrümde hiç diyet yapmadım. Çocukken de açlıktan ölmedim. Anne yüreği işte çocuğu kocamaaaan yesin istiyor ama bazı çocuklar nedendir bilmiyorum sevmiyor yemeği işte. Süslenmiş yemeklere karşı tutumu nasıl? Mesela yumurtadan kuş, harfli çorbalar, şekilli meyve salatalarını görse acaba canı ister mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…