yemeklik patlıcan kurutmak istiyorum,bilen arkadaşlar lütfen yardım

canım kuutma işlemi yapmak istiyorsan oturduğun şehir çok önemli.....yani eğer istanbul yada izmir gibi nemli bir şehirde yaşıyorsan aradığın tadı bulamıyorsun...nemsiz bir yerde daha hızlı kuruduğu için tadını kaybetmiyor....ama yapmak istersen
1 ) patlıcanları alaca soy ve hemen tuzlu suyun içine at...sonra istersen uzunlamasına ister yuvarlak nasıl seviyorsan öyle doğra...ve temiz bir iğneyle aynı yerden delerek ipe geçir...bu kadar :))

canım kuutma işlemi yapmak istiyorsan oturduğun şehir çok önemli.....yani eğer istanbul yada izmir gibi nemli bir şehirde yaşıyorsan aradığın tadı bulamıyorsun...nemsiz bir yerde daha hızlı kuruduğu için tadını kaybetmiyor....ama yapmak istersen
1 ) patlıcanları alaca soy ve hemen tuzlu suyun içine at...sonra istersen uzunlamasına ister yuvarlak nasıl seviyorsan öyle doğra...ve temiz bir iğneyle aynı yerden delerek ipe geçir...bu kadar :))

malesef istanbuldayım:) ama olsun her şeye rağmen yine de yapıcam:))cok saol verdiğin bilgi için:)

patlıcan kurutması için bostan patlıcan seçmelisin çekirdeksiz olanlarından al özellikle isteiğin gibi doğrayıp güneşin çok aldığı bir yerde kurut. biz sürekli kuruturuz kışında şöyle bi sudan geçip sıcak suda haşlıyorum sonra suyunu süzüp ya kızartıyorum yada tepsiye diziyorum üzerine de kıymalı salçalı bi karışım yapıp fırına atıyorum karnıyarık gibi oluyor.

bu arada biz hiç suya atmıyoruz daha geç kurur ve tadı suya geçer der annem hep. direk kurutup ıslattığımız suya tuz koyuyoruz.

Tuzlamayın tuzlarsanız,kururken çürür dıyorlar.Ben sadece alacalı bır bıcımde soyup ipe diziyorum o kadar.Kışın da serın yerde durması gerekıyor.Ev kalorıferlı oldugu ıcın ben buzluga koyuyorum.

patlıcan kurutması için bostan patlıcan seçmelisin çekirdeksiz olanlarından al özellikle isteiğin gibi doğrayıp güneşin çok aldığı bir yerde kurut. biz sürekli kuruturuz kışında şöyle bi sudan geçip sıcak suda haşlıyorum sonra suyunu süzüp ya kızartıyorum yada tepsiye diziyorum üzerine de kıymalı salçalı bi karışım yapıp fırına atıyorum karnıyarık gibi oluyor.

bu arada biz hiç suya atmıyoruz daha geç kurur ve tadı suya geçer der annem hep. direk kurutup ıslattığımız suya tuz koyuyoruz.

bunları söylemen çok iyi oldu canım.direkt güneş ışığında mı kurutayım yani.denemelik olarak az bir şey kurutacağım.çok saolasın

Tuzlamayın tuzlarsanız,kururken çürür dıyorlar.Ben sadece alacalı bır bıcımde soyup ipe diziyorum o kadar.Kışın da serın yerde durması gerekıyor.Ev kalorıferlı oldugu ıcın ben buzluga koyuyorum.
benim de kafam ona takılıyordu.peki bu patlıcanın acısını nasıl cıkaracağız diye.çok saolasın

annemin terasında hepsini bir beze serip kurutyoruz bazende kalan patlıcanları felan ip dizip balkona asıyorum öyle kurutuyorum tam kurutmadan alma yoksa çürür. benim ev doğalgazlı bi karton kutuya biberleri patlıcanları koydum hala daha var mesela arada çıkarıp pişiriyoruz. eşim kuru dolmayı çok sever mesela

annemin terasında hepsini bir beze serip kurutyoruz bazende kalan patlıcanları felan ip dizip balkona asıyorum öyle kurutuyorum tam kurutmadan alma yoksa çürür. benim ev doğalgazlı bi karton kutuya biberleri patlıcanları koydum hala daha var mesela arada çıkarıp pişiriyoruz. eşim kuru dolmayı çok sever mesela
cumartesi pazara gideceğim canım.patlıcan alacağım.denemek amaçlı yapacağım.istanbulda yasıyorum ama balkonum cok super güneş alıyor.umarım çürütmeden kurutabilirim.

damak tadı değişir tabi.dolmalık kurutulan bana daha lezzetli geliyor,halka halka kurutulanı beğenmedim.ama dene beğenmezsen yemezsin :) bu arada istanbuldaysan fırında kurutmanı tavsiye ederim.

benimde annem sağolsun topak patlıcanları yıkayıp süzdürdü. iyice süzülünce doğradı. 6 7 parçaya böldü dikine dilim dilim.. akşamdan balkonda sofra bezine serdi kurudular bayağı. biz iç anadoluda yaşıyoruz ama kurutmak için adanadan küçük küçük topak patlıcanlar alıyoruz. kışın yemeklerde değilde ben annemde yanına dolmalık biber ve kabak falanda kurutuyor sonra hepsini haşlayı biraz zeytnyağda çevirip yoğurtluyor. üstünede kırmızı biberli tereyağlı sos yapıyor.. günlerde pastaların böreklerin yanına alternatif bir meze türü oluyor.. birde taze fasulyeyi kurutuyoruz ya, onlatrı haşlayıp yine zeytinyağda çeviriyoruz. sarımsağıda yogurttansa yağda çevirmey,i tercih ediyoruz yogurt (tercihen içine mayonez) ve cevizle serviz yapıyoruz..

ağız tadıyla yersiniz inşallah.

kış gelse iş çıkışı annemin günlerinde tabak tabak bunlardan yemeyi özledimm..

sevgiler..

Back
X