Yemek sorunu

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.586
88
Merhabalar,
Patlamaya hazir bomba gibi hissetmesem bu konuyu acmazdim sanirim.
8 senelik evliyim, 2 cocugum var ve ben suan dogum iznindeyim.
8 senedir esim evden ise yemek goturuyor,nobetci oldugu gunler ise piknik sepeti duzup oyle gidiyor ise
Sorun su ki ben artik biktim bundan cunku yetisemiyorum.
Isyerinde yemekhane var, disardan yemek soylenebiliyor, pastane dahi var ama yok adam evden goturecek.
Dun cok sevdigim bi corba yaptim,eve geldiginde hasta oldugum icin uzanmistim,corba disinda yemek olmadigi icin koca tencere corbayi yemis.. saka gibi ama malesef saka degil.
Sabah kizim icin yaptigim bebek yemegini cantasina atarken yakaladim.
Napiyorsun sen ya dedim.. Napayim baska yemek yok ac mi kalayim diyor..
Git orda ye diyorum.. neymis disarda yemeyi sevmiyormus.
Arkadaslarinin eslerini taniyorum, kimse bu sekilde evden yemek goturmuyor cunku gercekten gerek yok.
Kazanla yemekler yapsam raf omru 2 gun ve cocuklarim tadina bakmaya yetisemiyor bile.
Kavga edince acilarin cocugunu oynuyor, yuz verince buzdolabinin onunden ayrilmiyor, ben ne yapacagimi sasirdim.
Mutfak yemek vs diyince gozyaslarina bogulasim geliyor artik
Yasadigim yerde yufka vs yok, sarayim borek atayim buzluga ya da aman biber doldurayim diyemiyorum cunku hersey gayet pahali da..
Cok bunaldim, siz nasil bi yol izlerdiniz?

Eşimde evden yemek götürüyor. Ben o gün yiceğimiz yemeği bi kişilik fazla yapıyorum kalan yemeği eşim ertesi gün öğlen iş yerinde yiyiyor. Eğer yemek yapmadıysak geçiştirdiysek o gün, dolapta sürekli sandviç için malzeme oluyor ekmek arası yapıyorum.
Çözümümüz bu :)

Şimdi onun açısından bakınca eğer alıştıysa artık dışarıda yiyemez, midesi bozulur ve hasta olur ama arada idare edebilir.
Ben evden götürmeye başladım, ve midem çok rahatladı.
Tencereleri büyütseniz, malzeme arttırsanız?
Sonuçta o evde yemek pişecek, arada da ya dışarda yer yada ekmek arası bişeyler götürür.

Cocuklar yokken bizde de sorun olmadi ama cocuklu hayat farkli.
Bende evden goturuyordum ozamanlar ama inanin artik yildim yetisemiyorum

Zaten tencerelerim battal boy.
Malzeme maksimum kullaniyorum.
Corbayi cok sulu sevmez vs hep kivamli dolu dolu yaparim yemekleri.

Adam dev :))
Yani sorun yemek yapmak ve götürmesi degil eşinizin iştahı fazla sanki.
1 Battal boy tencere kıvamlı çorba yemekte bir mesele...
Kaç litre alıyor tencereleriniz?
Gerçekten büyük mü? acaba size mi büyük geliyor?
İçinde litresi yazıyor bir tencerenin, 2.5 litre çorbayı 2 yetişkin 1 çocuk neredeyse 3 günde içiyoruz.
Sadece çorba olsun yine 2.5 litre içemeyiz :)
Eşiniz yemek yapmayı biliyorsa biraz kendi yapmaya başlasın...

Onunda denedim, ici kuruyormus..
Duzgun yemek yemeliymis.
Ekmek arasi kahvaltida bile yemez, corba olacamis ici isinsinmis
Başlatmasın içine yaa, bebeğin yemeğine varana kadar yemesin bi zahmet. Ne diyeyim konu sahibi, allah kolaylık versin.

Ay kabus gibi yeminlen.. eve zor yetisiyorum birse boyle bisey olsa cok kotu.. hos benim esimde abur cuburlari cok tuketir.. dolapta bisey var sanarim ama bitirmis olur.. haberim olmaz ve aniden biri gelince bakarim yok aradigim sey.. o zmn cinler tepeme cikar iste

konu sahibi esinin yemek goturmesinden ziyade bu konudaki dusuncesizliginden yakiniyor bir tencere corbayi icip bir kase size ayirmamasindan yada cocugun yemegini alip ise gitmesinden cocugunu dusunmemesinden sikayetci gibi.bencede esiniz biraz duSncesiz Allah yardimciniz olsun İns

buna benzer bir konu daha vardı

yine siz mi açmıştınız bilemiyorum

ama bunun çözümü adama çüş demek

asla yemek yapmam bu tavırdaki birine

oturur yapar ve yer

madem evdeyim o gelmeden 10 dakika önce sofra toplanır o da pişirir öğrenir nasıl olduğunu

bebeğin yemeği alınır mı ya

başka yemek yok diyor yani onun bebeğin olduğun u da bilip alıyor

nasılsa beruska ona yeni yemek yapar diyor

8 yıl böyle nasıl yaşadınız bilmiyorum ama yurt dışındasınız galiba

adamın farklı bir takıntısı olabilir mi dışarıdan yemek yememeye ilişkin

ama sabah yumurta kırsın onu götürsün yani gerekirse ama size bulaşmasın

konuyu okurken gülen bir tek benmiyim
yasayana çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama eşiniz tam benim tanıdığım bazı insanlar kafasında.
" sulu yemeksiz karin doymaz kızım."
"kuru şeyler insanın icini kurutur sulu şeyler akar gider"
"ekmeksiz karın doymaz"(haklılık payı var)
"susuz pilav mi olurmuş"(kısır)
v.s v.s
bu zamandan sonra iştahı yeme alışkanlığı düzelmez ama mesela
nohut,fasulye ,mercimek gibi sıraya koyun mesela.
bir düdüklü pişirin yanına büyük bir tava pilav.
3 gün idare eder sizi.
yaninada bol ekmek koyun.suyuna batirsin
eşiniz yemek konusunda bencil yapıda bir insan ama bunun içinde bir kaç gün yemek işini ona biraksaniz.
zaten hastaymissniz bir bakın bakalım nasıl bir yol izleyecekona göre arada değişiklik yaparak rahatlarsiniz belki.kolaylıklar dilerim

Ben mesela ton balık alıyorum konservede o tür şeyler alsanız sadece eşinizin götürmesi için

Çok kilolu olduğunu ima edip diyet yapmasını söyleyin. :) Adamın gözü aç midesi napsın. Bazı insanlar gerçekten bencil çocuğun yemeğini yemek nedir.

Cicim ayi mi diyim aptallik mi..
Bende evden gotururdum cocuk yokken edi budu gecinirdik.
O zaman yapardi da yemek.
Simdi beyzade nasilsa sen evdesin yap iste diyor.

Konuyu actim kek cirpip sosunu hazirladim, elim zaten bos durmaz ama yildim sabahin 5 inde capagini silmeden ne yicem ben sorusundan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…