Yemekkk :/

Başka türlü öğrenemez ki. O zaman da bebegim yemek yemiyor diye dertleneceksin. Bir şey olmaz. Haşlanmış sebze ver ilk etapta. Parmak havuç kabak patates vs. Hasla ver. Makarna olabilir. Ben eline yeşil soğan bile veriyordum. Kerata buram buram soğan kokuyordu. Eline alıp yiyeceği tanıyarak daha sağlıklı beslenme alışkanlığı edinir çocuklar.

Bebekler için ilk yardım dersleri var, onlara katılsanız madem bu kadar pimpiriklisiniz. İçiniz de rahat eder. Böyle giderse çocuğun çiğneme becerisi gelişemez ki; onu da öğrenmesi lazım.

Masallah çiğneme konusunda şapırdatmaya başladı :) sorun bnde işte .Suan mumkun degıl .Sadece internetten araştırmayapabılıyorum

Başka türlü öğrenemez ki. O zaman da bebegim yemek yemiyor diye dertleneceksin. Bir şey olmaz. Haşlanmış sebze ver ilk etapta. Parmak havuç kabak patates vs. Hasla ver. Makarna olabilir. Ben eline yeşil soğan bile veriyordum. Kerata buram buram soğan kokuyordu. Eline alıp yiyeceği tanıyarak daha sağlıklı beslenme alışkanlığı edinir çocuklar.
Aynen oyle yazıyodu haslanmıs havuç sonra kabak dıe onları vermekle başlıyım en ıyısı

Dediğiniz yöntem blw.
İlk bebeğim 8 aylıkken her şeyi parmak besinler sayesinde kendi yedi, şuan 2 yaşında çok büyük zararını görüyorum.
Çünkü asla sulu yemek yemiyor, daima parçalara ayrılmış kendi yiyebileceği şeyler istiyor.
Kaşık çatalı da reddediyor, zaten yemesi sorunlu iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Küçük bebeğim ise 9 aylık ve çiğneme sıkıntısı var, en ufacık bir şey bile boğazına takılıyor meyvelerle alıştırma yapıyorum, blw yapmadım.
Geçen gün çorbasına kıyma koydum, 1 saat öğürdü.
Pütürlü vermeye çalışıyorum ama abisine benzemiyor, henüz hazır değil parmak besinlere.
Sadece kendim yediriyorum.

Panik yapmayacak, doğru müdahale edebilecekseniz yedirin ve tabi ki blw nin birçok kuralı var, iyice araştırın.

Orası öylede nebılıönebılım işte. Belkide ilk bebek dıe bukadar panik yapıyorum .Yarın sıpamın eline veriyim bı ekmek izlicem onu yıne koca lokma koparıyomu dıe :)
Koparsa da yutamaz,kucucuk cocuk. Benim oglan 2,5 yasini gecti hala kocaman koparamiyor. Evham yapmayin cocuga zarar

Hep Az verıyorumda lokmaları yetınmıyo iştw :) illa buyuk olucak
Çocuk senden daha cesur bu konuda desene
Ama haklısın mesela bazı ekmeklerin içi çok hamur gibi oluyor onları yapıştırıyorlar kuru yerinden ver
Mesela ben dişi çıkacak diye taze soğan verdim arkadaşım verme onu koparır dedi pırasa vermeye başladım

Aynen oyle yazıyodu haslanmıs havuç sonra kabak dıe onları vermekle başlıyım en ıyısı
Tabi bunlar yumuşak olduğu için sen de daha rahat verirsin. Yavaş yavaş çiğ vermeye başlarsın. Allah kolaylık versin. Böyle kendileri yemeye başlayınca çok tatlı oluyorlar. Salçalı soslu seyler yerken hele yüz göz batmıyor mu bayılıyorum. Tabi salça vs için seninki küçük daha. Kendi kendine yemeye başladıkça senin de hoşuna gidecek.

Günde 8 lt su su zehirlenmesine sebep olur. Yapmayın öyle şeyler. 2-3 lt kafi.
uzerinden 3 yil gecti icim yaniyordu. su zehirlenmesini hic duymadim ama bende herhabgi bir probleme yol acmadi. zorla icilmez zaten ihtiyac soz konusu

Çocuk senden daha cesur bu konuda desene
Ama haklısın mesela bazı ekmeklerin içi çok hamur gibi oluyor onları yapıştırıyorlar kuru yerinden ver
Mesela ben dişi çıkacak diye taze soğan verdim arkadaşım verme onu koparır dedi pırasa vermeye başladım
Aynen. Bnde tam tersi ekmeğin içi yumusak dıe onu verıyorum hıc kuru tarafından vermedim .Su pırasa işini bnde denıyom dişi cokcok kasınıyor emzigı bıle ısırmak ıcın kullanıyor

Vermediğin sürece öğrenemez
Deneme yanılma yöntemi ile öğrenecek sen zaten yanında olacaksın.
Endişelenme sakin kal ilk denediğimizde bende çok korkmuştum takılır gibi oldu ama dili ile ileri itmişti bebeğim ekmeği sonra çevirdi ağızında yuttu :))

Sen sakin kaldığın sürece sorun olmaz
Kabak,havuç,patates bunları haşlayıp önüne azar azar koy kendi yesin 8 aylık rahatlıkla yiyebilir

Dediğiniz yöntem blw.
İlk bebeğim 8 aylıkken her şeyi parmak besinler sayesinde kendi yedi, şuan 2 yaşında çok büyük zararını görüyorum.
Çünkü asla sulu yemek yemiyor, daima parçalara ayrılmış kendi yiyebileceği şeyler istiyor.
Kaşık çatalı da reddediyor, zaten yemesi sorunlu iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Küçük bebeğim ise 9 aylık ve çiğneme sıkıntısı var, en ufacık bir şey bile boğazına takılıyor meyvelerle alıştırma yapıyorum, blw yapmadım.
Geçen gün çorbasına kıyma koydum, 1 saat öğürdü.
Pütürlü vermeye çalışıyorum ama abisine benzemiyor, henüz hazır değil parmak besinlere.
Sadece kendim yediriyorum.

Panik yapmayacak, doğru müdahale edebilecekseniz yedirin ve tabi ki blw nin birçok kuralı var, iyice araştırın.
Pütürlü bndde verıyorumda .örnek ekmek gıbı onu eline vermiyorum .hatta elinehocbısı ı vermiyorum hep BN yediriyorum

Vermediğin sürece öğrenemez
Deneme yanılma yöntemi ile öğrenecek sen zaten yanında olacaksın.
Endişelenme sakin kal ilk denediğimizde bende çok korkmuştum takılır gibi oldu ama dili ile ileri itmişti bebeğim ekmeği sonra çevirdi ağızında yuttu :))

Sen sakin kaldığın sürece sorun olmaz
Kabak,havuç,patates bunları haşlayıp önüne azar azar koy kendi yesin 8 aylık rahatlıkla yiyebilir
Aynen ya onlarla başlıyım ben enazından onlar yumusak :) bıraz daha içim rahat olur

Back
X