Kilo almış zaten vakit bulamıyormuş yemek soğuyor diyor müşteriden ben yiyene kadar diyorNiye yemiyor isyerinde?
Ev yemegi tabi en guzeli ama bebek olunca yetismek zor oluyor hergun
Ay değişik versiyonuda bende var...spor yapıyormus herşeyi yemezmiş hamur işi yemez proteinle beslenmesi gerekiyormuş...
hergün buyuk bardakla 2 bardak süt içer bir iki kase yoğurt yer ev yoğurdu haliyle mayalanması gerek ama kalan mayamı bile yer ardını arkasını düşünmez sonuçta mayasız süt olsa bile yoğurt mayalayamam
sonra bana cinler gelir akşamdan süt azsa gidiyim alayım demez sabah çocuklara süt bırakmaz bencildir malesef
sürekli meyve yer töngele taktı bu ara bir ara nar ve ayva yiyordu
ama ben bildiğin kavgayla çözdüm yiyorsam bir zahmet kontrol edeceksin bitiyor mu yenisini alıp koyacaksın dedim
bu ara alıyor
bir ara yumurtaya takmıştı 5-6 tane yumurta haşlıyordu beyazını yiyordu sarısını atıyordu
sonra bir ara ton balığına taktı sürekli alıyordu
bu arada benim yaptığım yemekleri tadıyor doyumluk yemiyor ama
onuda çözdüm onu düşünmüyorum ben çocuklar ve kendimi düşünüyorum
ne halin varsa gör dedim yani tam cinnetlik
seni düşünemiyorum allah sabır versin valla çok basit şeyler gibi duruyor ama
ciddi anlamda sinir bozup huzur kaçırıyor bu ara sık kavga ediyoruz sırf bu yüzden
allahtan ılımlıdır parlamaz hatasını anlar çözüm yoluna gider benim ki
Ay darısı benim başıma bir türlü küçültemiyorum şu porsiyonlarıBayanlar eşleriniz sağlıklı beslenmek istiyorsa teşvik edin, ilerde allah korusun sağlık problemi çıkarsa beslenmeye dayalı daha büyük dert. Benim eşim pisboğazdır, mesela gider iki paket jelibon alır yer sonra midesi bozulur ay hiç çekilmez, bitki çayları mızmızlanma vs :) ben her iki günde bir kek alıyorum(eskiden ben yapardım ama diyetteyim diye yapmıyorum canım çekiyor) o da acıktıkça çay kek yiyor, yemeklerde porsiyonları inanılmaz küçülttü :)
Benimkiler de küfrederseAyyy
Acaba Cidden yemek kültürü farkından mı oluyor yani doyuyor da tatmin mi olamıyor
Anladığım kadarı ile eşin oralı
Acaba sen de bir kazan et patates mi haşlasan her gün ona
Alsın gelsin etini at kazana içine de patates havuç kereviz
İyice haşlanıp az suyu kalsın
Bolca yesin
Bir de mesela dün yedikleri çok değil gibi
Yani makarnayı ne kadar yedi bilemem de benim eşim o saydıklarını yedikten iki saat sonra açım der
Oğlum mesela etli yemek olmazsa hemen acıkır henüz 7 yaşında
Benim gelin de bana küfredecek galiba
Burda da aynı bulgur yok, benşm eşim sevmez de ne kısırlar,mercimek köfteleri yaptım elini bile sürmedi, ben de mecburen onların yemeklerine alıştım, sağlıklı da yemekleri benşm de işime geldi.Evet Cek.
Dogan gorunumlu sahin gibi bisey ama.. Avrupali moderndir diye evlendim, adamin icinden Kahtali Mici cikti
Var bulgur mercimek ama bio diye satiliyor ve 300 gramlik minnak posetler 8-10 liraya denk geliyor nerdeyse.
Komsum 43 yasinda, bulguru son bikac yildir biliyor dusunun, hic yokmus burda.
Klobasa deniyor o sosislere.. ben eve sokmuyorum onlardan, domuz eti de alinmaz eve, evlenmeden once sart kosmustum. Yoksa dediginiz gibi heryer o etlerden dolu,insanlar cokca tuketiyor.
Evet burnumu tikayip et tavuk kokusuna katlancam mecbur,et pisirmeyi hic sevmiyorum,artik esim de yemiyor zaten cok fazla et.
Keşke alıştırmadaydın ama olan olmuş artık.....Merhabalar,
Patlamaya hazir bomba gibi hissetmesem bu konuyu acmazdim sanirim.
8 senelik evliyim, 2 cocugum var ve ben suan dogum iznindeyim.
8 senedir esim evden ise yemek goturuyor,nobetci oldugu gunler ise piknik sepeti duzup oyle gidiyor ise
Sorun su ki ben artik biktim bundan cunku yetisemiyorum.
Isyerinde yemekhane var, disardan yemek soylenebiliyor, pastane dahi var ama yok adam evden goturecek.
Dun cok sevdigim bi corba yaptim,eve geldiginde hasta oldugum icin uzanmistim,corba disinda yemek olmadigi icin koca tencere corbayi yemis.. saka gibi ama malesef saka degil.
Sabah kizim icin yaptigim bebek yemegini cantasina atarken yakaladim.
Napiyorsun sen ya dedim.. Napayim baska yemek yok ac mi kalayim diyor..
Git orda ye diyorum.. neymis disarda yemeyi sevmiyormus.
Arkadaslarinin eslerini taniyorum, kimse bu sekilde evden yemek goturmuyor cunku gercekten gerek yok.
Kazanla yemekler yapsam raf omru 2 gun ve cocuklarim tadina bakmaya yetisemiyor bile.
Kavga edince acilarin cocugunu oynuyor, yuz verince buzdolabinin onunden ayrilmiyor, ben ne yapacagimi sasirdim.
Mutfak yemek vs diyince gozyaslarina bogulasim geliyor artik
Yasadigim yerde yufka vs yok, sarayim borek atayim buzluga ya da aman biber doldurayim diyemiyorum cunku hersey gayet pahali da..
Cok bunaldim, siz nasil bi yol izlerdiniz?
Şimdi a101 bim her yerde var, e buralarda yufka da var. Yufka yok demişsiniz, nerde yaşıyorsunuz merak ettim.
Hee.. Onu görememişim.Çek cumhuriyetindeymiş konu sahibi
Onunda denedim, ici kuruyormus..
Duzgun yemek yemeliymis.
Ekmek arasi kahvaltida bile yemez, corba olacamis ici isinsinmis
yildim sabahin 5 inde capagini silmeden ne yicem ben sorusundan
Eve abur cubur girmez bizim, onlar da evde yapilir.
Hatta ekmek bile evde yapilir.
Cok zor boyle herseyi silen supuren kisiyle yasamak.
Ayyyyhhhh nefesim kesildi okuyunca Allahtan bizim işimiz yemegi veriyor akşam kendini zor atar eve ne yicez diye valla kahvaltı hazırlamıyom artık yeter bogaz bogaz oldu 100 kilo bune beCicim ayi mi diyim aptallik mi..
Bende evden gotururdum cocuk yokken edi budu gecinirdik.
O zaman yapardi da yemek.
Simdi beyzade nasilsa sen evdesin yap iste diyor.
Konuyu actim kek cirpip sosunu hazirladim, elim zaten bos durmaz ama yildim sabahin 5 inde capagini silmeden ne yicem ben sorusundan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?