• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek Takımıyla ilgili...

izmirperisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
5.912
3
156
İzmir
Mrblar...
Benim bir sorum olucaktı daha doğrusu bir fikir istiyorum...
Benim kütahya porselen 12 kişilik bir yemek takımım var... Şık bir takım...
Şimdi kendime karaca'nın kahvaltı takımını aldım...
Oda hoşuma giden geometrik desenli...
Birde tabiki günlük yemek takımı almayı düşünüyorum... 6 kişilik...
Düşüncem kahvaltı takımının aynı modelinden alıp günlükleri aynı model yapmak...
İyi hoş ama düşündüğüm modelin içeriği yalnız 36 parça... İçinde çorba tenceresi vs yok...
Normal 12 kişilikler se 85 parça...
Eğer 12 kişilik alırsam kütahya porselenden almayı düşünüyorum ama 3 ayrı model de olsun istemiyorum...
Kahvaltı takımımın modelini de çok beğeniyorum...
Sizce ne yapmalıyız :36:
İyi günler...

cnm 6kişilik takımların çorba tenceresi olmuyo zaten. 12kişilik takım gibi fincanı, salata tabağı falan da olmuyo. adı üstünde günlük. zaten günlük yemeklerimizde (en azından bizim evde öyle) çorba tenceresi kullanılmaz. misafir gelince 12kişiliği çıkarırsın tenceresini, oval tabağını kullanırsın. bi debaşka açıdan 3takım olsun nolur ki. değişik değişik kullanırsın, renk gelir masalara:1: yani bence

Haklısın canım...
Yani 12 kişi almıyacağım...
Ama aynı modeli almayı düşünüyorum benim hoşuma gitti :)
Teşekkür ederim cevap için...

Son düzenleme:
bana gereksiz geliyo 12 kişilik tabi herkesin kendi tercihi ama misafir için 12 kişilik günlük 6kişilik yeterli geliyo bana:13: sen bilirsin cnm nacizane fikrim :39:

Günlük kullanım için çorba tenceresine gerek var mı ki ya?bence yok.tabi aile alışkanlığı ile ilgili bir şey bu.Ayrıca kahvaltı takımının yanına salata tabaklarını falan o takımın içşnde bulunan renklerden oluşturabilirsin.servis tabakları, sosluk,salata kaseleri, çorba kaseleri oluşturursun bence günlük takımlar için bu kombineler daha şık ama dediğim gibi günlük için..misafir için elbette ki 12 kişilik 85-90 parça olanlar kullanılmalı.ama günlükte böyle bir sıkıntıya gerek yok...güle güle kullan.:>

Benimde tercihim günlük 6 kişilik.. Günlük için gerçekten 12 kişilik gereksiz geliyor :S
Zaten baştada yazdım...
Ama işte salata tabağı vs olmayınca kafamı karıştırmıştı...
Ama onuda ex alırız birşey olmaz...
:71:

Günlük kullanım için çorba tenceresine gerek var mı ki ya?bence yok.tabi aile alışkanlığı ile ilgili bir şey bu.Ayrıca kahvaltı takımının yanına salata tabaklarını falan o takımın içşnde bulunan renklerden oluşturabilirsin.servis tabakları, sosluk,salata kaseleri, çorba kaseleri oluşturursun bence günlük takımlar için bu kombineler daha şık ama dediğim gibi günlük için..misafir için elbette ki 12 kişilik 85-90 parça olanlar kullanılmalı.ama günlükte böyle bir sıkıntıya gerek yok...güle güle kullan.:>

Evet canım ... Sanırım hatta sanırım değil 6 kişilik alacağım...
İlgilenip yazdığın için teşekkür ediyorum...
:71:

bende hiç anlamam masalarda yani gördüğüm,gittiğim evlerde
hep 6 kişilik,6 kişilik yer var 6 kişilik sandalye var
biz neden 12 kişilik alıyıruz ki
ama 6 kişilik bana da eksik gibi geliyor
12 kişilik alınca ne olacak merakla bekliyorum :) :)

