yemek masasının altına halı gerekli mi?

akasya22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
3.902
0
0
İstanbul
salonuma tek halı almayı düşünüyorum. yemek masasının altına ayrıca almayacağım. sizce doğru mu arkadaşlar??

Bence illaki şart değil canım zaten masanın altına halı koyunca masanın ayakları ağırlık yapıyor halıda iz oluyor bence koymamak daha iyi tabi herkezin zevki ayrı bende evlenince masamın altına halı almayı düşünmüyorum.

odanın büyüklügüne göre değişir bence..
mesela benim salonum çok büyükkkk sadece koltukların orda bitane olsun dedik ama çok boş durdu onun içinnn masanın altınada aldık..eger salonunda masa ve koltuklar iç içe ise gerek kalmıyabilir ..

benimde salonum buyuk bence yemek masasının altına gerek yok ben almadım koltukların ortasına aldım bi

kızlar bizde mutfağa köşe masa oluyor ya köşe mutfak diyolar heh ondan aldık altına halı olurmu onun şuan boş almayı düşünüoz ama bazen saçma gelio bazen mantıklı nasıl olur sizce

çok önceden konuluyomuş neden? çünkü ozamanlarda parke yokmuş betonmuş ve ciddn çok soğuk olurmuş..
ama şimdi parkeli evler.. eskisi gibi değil. oyzdn gerek yok bence..

bende koymadım yemek masasının altına ilk başlarda kararsızdım ama iyiki koymamışım daha ferah daha kullanışlı oldu.salonun aşırı büyük değilse masa altına koyma derim,şimdi olanlarda kaldırıyor

ben önceden seriyordum masa altına. sonra ne gerek var dedim.. boşuna toz birikiyor. kaldırdım. hele yazın hiç gerek yok.şimdi süpürüp siliyorum mis gibi.

Benim de salonum çok büyük ama ben de masanın altına halı koymadım. Yalnız yemek masamdan sonra koltuk takımlarının olduğu yere geçerken büyük bir boşluğum var oraya ortadaki halının aynısının en küçük boyutundan aldım. Hem boş kalmasın hem de emekleyen bebişim üşümesin diye.

bizde önce koymadık ama baktıkki çirkin duruyor orayada koyduk, bizim salonumuzda büyük, masanın altına 4m'2 halı koyduk aslında halı pek görünmüyor ama daha güzel gösteriyor.. koltukların arasınada aynı halının 6m'2sini aldık.. hatta bize 2 tane de yetmedi salonun girişi çok boş kaldı nişanlımda tutturdu orayada alalım diye sanırım orayada aynı halının 1mx2m sini alacaz.. o konuda aslında haala kararsızım :31:

ben yemek masasının altını kesinlikle boş bırakacağım. 3 nedeni var:
1. sandalyeyi çekersin halının dışına taşar yüzeyde dengesizlik olur tık tık sallanır, uyuz olurum.
2. yemek masasının ayakları halıda iz yapar kütük gibi.
3. yemekte sıvı ya da yağlı lokma düşer-özellikle çocuk gelen evlerde- böyle oh sil tertemiz, diğer türlü ne kadar silsen yemek lekeleri oluşuyor, parkeyi sildiğin gibi tertemiz olmuyor.

bence halının olması daha güzel bi görüntü yapıyo evet yemek yedikten sonra lekesi kırıntısı olur ama eninde sonunda kırıntı leke olacağı için ha yere dökülmüş ha halıya ikisini de temizlicem nasılsa en iyisi hoş görünsün :1:

benim salonumda çok büyük masanın altına halı almadım ama ön tarafına yolluk koydum tabi senin masanın duruşuna göre onada gerek olmayabilir

halinin aslinda tek bir amaci var o da soguk kis gunlerinde ayakalrinizi sicak tutmasi.Onun disinda kullanim alani yaraktmak ve hos gorunuyor diye yemek masasi gibi hijyene hic musait olmayan bir yerin altina da hali koymak gereksiz bence.Elimde olsa evin hic bir yerine hali koymazdim,nitekim kizim emeklemeye baslayana kadar da hali almadim,ilk gelen herkes biraz garipsedi ama sonra alistilar bizim tuhaf dekore edilmis evimize :).kizim ayaklarindaki terlikleri yada patikleri cikarmamsi gerektigini ogrendigi anda yine halilari kaldirmai dusunuyorum,cok gerekliyse makinede yikanabilen kilimlerden yana tercihim.Aslinda herseyin makinede yikanip mumkunse bir de kurutma makinesinde kurutlabiliyor olmasi benim icin onemli,yorgan,battaniye,kilim,koltuk kilifi,perde,hatta koltuklarin alezleri vs vs.Devir artik pratik olma devri,esyaya hizmet etmek icin zaman ne yazik ki yok artik.

Hem hijyen açısından hem de sandalyelerin halıya takılmasına sinir olduğumdan , yemek masamın altında halı kullanmıyorum .

bunu belirleyen 2 şekil vardır
ya salonun çok ufaktır yada sıradışı çok modern takımlara sahipsindir
tabii salonun yerlerinin görüntüsüde önemli
genelde sıcak iklimi sahip yerlerde seramik taban döşüyorlar ve bildiğimiz 30*30 karolardan hiçte hoş görünmüyor

Son düzenleme:
Back
X