Merhaba,
Bir kaç ay önce iş bulup yurtdışına taşındım, yemeklerin tatlarına hala alışamadım. İyi yemek yapan bir insan değilim, ilgimi de çok çekmiyor açıkçası yemek yapmak. Ama ne bileyim damak tadıma uygun birşeyler yapmak istiyorum mesela, kıymalarını beğenemedim, salça aldım salça gibi değil domates suyu gibi, kuru nane aldım tadı yok tuzu yok kokusu bile yok. Zaten yoğurt, peynir hak getire. Meyve sebzeleri de tatsız. Çok yemeye düşkün biri olsam çok çıldırırdım, şimdi az çıldırıyorum.Ne yalan söyleyeyim yemeklerimizi çok özlüyorum.
Yurtdışındaki arkadaşlar nasıl tedarik ediyorsunuz bu malzemeleri? Kendiniz mi hazırlıyorsunuz yoksa Türkiye'den mi getiriyorsunuz? Kargoyla, bavula koyup falan? Birde neler getiriyorsunuz mesela? Ya da neler getirebilirim sizce bozulmadan uçak yolculuğunda?
hangi ülkedesin? avrupada ben çok sıkıntı çeken görmedim zira her yer Türk dolayısıyla Türk ürünleri çok rahatlıkla bulunabiliyor.
amerikada da durum aynı.
ama benim bildiğim biraz internette araştırma yaparsan buradan ürün yurtdışına ürün gönderen bazı siteler var onlardan alabilirsin.
veya oraya gelenlerden talep edebilirsin ücreti mukabilinde.
Türk marketi ya da lokantası bulamıyorsan yahudilerinkine git. Koşer ürünler hem damak tadimiza uygun hem de muslumansaniz eğer yemek kuralları çok benzer.Merhaba,
Bir kaç ay önce iş bulup yurtdışına taşındım, yemeklerin tatlarına hala alışamadım. İyi yemek yapan bir insan değilim, ilgimi de çok çekmiyor açıkçası yemek yapmak. Ama ne bileyim damak tadıma uygun birşeyler yapmak istiyorum mesela, kıymalarını beğenemedim, salça aldım salça gibi değil domates suyu gibi, kuru nane aldım tadı yok tuzu yok kokusu bile yok. Zaten yoğurt, peynir hak getire. Meyve sebzeleri de tatsız. Çok yemeye düşkün biri olsam çok çıldırırdım, şimdi az çıldırıyorum.Ne yalan söyleyeyim yemeklerimizi çok özlüyorum.
Yurtdışındaki arkadaşlar nasıl tedarik ediyorsunuz bu malzemeleri? Kendiniz mi hazırlıyorsunuz yoksa Türkiye'den mi getiriyorsunuz? Kargoyla, bavula koyup falan? Birde neler getiriyorsunuz mesela? Ya da neler getirebilirim sizce bozulmadan uçak yolculuğunda?
Türk marketlerinden türk markası olan şeylerden alablrsnz. İzlediğim vloggerlar öyle yapıyor:)
Yoğurt kendin mayalayabilirsin pastorize süt ile
Peynir konusu sıkıntı
Salça da kaynama salça yap evdebi kilo çıksa sana uzun zaman yeter
Biz peynirleri,sucukları ve zeytinleri bavulla kendimiz getiriyoruz. Geri kalan herşeyi kendimiZ yaşadığımız ülkede buluyoruz. Her ülkenin ürününü bulabiliyorsunuz ve ayrıca bazı ürünlerde artık Türk ürünlerini almak istemiyorum.Hersey zamanla otırur merak etmeyin. Bende geldiğinden beri 50 değişik salça türü denedim en sonunda kendi damak tadıma uygun olanı buldum. Deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz. Kıymayı beğenmiyorsanız eti alıp kendiniz çekebilirsiniz. Ben hiç denemedim çok uğraştırıcı diye ama yapan arkadaşlar var. Yoğurdumu mutlaka kendim yapıyorum. Zamanla alışırsınız.yıllar içinde öğrendiğim şey damak tadının değişebildiğidir. Yavaş yavaş deneyerek değişik tatlara uyum sağlayabilirsiniz. Beni şuan hangi ülkede bırakırsanız asla aç kalmam. Hiç korkmadan denerim ve zevk alarak da yerim :)
Yıllık peynir alıp götürüyoruz.20-30 kalıp beyaz peynir,taze kaşar,eski kaşar vs. Hepsini ayrı ayrı vakumlattırıyoruz. Vakumu açılana kadar tazeliğini koruyor. Aynı şekilde zeytinleri,sucukları,salam falan da mutlaka vakumlattırıyoruz. Açıldığı zaman sanki Türkiye’de bakkaldan yeni alınmış gibi hissediyoruz :) taptaze oluyor.Peynir kötü olmuyor mu? Tam yağlı peyniri alıp götürmeye güvenemedim,siz kaşar vs. mi götürüyorsunuz?
Yıllık peynir alıp götürüyoruz.20-30 kalıp beyaz peynir,taze kaşar,eski kaşar vs. Hepsini ayrı ayrı vakumlattırıyoruz. Vakumu açılana kadar tazeliğini koruyor. Aynı şekilde zeytinleri,sucukları,salam falan da mutlaka vakumlattırıyoruz. Açıldığı zaman sanki Türkiye’de bakkaldan yeni alınmış gibi hissediyoruz :) taptaze oluyor.