canım bende 12 kişilik tanıkınıtı gibi. misafir yemek takımı günlük yemek takımı 12 kişilik günlük için kadeh ve bardaklar almıştım onlarıda 12 kişilik yaptım. kahvaltı takımım 6 kişilik çok beyeniyorum ama eksik gibi geliyor ya 7.veya 8. kişi olursa fikri aklımda oluyo. Ayretten su takımı alıcam ama su takımları 6 kişilik 12 kişil yapmak için 2 takım almam lazım şuan için fazlaca taksidim olduğundan henüz onu erteledim ama içimde kaldı heran dayanamayıp alabilirim... Ama soracak olursan 7.veya 8. kişiler kaç zamanda bir gelir evine bilinmez. İşin aslı günlük için 6 kişil yemek takımı normal benim gibi takıntılılar hariç :)

off bende de aynı takıntı var!!! günlük yemek takımını 12 kişiye tamamlasam mı diye?? 6 kişilik bi takım var elimde devamını alsam mı acaba?? :6:

yemekte 12 kişi olunca zaten misafir yemek takımı kullancamda işte 7-8 kişi olmak sinir bozucu:52:

Son düzenleme:
cnm 6kişilik takımların çorba tenceresi olmuyo zaten. 12kişilik takım gibi fincanı, salata tabağı falan da olmuyo. adı üstünde günlük. zaten günlük yemeklerimizde (en azından bizim evde öyle) çorba tenceresi kullanılmaz. misafir gelince 12kişiliği çıkarırsın tenceresini, oval tabağını kullanırsın. bi debaşka açıdan 3takım olsun nolur ki. değişik değişik kullanırsın, renk gelir masalara:1: yani bence

bende bu yoruma katılıyorum..tam aklımdan geçenleri yazmış arkadaş...

12 kişilik günlük için bencede gereksiz....hem aynı olsun diyede kasma günlükleri...kahvaltı ayrı bişey ,yemek ayrı bişey...farklı olsunlar değişiklik olur arkadaşın dediği gibi...:34: bende öyle yapıcam...ben günlük yemek takımını bievden aldım,6 kişilik...daha doğrusu 12 kişilik takımı bozup tek tek satıyolardı bende kendime 6 kişilik takım yaptım...çorba kasesi,çukur tabak,servis tabağı,pasta tabağı,büyük salata kasesi(1tane),1 tane büyük kayık tabak,ve 6 kişilik çay fincan takımı şeklinde oluşturdum....ama başka bi takım daha alasım var:31:

kahvaltı takımınıda karacadan alıcam inşallah..onun modellerini çok beğeniyorum bende...kısacası aynı olmaları gerekmez aksine farklı olmaları daha güzel...sen 6 kişilik al günlüğünü....çorba tenceresi olmaz günlükte zaten....

bence günlük kullanılan yemek tabaklarıda 12 kişilik olmalı.bana da evleneceğim sırada 6 kişilik yeter gibi gelmişti ama hep 2 kişi kalınmıyor.arkadaşlarımızın 2-3 çocuğu olanlar var.benimde 1 tane çocuğum var.yemek veya kahvaltıya geldiler mi oluyoruz 7 kişi.3 arkadaş yemek yiyelim yada kahvaltı yapalım dedik mi durum daha vahim.masada farklı takım oluncada ben sevmiyorum şık gelmiyor.inanın yumurtalık bile alırken 12 tane alıyorum.belkide takıntılı gelebilirim ama masada her şeyin takım olması bana çok şık ve estetik geliyor.yeni alacak arkadaşlara da bu yüzden 12 tane almalarını tavsiye ediyorum.11 senelik evli biri olarak gerekli görüyorum.hatta ben misafirlik yemek tabaklarının servislerini 20 tane alın diyorum.çünkü düğünden ,doğumdan sonra yapılan mevlütlerde ve kalabalık günlerde12 kişilik takım yetmiyor bile.ben yemek takımın servislerini ve pasta tabak sayılarını sonradan artırdım.bence herşeyin takımolmasını istemek takıntı değilde mükemmelliyetçilik.

bence günlük kullanılan yemek tabaklarıda 12 kişilik olmalı.bana da evleneceğim sırada 6 kişilik yeter gibi gelmişti ama hep 2 kişi kalınmıyor.arkadaşlarımızın 2-3 çocuğu olanlar var.benimde 1 tane çocuğum var.yemek veya kahvaltıya geldiler mi oluyoruz 7 kişi.3 arkadaş yemek yiyelim yada kahvaltı yapalım dedik mi durum daha vahim.masada farklı takım oluncada ben sevmiyorum şık gelmiyor.inanın yumurtalık bile alırken 12 tane alıyorum.belkide takıntılı gelebilirim ama masada her şeyin takım olması bana çok şık ve estetik geliyor.yeni alacak arkadaşlara da bu yüzden 12 tane almalarını tavsiye ediyorum.11 senelik evli biri olarak gerekli görüyorum.hatta ben misafirlik yemek tabaklarının servislerini 20 tane alın diyorum.çünkü düğünden ,doğumdan sonra yapılan mevlütlerde ve kalabalık günlerde12 kişilik takım yetmiyor bile.ben yemek takımın servislerini ve pasta tabak sayılarını sonradan artırdım.bence herşeyin takımolmasını istemek takıntı değilde mükemmelliyetçilik.

