annem benim peşimde koşardı yiyeyim diye. bunun farkındaydım ve yemezdim. asla yemezdim. bugün ble ısrar etseler açlıktan ölüyor olsam tıkanırım, yiyemem...
bence meyve suyu vermeyin, doktorlar da diyor yaralı olan kısmını yani posasını atınca şekerli sudan farkı olmuyor diye.
bir de ben mesala karışık yemek yiyemem, bulamaç kıvamı sevmem. millet pilav üstü bir şeyler yer, bebekliğimden beri aynıymış,tatlar birbirine karışınca karışınca yiyemem. kızınız da belki sevmemiştir?
yemediği öğün ısrar etmeyip sofrayı kaldırsanız, arada hiçbir şey ermeseniz br dahaki öğün tekrar deneseniz nasıl olur?
benim kızım 13 aylık, ona ayrı hazırlarsam yemiyor,sofrada biz yerken bizimle aynı şeyleri yiyor kendisinin yiyebileceği şekil küçük küçük koyuyorum önüne.
öğünlerde seçenek sunmayın yemezse zorlamayın ama başka birşeyde vermeyın ve asla peşinde koşturmayın aç kalınca mecburen sizin verdiğinizi yiyecektir ne kadar dayanabilir ki?
burada asıl önemli olan sizin anne yüreğiniz sızlayacaktır doğal olarak ama azıcık sabredip direncini kırana kadar çocuğa sizin verdiğinize itiraz edince acıyıp başka yemek vermemek.
Bende bulamaç şekilde yiyemem.Kızım da yemiyor.Pilavı sade yer.Yani ne yerse öğün olarak sadece bir çeşit yer.Zaten çok sinirlendim.Evde ulaşabileceği bütün yiyecekleri kaldırdım.İyice acıkıp benden isteyecek ve verdiğimi yiyecek.Başka türlü olmayacakBizimle sofrada yemeyi kızım da seviyor.Ama yüzde doksan dalga geçiyor yiyeceklerle.
o daha çok küçük annesi, dalga geçmiyor da her şeyi oyuncak sanıyor.
size bir öneri: iki çeşitiniz olsun sofrada. bunu mu bunu mu istersin diye sorun birini seçsin. seçim yapınca kıymete biniyor seçtiği şey. ha bir de miktarı o belirlesin. yumruğu kadar midesi vvar ve açlıktan ölmeyecek sonuçta bu çocuk.sen tamam de annem, ben yemeği koyuyorum deyip o tamam deyince durun.önemsenmek istiyor bu bal küpleri.
yemeği bilemicem ama meyve suyunun fazla tüketiyormuş. kesinlikle meyve suyunun faydalı olmadığını aksine zararlı olduğunu biliyorum ve eve meyve suyu asla sokmam.
evde hoşaf yapıp içirebilirsiniz onun yerine.
Yok yemiyor.Gün geçtikçe tamamen reddediyor yiyecekleri.Sürekli meyve suyu versen içer günde 5 tane içiyordu.Artık kestim onuda sadece 1 tane vermeye çalışıyorum...
Yedikleri şeyler sadece, köfte,tavuk,pilav,makarna,tarhana çorba,ekmek,meyve püresi (hazır).sabah kahvaltıda krep yer sadece...Peyni,r zeytin,sulu yemekler yok.Yukrıda saydıklarımıda az yer ki artık onlarıda yemiyor.Diş dönemidir dedim ama yok çıktı 4 diş birden.Çıkmayan 4 5 diş kaldı ama belirti yok.
bende de aynı dert, çıldırmak üzereyim. hem daha memeden de kesemedim. 2 kere kesmeye niyetlendim ikisinde de ağzında yara çıktı doktor iyileşince kes dedi, şimdi iyileşmesini bekliyorum. aslında yemek ayırt etmeyen bir çocuk bazen çok güzel yiyor, ama 1 gün yerse 3 gün yom yemiyor çıldırıcam, hep çok yoruluyorum peşinde koşmaktan hem de çok üzülüyorum bir şey yemeyince. etrafımdakiler de emiyor diye yemiyor diyorlar, ama nasıl keseceğim onu da bilmiyorum memeye çok düşkün resmen onunla aşk yaşıyor...Kızım 20 aylık.Yaklaşık 1 ay önce kolayca sütten kestim.meme emerken zaten bir şey yemiyordu.Biraz da o yüzden kestim memeden.Nasılsa sütten kesilince yer diye...
Yok yemiyor.Gün geçtikçe tamamen reddediyor yiyecekleri.Sürekli meyve suyu versen içer günde 5 tane içiyordu.Artık kestim onuda sadece 1 tane vermeye çalışıyorum...
Yedikleri şeyler sadece, köfte,tavuk,pilav,makarna,tarhana çorba,ekmek,meyve püresi (hazır).sabah kahvaltıda krep yer sadece...Peyni,r zeytin,sulu yemekler yok.Yukrıda saydıklarımıda az yer ki artık onlarıda yemiyor.Diş dönemidir dedim ama yok çıktı 4 diş birden.Çıkmayan 4 5 diş kaldı ama belirti yok.
Sadece kendi istedği şeyleri yemek istiyor.Demin pilav verdim yemek suyuyla karıştırıp yarım kaşık aldı dahada almadı tükürüyor.Ve acayipsinirlendim kızdım.Deminden beri ağlıyo...Ya ben ne yapıcam nolur akıl verin...Ha bu arada kilosu boyu iyi ama yememeye devam ettikçe zayıflıcak tabiki....
Editörlerden ricam ne olur konumu taşımayın...Gerçekten fikirlere ihtiyacım var...
bende de aynı dert, çıldırmak üzereyim. hem daha memeden de kesemedim. 2 kere kesmeye niyetlendim ikisinde de ağzında yara çıktı doktor iyileşince kes dedi, şimdi iyileşmesini bekliyorum. aslında yemek ayırt etmeyen bir çocuk bazen çok güzel yiyor, ama 1 gün yerse 3 gün yom yemiyor çıldırıcam, hep çok yoruluyorum peşinde koşmaktan hem de çok üzülüyorum bir şey yemeyince. etrafımdakiler de emiyor diye yemiyor diyorlar, ama nasıl keseceğim onu da bilmiyorum memeye çok düşkün resmen onunla aşk yaşıyor...
bende aynı dertten muzdaribim hatta biraz önce3 yoğurdunu yediremedim hala da çok kızgınım. her yemekte zorluk çıkartıyor zorla yedirmekten yoruldum. herşeyi,de yemiyor zaten benim zorumla yerse yiyor yoksa akşama kadar aç gezse gezer. bende böyle bi konu açtım ama kimse bişey yazıp da cevap vermedi.tek tek yediremiyorum hala kahvaltıda sürekli karışım vermek zorundayım peyniri yemez zeytini yemz yumurta yemez anca karışım olursa yiyor. deli olcam banada yol gösterin. sulu yemk de yemiyor köfte et hala yediremedim. yardımnmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?