Yemekleri servis etme şekli

sssddnnnn

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
168
-10
18
Herkese merhabalar. İftara misafir çağıracağım çok sık misafir ağırlamam o yüzden biraz bilgisizim.
Menü düşüncem şu,mercimek çorbası, hünkar begendi, fırında patates veya salçalı erişte, paçanga böreği, çiğköfte, tarator. Şimdi misafirler gelince ilk önce çorbalar konulmuş olacak.
Ben çorbadan sonra, hünkar begendiyi ve yanına koyacagım atıyorum erişteyi mutfakta tabakları hazırlayıp mı masaya getirmeliyim yoksa hepsi masada olsun masada mı servis etmeliyim? İlk defa evime gelecek bu misafirler dolayısıyla çok samimi değiliz ama ilerdisamimiyet vaad eden kişiler

Nasıl kolayına geliyorsa istersen çorbaları önden gönder sen mutfakta diğerlerini hazırla hazırda beklesin sonra getirirsin masan küçükse çok yer kaplar herkes çorbasını içip tabakları topar diğerlerini getirirsin ben öyle yapıyorum mutfakta çorbalarla birlikte hızlıca hazırlıyorum orada bekliyorlar ama çok geniş masa konsol olsaydı belki orda da hazırlayabilirdim fikir olsun kolay gelsin

Masam 6 kişilik ferah, 4 kişi olacağız. Masada da hazırlayabilirim ama masada hazırlamak rahat olur mu emin değilim sadece bir yandan porsiyonları kontrol etmek için masa daha iyi bir yandan da güzel koyamasam tabaklara mutfakta revize edebilirim gibi

Pek rahat olmuyor ya tüm gözler sizi izliyor ben rahat edemiyorum mutfakta hazır ediyorm

Zaten böreği, taratoru ve çiğköfteyi ortaya koyarsınız. İster çorba hariç diğer yemekleri de büyük servis tabaklarınız varsa ortaya koyar, çorbayı masada doldurursunuz kaselere, hiç kalkmamış olursunuz. Yada çorbayı yine masada doldurup ana yemeği hünkar beğendi ve erişteyi çorbalar bittikten sonra tabakları alıp mutfakta doldurursunuz. Zaten 4 kişisiniz çok zahmetli olmaz. Bir tek erişte yerine pilav daha iyi olur bence. Ayrıca salata olacak mı? Mesela eğer salata varsa onları ayrı ayrı kaselere koysanız daha iyi olur.

Pek rahat olmuyor ya tüm gözler sizi izliyor ben rahat edemiyorum mutfakta hazır ediyorm
Ya sık görüştüğümüz kişiler olsa evet yaparım ama ilk defa olacağı için acaba yanlış birşey yapar mıyım falan diye çekiniyorum djdj peki çorbaların altına servis tabağı koymadan mı yoksa tabağı koyup hepsini toplayıp mutfağa mı götürmek gerekir

Salata düşünmedim marul tere roka falan koyarım diye düşündüm , büyük servis tabağım bir tane var djfjj ama oval ve kare küçük orta borcamlarım var. Bence ben bu salaklık ile mutfakta doldursam daha iyi. Peki çorbanın altına yine servis tabağı koyup yemek bittikten sonra hepsini mi götüreyim yoksa çorbayı tabak gibi Amerikan servislerin üstüne koyup servis tabaklarını mutfakta hazırda mı bekletmeliyim. Bide çorbayı masada doldururum ama çorba için bişeyim yok tencere çok harala gürele durmaz mı

Aaaaa sunum karşıtı, fazla tabak çanak kalabalık sevmeyen, ince düşünceli insan, nerde görsem tanır ve bayılırım :)) benim de bir iki servis tabağımla düz yemek takımım var hepsini masaya dolduruyorum vallahi isteyen istediğinden istediği kadar alsın, çünkü birazda servis yapmayı bereceremiyorum eheheheheh

Dediğim gibi ilk defa gelecekler istedikleri kadar alamazlar muhtemelen çekinirler masada ben doldursam da ben beceremeyebilirim çok karıştı işler

Çift servismi açacaksınız ?
Mesela üstte kase onun altında çukur yemek tabağı en altta ise büyük servis tabağı olaraktan ben genelde öyle yapıyorumda.
Kaselere zaten çorba
Çukura ana yemek
Bi diğerine diğer çeşitlerden koyuyorum.
salatayı bazen ortaya koyuyorum .
Herkes tabağına alıyor
Bazen de ayrı bi kaseye köşeye koyuyorum.