aslında bi bakıma haklısın..bende de vardır o huy...masada farklı farklı tabaklar hoş gelmez gözüme....benim günlük olarak bi takım daha almak istememde bu yüzden aslındaama şimdi yeni evlenecek olanların o kadar çok masrafı ve ihtiyacı oluyor ki o yüzden gereksiz görünüyor....

ama günlük olarak 12 kişilik takımlardan almak yerine 6 kişilik takımlardan farklı model ya da aynı model 2 tane almak daha uygun...çünkü 12 kişilik takımlar misafir için üretildiğinden içinde bi sürü ıvır zıvır parçası oluyor ve bunlar günlük kullanılacak şeyler değil....çorba tenceresi gibi...hem o takımlar atıyorum 700-800 liraysa 6 kişilik 100-200 liraya takımlar var onlardan 2 tane alsan 400 eder maksimum..daha uygun yani...

benim bievden aldığım daha doğrusu oluşturduğum günlük takımı 12 ye tamamlama şansım malesef yok çünkü artık onlardan bulunmuyor,o yüzden başka bi model takım alıcam...artık masada 2 farklı model takım olur öyle 7-8 kişi olunursa ki çokta kötü duracağını sanmıyorum böyle olunca...

artı öyle mevlüttü şuydu buydu düşünecek olursak ohooo o zaman kaç kişi geleceğini bilemezsinki sonu yok yani....hem onlar daha sonradanda alınır bence...kırk yılda bi olacak mevlüt şu bu için bence ilk etapta o kadar çok almak gereksiz....

Yazdığınız cevaplar için çok teşekkür ederim...:71:
Banada 12 lik özellikle yer kaplayan geliyor ama mehtap51 in dediği de aklımı karıştırıyordu ama sayenizde 6 kişilikte hem fikirim artık.
BEBEKKAFA haklısın karaca nın modelleri çok hoş gercekten benimki geometrik desenli canlı bir takım...
Almanı kesinlikle tavsiye ederim benim çok hoşuma gitti kahvaltı takımları özellikle porselen çay kaşıkları var ya onlarda ayrı bir hoş :)

ben müsafir için 12 kişilik aldım

günlük için tek tek almayı planlıyorum bone china olsun isityorum 12 kişilik takım alsam ağır gelecek çok pahalı

o yüzden tek tek alıcam ayrıca günlük kullanırken altına servis koy yemek tabağı koy üstüne çorba kasesi koy zor olur normalde evde yerken bi çorba kasesi ve tek tabakla yiyoruz yani serivs düzeni kurmam günlükte.

o yüzde tek tek 12 tabak 12 çorba kasesi bi kaç tane salata tabağı almayı planlıyorum ama 12 olmalı 6 kişilik az kirli olur yıkanmamış olur vs lazm olur yani 6 az gibime geliyo

ben12 kişilik takım derken misafir yemek takımları gibi tüm parça alınsın demiyorum.en çok yemek takımlarının yemek tabağı, pasta tabağı ve servisleri kullanılır.bu tabakları 12 tane al demek istedim.

bende 2 takım aldım 12 kişilik...misafir ve günlük kullanım için...ama kahvaltı takımı almıcam...günlük yemek takmımı kahvaltı takımı olarakta kullanıcam...rengine uygun cam çay kaşıkları aldım...cay takımı aldım çay tabağı ve çay bardağı ayrıca çok gerekli olmasada yumurtalık aldım 12 tane...6 kişilik yemek takımlarında bir sürü eksik oluyor o eksikleride tamamlamaya çalışırken aslında neredeyse 12 kişilik yemek takımı parası verilmiş oluyor...şimdi birde günlük yemek takımıma uygun porselen çaydnlık alıcam ve hem kahvaltı takımı hemde günlük kullanıcam.aniden gelen misafirler içinde günlük yemek takımım kurtarıcım olucaktır diye düşünüyorm...

Back
X