- Konu Sahibi destiny555
dolmalık değil de yemeklik kurutmak istiyorum kış için.bilen arkadalar yardımcı olurlarsa cok sevıneceğim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
geçen sene ben de kurutmuştum aynı lezzeti vermiyor beğenmeyip atmıştım
canım kuutma işlemi yapmak istiyorsan oturduğun şehir çok önemli.....yani eğer istanbul yada izmir gibi nemli bir şehirde yaşıyorsan aradığın tadı bulamıyorsun...nemsiz bir yerde daha hızlı kuruduğu için tadını kaybetmiyor....ama yapmak istersen
1 ) patlıcanları alaca soy ve hemen tuzlu suyun içine at...sonra istersen uzunlamasına ister yuvarlak nasıl seviyorsan öyle doğra...ve temiz bir iğneyle aynı yerden delerek ipe geçir...bu kadar :))
patlıcan kurutması için bostan patlıcan seçmelisin çekirdeksiz olanlarından al özellikle isteiğin gibi doğrayıp güneşin çok aldığı bir yerde kurut. biz sürekli kuruturuz kışında şöyle bi sudan geçip sıcak suda haşlıyorum sonra suyunu süzüp ya kızartıyorum yada tepsiye diziyorum üzerine de kıymalı salçalı bi karışım yapıp fırına atıyorum karnıyarık gibi oluyor.
bu arada biz hiç suya atmıyoruz daha geç kurur ve tadı suya geçer der annem hep. direk kurutup ıslattığımız suya tuz koyuyoruz.
benim de kafam ona takılıyordu.peki bu patlıcanın acısını nasıl cıkaracağız diye.çok saolasınTuzlamayın tuzlarsanız,kururken çürür dıyorlar.Ben sadece alacalı bır bıcımde soyup ipe diziyorum o kadar.Kışın da serın yerde durması gerekıyor.Ev kalorıferlı oldugu ıcın ben buzluga koyuyorum.
cumartesi pazara gideceğim canım.patlıcan alacağım.denemek amaçlı yapacağım.istanbulda yasıyorum ama balkonum cok super güneş alıyor.umarım çürütmeden kurutabilirim.annemin terasında hepsini bir beze serip kurutyoruz bazende kalan patlıcanları felan ip dizip balkona asıyorum öyle kurutuyorum tam kurutmadan alma yoksa çürür. benim ev doğalgazlı bi karton kutuya biberleri patlıcanları koydum hala daha var mesela arada çıkarıp pişiriyoruz. eşim kuru dolmayı çok sever mesela