Yemek sorunu

Ay değişik versiyonuda bende var...spor yapıyormus herşeyi yemezmiş hamur işi yemez proteinle beslenmesi gerekiyormuş...
hergün buyuk bardakla 2 bardak süt içer bir iki kase yoğurt yer ev yoğurdu haliyle mayalanması gerek ama kalan mayamı bile yer ardını arkasını düşünmez sonuçta mayasız süt olsa bile yoğurt mayalayamam
sonra bana cinler gelir akşamdan süt azsa gidiyim alayım demez sabah çocuklara süt bırakmaz bencildir malesef
sürekli meyve yer töngele taktı bu ara bir ara nar ve ayva yiyordu
ama ben bildiğin kavgayla çözdüm yiyorsam bir zahmet kontrol edeceksin bitiyor mu yenisini alıp koyacaksın dedim
bu ara alıyor
bir ara yumurtaya takmıştı 5-6 tane yumurta haşlıyordu beyazını yiyordu sarısını atıyordu
sonra bir ara ton balığına taktı sürekli alıyordu
bu arada benim yaptığım yemekleri tadıyor doyumluk yemiyor ama
onuda çözdüm onu düşünmüyorum ben çocuklar ve kendimi düşünüyorum
ne halin varsa gör dedim yani tam cinnetlik
seni düşünemiyorum allah sabır versin valla çok basit şeyler gibi duruyor ama
ciddi anlamda sinir bozup huzur kaçırıyor bu ara sık kavga ediyoruz sırf bu yüzden
allahtan ılımlıdır parlamaz hatasını anlar çözüm yoluna gider benim ki

Aslinda surekli sicak yemek aramiyorsa bosverin cok takilmayin.
Kendi kendini doyuruyorsa o insana rahatlik sagliyor.
Evet bu girtlak isinden huzursuzluk cikar deseler inanmazdim, gayette cikiyormus.

Bayanlar eşleriniz sağlıklı beslenmek istiyorsa teşvik edin, ilerde allah korusun sağlık problemi çıkarsa beslenmeye dayalı daha büyük dert. Benim eşim pisboğazdır, mesela gider iki paket jelibon alır yer sonra midesi bozulur ay hiç çekilmez, bitki çayları mızmızlanma vs :) ben her iki günde bir kek alıyorum(eskiden ben yapardım ama diyetteyim diye yapmıyorum canım çekiyor) o da acıktıkça çay kek yiyor, yemeklerde porsiyonları inanılmaz küçülttü :)

Ay darısı benim başıma bir türlü küçültemiyorum şu porsiyonları

Dun yemek yapmamistim.. onceki gunden menemen vardi kucuk ogluma ondan yedirdim biberlerini ayiklamistim oylece kalmis tavada :) sabah bi baktim mis gibi menemenime laf eden herif silip supurmus kalani :) hahaha bunlara bu lazim yaaaa:) bugun borek corba yaptim telafi ettim aklimca :)

Allah sabir versin valla zor. Benim esimde ise kahvalti yapmadan gitmezdi. Ama evlenmeden once de hic kahvalti yapmadan giderdi. Keramet beni yormakta galiba :/ hamileyken bile ille o kahvalti olacakti masa da sabahlari. 3 ay once bebis oldu simdi mecbur sabah yemeden gidiyor. Demek ki isteyince oluyormus. Sende yemekleri bir kisilik fazla yapabilirsin veya hergun corba yap mesela 20 dakika da oluyor corba onu gotursun..

Benimkiler de küfrederse
İnşallah oğlanlar eşime çekmiştir bu konuda.Eşim 1 2 yemek dışında çok problemsizdir.Ve öğünler arası kebap olsa bakmaz.

Benim eşim de yabancı, ilk zamanlarda biz de sorun yaşadık, ama nu sorunu biraz onun kültüründen biraz bizimkinden harmanlayıp çözdük. Mesela eşimle kahvaltı yapmıyoruz artık beraber. O sabah kalkar kalkmaz açım diye uyandır, ben kahvaltı hazırlayan kadar o açlıktan bayılır, bir de tatlı birşey yemezse kahvaltıda morın korun eder, sonuç o kendi kahvaltısını hazırlıyor, mısır gevreği, meyve suyu, kek, çikolata, bizim Türk kahvaltısını brunch olarak yapıyoruz vaktimiz olduğunda ben de çok özlüyorum çünkü.
Bir de ben eşimin annesinden tarifler alıyorum, bir mutlu oluyor ki sormayın :)
Evde şu anda %60 onun ülkesinden %20 Türk %10 da dünya mutfağından pişiyor ama benim şansım abur cubur yiyen bir eşim var, bir de dışardan da yer.
Onun ülkesinden yemekler olan bir kitap alın, en pratik yemekleri bolca yapın.

Burda da aynı bulgur yok, benşm eşim sevmez de ne kısırlar,mercimek köfteleri yaptım elini bile sürmedi, ben de mecburen onların yemeklerine alıştım, sağlıklı da yemekleri benşm de işime geldi.

Keşke alıştırmadaydın ama olan olmuş artık.....
Bence söyle o da yemek yapsın
Tamam o da kendince haklı alışmış sağlıklı vs
Paradan olucağını sanmam ama bence espiriyle karışık söyleyin sen yap die benim eşim de yapıo yemek

Şimdi a101 bim her yerde var, e buralarda yufka da var. Yufka yok demişsiniz, nerde yaşıyorsunuz merak ettim.

Onunda denedim, ici kuruyormus..
Duzgun yemek yemeliymis.
Ekmek arasi kahvaltida bile yemez, corba olacamis ici isinsinmis

Bir an rahmetli babamı hatırladım. Oda sabah kahvaltıda bile önce çorba içer sonra kahvaltı ederdi. Amaa biz küçükken işte öğle yemeğinde çıkan tatlıları yemez bize getirirdi. Bebeğin yemegini Al mayi bırakın kocaman olduğumuzda bile önce biz yerdik kalan olursa babam yerdi.
Rahmetli alışmıştı sıcak yemeğe ve özellikle
Her öğün çorbaya. Eşiniz de alışmış isyan bayrağı çekmek için biraz geç kalmissiniz sanki. Eminim konusmussunuzdur ama yılmadan sakince farklı yollara sizi anlamasını deneseniz

Eve abur cubur girmez bizim, onlar da evde yapilir.
Hatta ekmek bile evde yapilir.
Cok zor boyle herseyi silen supuren kisiyle yasamak.

Bacım sende çok kötü alıştırmışsın. Herşeyi evde yapmaya 2 çocukla enerji yetermi
Birde zevk almazsın yaptığından eziyet gibi gelir.

Ayyyyhhhh nefesim kesildi okuyunca Allahtan bizim işimiz yemegi veriyor akşam kendini zor atar eve ne yicez diye valla kahvaltı hazırlamıyom artık yeter bogaz bogaz oldu 100 kilo bune be

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…