Çok teşekkür ederim cidden kafamda oturttum sayenizde. Son bir soru, onlar mı kendilerine servis etmeli ben mi etmeliyim? Ben edersem daha rahat olurum kural kaidesi yok anladığım kadarıyla.
Çok teşekkür ederim cidden kafamda oturttum sayenizde. Son bir soru, onlar mı kendilerine servis etmeli ben mi etmeliyim? Ben edersem daha rahat olurum kural kaidesi yok anladığım kadarıyla.
Yani şöyle ilk kez gelen misafirler olduğuna göre öyle demişsiniz...
Servisi siz başlatırsınız.
diğer meze gibi olan çeşitlerden onlar isteğine göre alır.
Bizim ailede öyle oluyor .
Kolay gelsin size şimdiden elinize sağlık...
Yani şöyle ilk kez gelen misafirler olduğuna göre öyle demişsiniz...
Servisi siz başlatırsınız.
diğer meze gibi olan çeşitlerden onlar isteğine göre alır.
Bizim ailede öyle oluyor .
Kolay gelsin size şimdiden elinize sağlık...
Nasıl geçti iftar davetiniz?
Ben hep şöyle yapıyorum, en altta servis tabağı, üstünde çukur tabak en üstte çorba kasesi. Ortaya genellikle bir zeytinyağlı, bir kereviz salatası yada tarator yapıyorum servis kaşıkları ile büyük servislere koyuyorum. Eğer misafir erken geldiyse çorbayı masada dolduruyorum, iftar ise ve son dakikalarda gelirlerse önden dolduruyorum soğumayacak şekilde. Çorbalar bitince çoğu kişi çukur tabağa ortadaki yemeklerden alıp yiyor, bazısı direkt ana yemeği istiyor onlara servis tabakları ile pilav ve ana yemeği getiriyorum mutfaktan, çukur tabak kullanılmamış oluyor. Tabi yine de yıkıyorum, kullanılmadı diye dolaba koymuyorum. Salatayı cam kaslerim var onunla herkese ayrı koyuyorum. Yemek doldururken eşim de yardım ediyor tabakları getirip götürüyor. Tabi biz 4 kişilik bir aileyiz, gelen misafirlerle 14-15-16 kişi oluyoruz. Benim standart menüm, bir et yemeği, yanında pilav, çorba, salata, bir zeytinyağlı yazın taze fasülye kışın pırasa zeytinyağlıyı bir gün önceden yapıyorum. Yemeklerde sürekli farklı şeyler yapıyorum ama ana hatlarıyla böyle.