• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerde koku

Ha bir de bende söyle bişey oldu.sıvı yağ yemekte hiç pişmeden kalıyordu sanki çiğ yağ yiyoruz gibi tat alıyordum.tüm yemeklerin yağı üstünde duruyordu sanki.ama o marka bu marka değildi.almadım bir daha

HHhaa yorumlara istemsizce güldüm yağ değil yaratık mübarek :KK70:

Herşeyin tadı çiğken ve piştikten sonra aynı mı olur sizce. Pişince tat değişiyor tabiki. Neyse laf yetiştirmek için havamda değilim
Bozuk sey cigken de belli oluyor. Mesela bozuk et. Renginden bile belli oluyor. Yani yagin tadina bakip bozuk olup olmadigini anlamiyorsaniz, pisen yemegin koktugunu da anlamamaniz lazim.

Ben kullanıyorum hatta yeni açtım ama hiç öyle bir koku olmadi ve yanlış anlamayın ama 9 aydır böyle diyorsunuz belki buzluk kokusu sindi o bozuyor yada salça yada gerçekten yağda bir sorun var hemn değiştirseniz markayı uğraşıp durmazsiniz

Etten kaynakli bence.kullandiginiz eti ayri bi kapta pisirin,ayni koku cikacaktir muhtemelen.çünkü besi farki var.bazi yorelerin etleri cok kötü kokuyo

Hanımlar merhaba,

Benim yemeklerimde son zamanlarda tuhaf bi tat oluşmaya başladı. Özellikle etli olan yemekler çok kötü kokuyo ve yenmiyor. Yemeklerim hep ziyan olmaya başladı. Herzaman yaptığım gibi yaptığım halde neden böyle oluyor anlamadım. Ben kullandığım yağdan şüphelendim marka vermek yasak mı bilmiyorum T ile başlayan markanın kullanmaya başladım ama o da kaliteli bir marda ucuz birşey değil. Bu yağdan kullanıp yemeklerinin tadı değişen varmı? Eğer öyleyse yağı değiştireceğim.
etten kokuyor olabilir mi T...U markadan bahsediyorsun sanırım .. denedim o yağı gayet güzel bir yağdı ? eti her zaman aldığınız yerden mi alıyorsunuz

Ben de benzer bir sorun yaşadım.
Sonra sorunun bulaşık makinesi tableti olduğunu anladım. Ya bozulmuştu ya da hatalı üründü bilemiyorum.
Isınan her şey kokuyordu. :bicak:

Hanımlar merhaba,

Benim yemeklerimde son zamanlarda tuhaf bi tat oluşmaya başladı. Özellikle etli olan yemekler çok kötü kokuyo ve yenmiyor. Yemeklerim hep ziyan olmaya başladı. Herzaman yaptığım gibi yaptığım halde neden böyle oluyor anlamadım. Ben kullandığım yağdan şüphelendim marka vermek yasak mı bilmiyorum T ile başlayan markanın kullanmaya başladım ama o da kaliteli bir marda ucuz birşey değil. Bu yağdan kullanıp yemeklerinin tadı değişen varmı? Eğer öyleyse yağı değiştireceğim.
bende o yağdan kulandım değşklik olmadı kasabı felan değiştrdinzmi??

Koyun koksaydı anlardım çünkü onun kokusunu çok iyi bilirim ve yiyemem. Bide şöyle birşey oluyor etli yemek yaparken bir sürü salça koyduğum halde sanki hiç salça koymamışım gibi değişik bi rengi oluyor. Hiç salça rengi yok görüntü çok kötü oluyor. Şaştım kaldım yaa
salçanız sıkıntılı bence defne yaprağıda kulanın biberiye ve defne yaprağı

Koyun koksaydı anlardım çünkü onun kokusunu çok iyi bilirim ve yiyemem. Bide şöyle birşey oluyor etli yemek yaparken bir sürü salça koyduğum halde sanki hiç salça koymamışım gibi değişik bi rengi oluyor. Hiç salça rengi yok görüntü çok kötü oluyor. Şaştım kaldım yaa
Salçayı bir tepsiye dökün havalandırın ondan kaynaklı olabilir sonra üzerine hafif yağ dökün,biz elde kendimiz çıkardığımız için buzdolabında saklamayız dışarıda durur küflenme vs olmadı ama ara sıra havalanması ve güneş görmesi gerek bir kaç gün balkonda tutun güneş ve akşam serinliği iyi gelir.

Yukarıda bahsetmişsiniz hazır alıyorsanız öncü alın derim hazır alan tanıdıklarım öncü alıyor onlar memnunlar,ama onuda bir gece yine bekletin derim üzerine hafif yine yağ dökersiniz,sizin sorun salçadan kaynaklı bence.

Eti tereyağıyla pişirdim tek başına koku yoktu. Ama bir iki damla bile o yağdan damlatsam tadını acaip etkiliyor. Mesela patlıcan oturtma çok yaparım eskiden çok güzel olurdu artık kokudan yenmiyor. Ayy bi daha eve sokmıycam o yağı
Eee çözmüşsünüz işte sorunun kaynağını.

Yag uygun olmayan şartlarda muhafaza edilmiş ve asitlik duzeyi bozulmuş olabilir. Sizin muhafanizi degil, size gelene kadar olan muhafaza sartlatindan bahsediyorum. Bence başka bir markanin sıvı yağını alıp deneyin. Sorun yagda mi değil mi belli olur o zaman. Bu yagı da kızartmalarda kullanırsıniz

Yok bittikçe yenisi alınıyor sorunun yağda olduğunu anlamadığım için

diğer yazdıklarınızda da göz attım da bence sorun yağda değil

yemeğin pişme şeklinde

yani bazı yemeklerde yağ önce soğanla kavrulur vs bazısında çiğden koyulur

ya da işte et kavurulursa farklı haşlanırsa farklı olur

bir de donup çözülmüş et koku ve tadı ile tazesi arasında mutlaka fark oluyor

özellikle kurban eti donup sonra pişirilince biraz farklı oluyor ya yeterince dinlendiremiyoruz koymadan önce ya da daha farklı saklamak gerek

ben küçükken margarin kullanılırdı

eğer kek sıvı yağ ayçiçek yağı ile yapılmışsa ilk piştiği gün koku olmaz ama ertesi güne kalırsa kokusu değişirdi yani ben bunu o zaman ayırt ederdim zira alıştığımın dışında isi

şimdi tüm kekleri sıvı yağ ile yapıyorum hatta zeytin yağı ile ama kokmuyor çünkü alıştım

Yağınızı değiştirin derim.
Şahsen ben tereyağı ve zeytinyağı kullanıyorum yemeklerimde,dışarda margarinle yapılmış bir yemek geldiğinde önüme ben o yemeği yiyemiyorum,kokusu tadı değişik geliyor.
Et,sebze,bakliyat ne pişiriyorsanız aynı sorunu yaşıyorsanız yağdandır diye düşünüyorum.

Back
X