Dediğim gibi ilk defa gelecekler istedikleri kadar alamazlar muhtemelen çekinirler masada ben doldursam da ben beceremeyebilirim çok karıştı işler

Ooff her misafirde ben de böyle oluyorum üstelik bir ihtimal de değil benimki direkt beceremiyorum ahahahaah
Bu durumda bence siz ana yemeği mutfakta hazırlayın beklesin, çorba kaselerini de mutfakta halledin masaya tencere götürmek istemiyorsanız, ki bence tencere de çok absürt olmaz
çorbayı da mutfakta hallederseniz tepsiyle götürür direkt suplaların üzerine koyarsınız, çorbalar bitince gelsin hazır tabaklar ,mezeler de servis tabağına alınır çift servise gerek kalmaz gibi geldi bana.

Şimdi işler daha çok karıştı sjdjddj servis tabağı üstüne çorba kasesi diye düşündüm. Servis tabağına ana yemek ve pilav koyarım biraz da börek için yer bırakırım çift servis olayında hem ana yemek hem diğerleri için fazla tabak olmuş olur masada daha önce hiç öyle yapmadım kesin mala bularım

Yani herkesin önünde servis tabağı da olmalı mı? Cidden öyle çok çevre seven insanlar değiliz pek gitmeyiz pek bize de gelinmez kör cahil hissediyorum şu an.

Öyleyse tamam .
Size hangisi kolay geliyorsa öylede yapabilirsiniz tabi.

Bi kase bi ana yemek tabağıda yeterli olur salata eğer varsa bir kayık tarzı bi şeyede koysanız olur.

Öyleyse tamam .
Size hangisi kolay geliyorsa öylede yapabilirsiniz tabi.

Bi kase bi ana yemek tabağıda yeterli olur salata eğer varsa bir kayık tarzı bi şeyede koysanız olur.
Kaseyi suplaya koysam çorbalar bittikten sonra toplatıp mutfağa gitsem ordan da servis tabaklarıyla yemeklerle geri dönsem olur o zaman di mi ayıplanmaz

4 kişilik bir iftar yemeği için neden bu kadar kasmissiniz. Herşeyi hazır masaya yerleştirin olsun bitsin ramazan ramazan mutfağa gidip servisleri teker teker hazırlayıp getirmezdim ben olsam. Tüm servisleri hazırlar koyardım kim ne istiyorsa yesin

Yani herkesin önünde servis tabağı da olmalı mı? Cidden öyle çok çevre seven insanlar değiliz pek gitmeyiz pek bize de gelinmez kör cahil hissediyorum şu an.

Ana yemeği ve pilavı servis tabağına koyarsınız diye düşündüm daha geniş oluyor ya diğer çeşitleri de ona alırlar yani toplamda kase ve bir servis tabağı. Bence gayet olur.

Kaseyi suplaya koysam çorbalar bittikten sonra toplatıp mutfağa gitsem ordan da servis tabaklarıyla yemeklerle geri dönsem olur o zaman di mi ayıplanmaz
Sizin dediğiniz gibi yapanda var.
Evet öylede olabilir.
Neden ayıplansın.
Bence rahat olun fazla kasılmayın.

Orada açıklamaya pek misafir ağırlamadığımı ve girmediğimi yazmışım zaten. Kasmasam neden konu açayım? Son kararda evet ortaya koymaya karar verdim. Peki servisi ben mi yapmalıyım? Onların tabağına almasını mı beklemeliyim? Ana yemek için.

Ana yemeği ve pilavı servis tabağına koyarsınız diye düşündüm daha geniş oluyor ya diğer çeşitleri de ona alırlar yani toplamda kase ve bir servis tabağı. Bence gayet olur.
Evet şimdi anladım sizi. Tamam ortaya koyacagım servis tabağı yerine kare küçük borcama ana yemeği düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…